Ville tilstander for demente i Grue kommune

Det er, for å si det mildt, ville tilstander ved en demensavdeling på et sykehjem i Grue kommune litt nord for Kongsvinger.

Sakset fra avisa Glåmdalen i dag:

* Kvinnen satt og spiste middag med avføring på begge hendene. Avføring var også smurt utover golv og vegger.

* Kvinnen ble også funnet på golvet ved et senere besøk. En annen beboer gikk forstyrret rundt og var fortvilet fordi hun ikke klarte å hjelpe kvinnen, og hun fant heller ingen pleier. Pleierne ble funnet igjen i spisesalen et helt annet sted i bygget. Dette skjedde ei helg, og avdelingen var uten pleier.

* I dag klarer hun ikke å gå, hun skriker i fortvilelse, klarer ikke å utløse alarmen, får ikke hjelp, kommer seg ikke på toalettet og gjør i buksene. Det kommer også andre beboere inn til henne, ofte nakne, mens de klager over at de ikke finner sine egne toaletter. Da har det ikke vært betjening tilgjengelig for å hjelpe beboerne. Dette skal visstnok ha skjedd flere ganger.

Det er helt ufattelig og ikke minst uforståelig at slikt kan foregå på et norskt sykehjem. Det vitner om et stort vanstyre og også stor fravær av kontrollrutiner for å fange opp slike hendelser. Denne saken er sendt videre til fylkesmannen og fylkeslegen og jeg forventer at de tar et skikikelig oppgjør med rutinene til Grue kommune for å forhindre slike tilfeller i fremtiden.

Kommentarer:
Postet av: Kristin

Vi fr hpe denne eiedomsskatten de (Grue kommune) surrer med om dagen kan gi penger til flere folk der.Og som om det ikke var nok gamle mennesker i Grue som har angst for havne p 'hjemmet' fra fr av, s hjelper vel ikke dette p.

20.02.2006 @ 11:49
URL: http://rablebloggen.net/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/771093