SV's "ulike mennesker - like muligheter"

"Ulike mennesker - like muligheter" er Sosialistisk Venstrepartis valgparole under årets stortingsvalg. Det høres fint ut, men er nok ikke like fint som det høres ut som.

 

Like muligheter vil si at alle skal gå på like skoler og lære det samme, det er likhetstanken som rår. Det eneste som mangler er at alle skal ha skoleuniformer også.

Individuelle ferdigheter og ønsker må vike plassen for gjennomsnittsmennesket. Den likhetstanken går begge veier vil jeg tro. Det vil si at de som er ekstra gode i f.eks matematikk må vente på gjenomsnittet og de som er dårligere i matematikk blir hengende etter. Ingen individualitet der i gården.

 

Jeg ønsker ikke en slik skole. Jeg ønsker at mitt barn (når han blir så gammel at han begynner på skole) skal få utvikle ferdighetene i de fagene han er god på og få ekstra hjelp i de fagene han ikke mestrer like godt. Jeg vil ikke at han skal få føle gjennomsnittets tyranni på kroppen, for gjennomsnittsmennesket finnes ikke.

 

Jeg stiller meg også positiv til privatskoler, selv om jeg nok aldri vil få råd til å sende min sønn på en slik skole. Men jeg vil ikke at SV og/eller andre partier skal bestemme hva slags skole foreldrene ønsker å sende sine barn på? Om foreldre som har råd til det vil sende sitt barn på en dyr privatskole fordi de mener at det er det beste for deres barn, hvorfor skal de ikke få lov til det? Vet SV alltid hva som er best for det enkelte barnet?

 

Selv om SV så fint skriver "ulike mennesker - like muligheter" så er det slik at mennesker har ikke like muligheter selv om SV tror det. Noen er gode i matematikk andre i norsk. Noen er flinke til å jobbe med hendene andre egner seg best som teoretikere osv...

 

La det individuelle mennesket få bestemme selv over sitt liv og ikke la det styres av et gjennomsnittsmenneske som ikke eksisterer. Alle mennesker er ulike og har "ulike behov og ulike muligheter."


Kommentarer:
Postet av: Kenneth T. Brodal

Å påstå at "like muligheter" betyr at alle skal være "like" er en kortslutning. Det er ikke likhetstanken som rår hos SV, men "likeverdstanken". SV mener ikke alle skal være like, for det er de ikke, men SV mener at alle skal være likeverdige. Hvis du leser slagordet skikkelig, så ser du at det først står "ulike mennesker", SV sier altså at folk ikke er like, men andre del av slagordet fastslår SVs mål om at selv om vi alle er ulike, så skal vi ha like muligheter.Grunnen til at SV ikke ønsker privatskoler er at det er med på å sørge for at folk ikke har like muligheter. Dersom noen skal ha muligheten til å kjøpe seg bedre utdanning, så er det i følge oss feil. Det har heller ingenting med noens frihet å gjøre: Din frihet stopper der min begynner. At folk er ulike og trenger ulike læreformer etc. må vi løse innen den offentlige skolen, bare slik kan vi gi alle sammen like muligheter.

16.08.2005 @ 08:03
URL: http://brodal.org/
Postet av: Morten

Selvfølgelig er alle mennesker ulike, men for SV er det viktig at alle, uansett hudfarge, størrelse på lommeboka, osv., skal ha like muligheter. For oss er det viktig at en som har vokst opp i dårlige kår skal ha like muligheter til å lykkes som en som har vokst opp i Holmenkollen. Derfor sier vi nei til privatskoler fordi vi vil ha en god og gratis offentlig fellesskole.Høyresidas såkalte frihet til å kjøpe seg bedre skoleplass, helsetilbud osv. er ingen frihet. Det kalles privilegier for de få fordi det er de med penger som skal ha rett på et bedre tilbud. Venstresidas frihet er for alle - vi vil at alle skal ha rett til det samme tilbudet. Fremtidas utfordringer løser vi best i fellesskap.

16.08.2005 @ 09:09
URL: http://www.dragni.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Dere svarer ikke på det som er essensen i det jeg skriver <<<La det individuelle mennesket få bestemme selv over sitt liv og ikke la det styres av et gjennomsnittsmenneske som ikke eksisterer. Alle mennesker er ulike og har "ulike behov og ulike muligheter.">>>

16.08.2005 @ 09:13
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

For SV er du kun fri hvis andre får bestemme for deg. Og du er kun solidarisk så lenge staten får velge retningen i ditt liv. Ja til fire år med fortsatt samme regjering.


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/179759