Snikinnføring av obligatorisk barnehage...?

"Det er viktig å ta en diskusjon om åpningstidene. Det er uaktuelt at barna våre skal være i barnehagen over et lengre tidsrom, men det kan diskuteres når barna skal være i barnehagen som ikke er en barnevakt", skriver Karita Bekkemellem i et av sine svar på VG-nettmøte i dag.

Unnskyld meg hvis det er noe jeg har gått glipp av her, men når sluttet barnehagene med å være "barnevakter". Er ikke det hele poenget med barnehagene at barna skal ha noen til å passe på seg når foreldrene ikke har tid selv?

Er det slik at man driver en snikinnføring av obligatorisk barnehage her ettersom barnehagene ikke lenger skal være en barnevakt, men et pedagogisk tilbud til barna? Vel er det pedagogiske tilbudet svært viktig, ingen tvil om det, men primæroppgaven til barnehagen er vel å passe barna mens foreldrene er i jobb...!

Kommentarer:
Postet av: Saccarina

Selv om barna er i barnehagen mens foreldrene er på jobb eller skole betyr ikke det at barnehagen skal være bare en barnevakt. Da kunne man nøyd seg med å ansette skoletrette 16-åringer til 75 kroner timen. Barna skal aktiviseres og vises omsorg som er av like god kvalitet som den foreldrene gir dem, de skal sosialiseres inn i en gruppe og stimuleres til å utvikle seg best mulig. Jeg kan ikke se at det har noen sammenheng med snikinnføring av obligatorisk barnehage?

17.01.2006 @ 13:54
URL: http://feitogferdig.blogspot.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg skriver da også at det pedagogiske tilbudet er svært viktig...Men det tar ikke bort det faktum at barnehager er barnevakter. Det var nettopp det de ble innført som og fremdeles brukes til av foreldre i jobb...

17.01.2006 @ 13:59
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Kan ikke bare staten ta seg av barna 24 timer i døgnet, med spsial trente lærere. Så bir de gode sosialdemokrater hele gjengen.

17.01.2006 @ 14:01
URL: http://trond.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/614261