Folkjekjær rotvekst?

"Neste år blir de to eneste midlene som stopper mark fra å innvadere kålrota forbudt. Dermed blir den folkekjære rota umulig å beskytte, og bransjen skjelver". Det er bondeavisa Nationen, som kaller denne rota for nordens appelsin, som har dette som hovedoppslag på sine nettsider nå.

Kålrot

Nordens appelsin? Folkekjær rot? Jommen sa jeg smør. Dette forbudet kommer mange år for sent spør du meg. Kålrot var barndommens skrekktilbehør til middagen hjemme og det er med stor glede jeg nå ser at disse terroristbøndene som produserer denne ekle rota vil få store problemer nå som sprøytemidlene Gusation og Brilane blir forbudt.

Bedre sent enn aldri, og for den oppvoksende generasjon rotvekstkonsumenter vil jeg anta at dette forbudet ikke vil utløse de helt store protestaksjoner. Snarere tvert i mot...

Kommentarer:
Postet av: tone-marie olsen

Grønnsaker er sundt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17.07.2006 @ 23:43
URL: http://dyrevenn.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja, men ikke for enhver pris... Takke meg til ei skikkelig potet fremfor kålrot

17.07.2006 @ 23:45
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Agurktid

Mindre kålrot - mer agurk ;p

18.07.2006 @ 06:40
URL: http://agurktid.blogspot.com/
Postet av: Frank

Kålrot er litt som tequila, whisky eller cognac. Ingen liker det de første gangene, men man kan lære seg å like (les: tolerere) smaken om man tvinger seg til å innta det mange nok ganger.

18.07.2006 @ 12:39
URL: http://rambol.no/
Postet av: sveiners

er nok ikke helt enig med deg knut.. kålrota har på samme måte som potet vert et tradisjonelt innslag på de norke middagsbord igjennom alle tider.. jeg er ikke noe spes glad i det jeg heller, til middagen vel og merke, men derimot på samme måte som ei rå gulrot til snacks er en bit med rå kålrot kjempegodt.. og til frank.. jeg er nå en gutt/mann på 28 år.. jeg spiser heller et tonn kokt kålrot en et glass whiskey.. det hart jeg aldrig lært meg og like/tolerere..grøss...

18.07.2006 @ 16:35
URL: http://sveiners.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg sulter heller enn å spise kålrot. Det spilleringen rolle hvor lenge den har vært en tradisjonskost. Kålrot suger...Men når det gjelder whiskey er jeg enig med deg. I valget mellom kålrot og whiskey velger jeg kålrot... Takke meg til en skikkelig hjemmebrent enn whiskey

18.07.2006 @ 17:21
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1644596