Tog og hornmusikk

Ja ja, da var dagen over oss vi (ehem) alle gleder oss til. For min egen del har jeg ikke noe forhold til denne dagen. Det har jeg ikke hatt siden jeg gikk på barneskolen hvor is og pølser var høydepunktet.

Norges grunnlovsdag altså. Jeg kan strekke meg så langt som til å gratulere Norge med dagen, men som den europeeren jeg er føler jeg meg mer europeisk enn norsk. Jeg føler mer tilhørighet til EU og Europa enn til Norge.

Men som småbarnsfar er det vanskelig, ja nærmest umulig å la denne dagen passere i stillhet. Jeg kan ikke si at jeg gleder meg til å gå i tog, eller høre på taler og hornmusikk, men det må gjøres.

Men det er et lys i tunnelen. Puben åpner tidlig i dag og med en gang guttungen har fått med seg toget, fått i seg pølser og is til den store gullmedaljen og det er tid for han å komme seg hjem sammen med tanta hans, da vet dere hvor jeg skal oppholde meg resten av denne dagen. Da skal jeg drømme om Europa og et fremtidig norsk medlemskap i EU mens innholdet i ølglasset synker...

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1294593