Kameraovervåkning

Etter terroranslaget i London for litt over en uke siden vil datatilsynet på nytt se på regelverket når det gjelder kameraovervåknng på offentlige transportmidler i Norge. I London fotograferes en gjennomsnittelig innbygger nesten 300 ganger i døgnet! Vil vi ha det slik her i landet også? Jeg mener nei, det vil vi ikke. Selvsagt vil det være til stor hjelp i en eventuell etterforskning etter et terrorangrep, men hvis PST ikke klare å finne ut at et slikt angrep er under planlegging før det begås, så er det veldig liten hjelp å se på de bildene etterpå... Da er det jo allerede for sent.

Jeg vil gjerne ha meg frabedt å bli filmet eller tatt bilde av bare fordi jeg skal ta en buss eller T-bane i Oslo. Selv om jeg ikke har "onde" hensikter så vil jeg ikke bli filmet elller fotografert uten videre. Hvis slik overvåkning blir tillatt så er jeg redd for at vi nærmer oss det samfunnet som George Orwell beskriver i boken 1980 (tror jeg den heter, korrekt meg hvis jeg husker feil)... Og et slikt samfunn vil ikke jeg leve i, ei heller at mine etterkommere skal leve i.

 

Jeg vil heller leve i et samfunn med litt terror (ikke misforstå, meg), enn å leve i et samfunn med total overvåkning av hele befolkningen...

 

kilde: http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/07/16/437606.html


Kommentarer:
Postet av: Trond

Leser bloggen din fast og jeg må si meg innponert. Skulle nesten tro du var medlem av samme parti som meg.

18.07.2005 @ 18:42
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Hyggelig at du leser det jeg skriver, har din blogg på favorittlista selv :) Er nok ikke medlem av noe politisk parti, men fra å ha stemt på Frp tidligere så vil jeg si at jeg har nærmet meg Venstre mye. Akkurat nå så går min stemme dit ihvertfall :)

18.07.2005 @ 18:47
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

Video-overvåkning er også en del av de forebyggende tiltakene mot kriminalitet, akkurat som fotoboksene på riksveiene. Oppfører du deg som folk, så har du intet å frykte fra kameraet eller de som administrerer det.I et samfunn der kjeltringene blir mer og mer utspekulerte og hensynsløse, må en også sette i verk noen tiltak. Har du ideer som kan avløse overvåkning som arbeidsredskap, så er sikkert myndighetene lutter øre.

19.07.2005 @ 11:59
Postet av: Trond

Ikke noe problem med å forstå det du mener MR Kahn. Men bør an ikke stille seg spørsmålet hvordan vi skal regulere at dette ikke skal misbrukes. Især etter Lund Kommisjonen sin rapport er det spørsnål som virkelig burde stilles??

20.07.2005 @ 19:18
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Mr Kahn

Lund-kommusjonen var ikke noe annet enn et lingvistisk-retorisk tivoli, iscenesatt for å massere selveste spionparagrafen opp mot Høyesterett, slik at spioner ikke ble spioner, bare fromme speidergutter som følte trang til å snakke med KGB og Stasi i tide og utide. Men stadig like uskyldige. Skulle man ikke holde øye med politiske miljøer som forfekter "væpna revv'lusjon", dvs. våpenbruk mot egne borgere, hvem skulle vi da overvåke? Tjuvfiskerne?I et land som Norge, hvis politiske system, pip åpne grenser og ultra-tolerante juridiske system lar banditter som mulla Krekar gå flirende omkring, ikke skulle være et paradis for sovende og halv-våkne celler, så fortell meg hvor de ellers måtte oppholde seg. På hvilken måte et overvåkningsmateriale som innsamles om slike elementer skulle misbrukes, nei det vet jeg neimen ikke.Om overvåkningen ikke alltid forhindrer terror, så kan en i hvert fall ha muligheten til å gå gjennom materialet i ettertid og peke ut de skyldige. Det er bedre enn ingenting.

20.07.2005 @ 19:48
Postet av: Trond

har du faktisk lest denne rapporten?? Kjenner du til historien om norsk overvåkning??

Postet av: Knut Stian Olsen

her kan du lese rapporet Mr Kahn http://www.stortinget.no/lund/lund.htm

20.07.2005 @ 20:18
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

No need, hr. Olsen, jeg kan Lund-kommisjonens dokumenter nesten utenat.Til Trond, svar ja. Mye mer enn du aner.

20.07.2005 @ 20:57
Postet av: Trond

Vel jeg tviler.

21.07.2005 @ 15:10
URL: http://trond.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/139000