Menn er ikke kvinne nok

Hva i all verden skal en mann gjøre i dagens feministiske samfunn? Vi menn blir kritisert fordi vi er nettopp menn. Vi menn lever ikke opp til feministenes krav om hva vi menn skal være og hvordan vi menn skal oppføre oss. Vi lever ikke opp til hva feministene vil at skal være rett tenningsmønster når det gjelder sexualitet og vi synder mot kvinner i det vi ”objektifiserer” dem. Vi menn er rett og slett ikke nok kvinne. Er det rart vi menn blir frustrerte…!

 

Det er ikke noe galt i å være testosteronbefengt, det er ikke noe galt i å like kvinnerumper uansett størrelse, det er ikke noe galt i å like kvinner for kvinnens skjønnhet selv om Mihoe skriver: ”Ukens kvinne kunne altså aldri vært en uattraktiv dame som var veldig flink til det hun drev med. Det viktige er at de ”får testosteronet i testiklene til å boble over”.

 

Mihoe har ikke skjønt det at konteksten er viktig. F.eks når en mann er tiltalt i en straffesak er det revnende likegyldig om den kvinnelige advokaten er en bimbo eller tvillingsøstera til Madam Mim så lenge hun gjør en god jobb. I den konteksten blir hun faktisk vurdert ut fra hvilke kvalifikasjoner hun har og ikke hvor store pupper hun har.

 

Mihoe har heller ikke skjønt at testosteron og testosteronets virkning er en helt naturlig del av det å være mann. Akkurat som østrogen og PMS og hodepine er en del av det å være kvinne. Vi menn må leve med kvinners PMS, kvinner må leve med testosteronbefengte menn. Det finnes unntak i begge leire, f.eks den skjeggete kraftpluggen av en kvinne eller den hyperfeminine mannen, men i all hovedsak er det forskjeller mellom menn og kvinner som begge sider må godta og leve med. Heldigvis.

 

Mihoe ser kun på motsetningene mellom kjønnene, men det er samspillet mellom mannen og kvinnen som gjør livet fantastisk. Det er det viktigste Mihoe. Samspillet og respekten og kjærligheten en mann og en kvinne har i et forhold er viktigere enn om mannen liker å se fine kvinnerumper eller om kvinnen liker å se vaskebrett (eller hva dere nå ser etter hos oss menn).


Kommentarer:
Postet av: Laila

Ja, jeg synes det er rart at dere blir frustrerte. Jeg gjør det. For hvorfor ilegge feministers meninger slik vekt? Du vet vel at det finnes veldig mange ikke-feminister blant kvinner, som overhodet ikke har et slikt menneskesyn som de har. Hva med å forholde dere til de kvinnene, heller?

16.06.2006 @ 15:27
URL: http://lawier.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg gjør det, jeg er bl.a gift med ei ;O)Antakelig er de fleste kvinnene slik du beskriver, altså ikke feminister, og feministene får uforholdmessig stor oppmerksomhet.Mitt innlegg er et tilsvar til den debatten som har pågått her i bloggebyen den siste tiden og jeg beklager at det ble veldig generaliserende i mitt innlegg, det var ikke meningen.

16.06.2006 @ 16:40
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Hjorthen

Hvem er egentlig disse "feministene" som alle snakker så høyt og ivrig om? Jeg tror ikke jeg kjenner noen av dem ihvertfall...

16.06.2006 @ 16:41
URL: http://hjorthen.wordpress.com
Postet av: hanne

åkei, jeg er feminist, men feminist er ikke ensbetydende med kvinner som brenner bh-er og rakker ned på menn. jeg trodde virkelig vi var ferdig med den generaliseringa nå ... i tillegg til å være feminist er jeg ikke nevneverdig pms-ete av meg, og tro det eller ei; jeg er ikke en skjeggete kraftplugg. og det feministiske samfunnet, "dagens feministiske samfunn" tilogmed, hvor i alle dager eksisterer det? sist jeg sjekka va feministene i mindretall, tilogmed blant kvinner. det stemmer vel ikke med et feministisk samfunn?greit nok at vi har kommet langt med likestillinga, men det er ikke over, det er enda litt igjen før kvinner og menn faktisk ER likestilte. fremdeles er de fleste ledere menn, mens både kvinner og menn ofte fortrekker det slik (fordi vi fremdeles lever i et maskulint og patriarkask-styr samfunn). sukk. jeg kunne ha skrevet en lang og grundig kommentar her, men min mor er her og vi pakker sammen tingene mine, og dette er bare en liten pause. i alle fall, beklager dens lave nivå, kanskje jeg tar det igjen en anna gang.

16.06.2006 @ 19:13
URL: http://vaarloek.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Innlegget mitt handler overhodet ikke om likestilling, men om retten til å være mann i et samfunn som blir stadig mer feminisert.Jeg er for full likestilling, men det betyr ikke at mannen skal bli mer kvinne eller vice verca.La menn være menn og kvinner være kvinner, det er forskjellene som binder oss sammen...

16.06.2006 @ 20:04
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Godt sagt, Knut.

16.06.2006 @ 21:31
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Prinsesse Lea

"La menn være menn, og kvinner være kvinner" - det betyr at "mann" og "kvinne" er absolutte, definerbare stereotyper med like viljer, det. Hvorfor ikke bare la alle være hvem de vil, uavhengig av kjønnstereotyper? Jeg tenker ikke på kjæresten min VERKEN som en maskulin eller feminin mann, men som det unike mennesket han er. Mye bedre.

18.06.2006 @ 01:13
URL: http://prinsesselea.blogspot.com
Postet av: Prinsesse Lea

Og forresten så har Hanne et meget godt poeng i sitt avsnitt nr. 2 :)

18.06.2006 @ 01:14
URL: http://prinsesselea.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Når du skriver: "Hvorfor ikke bare la alle være hvem de vil, uavhengig av kjønnstereotyper", så er jeg selvsagt helt enig med deg. Ihvertfall så lenge det går begge veier ;O)

18.06.2006 @ 01:31
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Lykkelig samboer med feministjente

Jeg synes ikke det er ille med menn som tilfeldigvis har "typiske manneinteresser". Det er ikke DET feminister reagerer på. Problemet oppstår når menn som deg snakker "på vegne av mannskjønnet" og sier at det ligger i menns natur å være slik. Du ødelegger for oss andre. Og ja, feminister er en minoritet som må tåle mye.

18.06.2006 @ 01:34
Postet av: Knut Stian Olsen

Hmmm... "Prinsesse Lea" og "Lykkelig samboer med feministjente" via samme ip-adresse... Står prinsessen over deg med et kjevle nå lykkelig samboer :O)Jeg er forresten lykkelig gift, kona jobber og jeg er hjemmeværende husfar, lager mat, skifter møkkbleier og alt som hører en hjemmetilværelse med barn til...

18.06.2006 @ 01:42
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Lykkelig samboer...

Er det så rart at samboere har samme ip-adresse, da? Du er helt sikkert likestilt og flink, men du har misfortått feminisme siden du kan demonisere det slik, og du generaliserer helt utrolig. La menn være menn. Jeg skulle likt å vite hva du egentlig mener med det, tror deg og meg vil definere det veldig ulikt. For meg vil en "ekte mann" (sic!) sloss for likestilling IKKE BARE ØKONOMISK OG SAMF.MESSIG. Og nei, ingen kjevler her i gården. Fikk bare et tips. I vår omgangskrets er det vanlig at også menn kaller seg feminister. Og se på damerumper, andre enn damas, det ønsker jeg faktisk sjelden. Hadde jeg villet det, hadde jeg gjort det i mitt eget private rom eller på nettsider som kun er tilegnet sånne ti

18.06.2006 @ 03:03
URL: http://www.stadionsiden.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Hvis du har lest kommentarene mine her så har jeg skrevet både:"Mitt innlegg er et tilsvar til den debatten som har pågått her i bloggebyen den siste tiden og jeg beklager at det ble veldig generaliserende i mitt innlegg, det var ikke meningen."og"Innlegget mitt handler overhodet ikke om likestilling, men om retten til å være mann i et samfunn som blir stadig mer feminisert."Og la det være helt klart, jeg er for full likestilling på alle områder i samfunnet, uten unntak, men det betyr ikke at jeg mener det er noe galt å være en testosteronbefengt mann eller kvinne full av østrogen...Begge deler er helt naturlig...!

18.06.2006 @ 10:51
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1473764