Bondeviks siste hilsen til de syke og fattige

Statsminister Kjell Magne Bondeviks meget generøse avskjedsgave til de syke og fattige her i landet er en kraftig økning i egenandelene til lege og medisiner. Økningen er på nær 1000 kroner, fra ca 1500 kroner til 2500 kroner pr år.

Det er en intet mindre enn en gavepakke i et allerede stramt budsjett det fra vår kjære "fattigdomsbekjemper i utlandet, men driter i hjemlandet" statsminister Kjell Magne Bondevik.

Det må da være noe allvorlig galt med den mannen. Han påstår jo hele tiden at han vil kjempe for de fattige og for at de fattige skal få det bedre. I går ga han bort flere hundre millioner til fattigdomsbekjempelse til FN, mens han samtidig gjør alt han kan for å straffe de som har minst fra før hjemme i Norge. Det var kvalmende å se han stå på talerstolen i FN og si "Make poverty history" når han samtidig vil straffe de syke og fattige på hjemmebane.

For det er et faktum at de som sliter mest med økonomien i dette landet er de uføretrygdede, med lave trygder og med en sykdom som krever mye medisinering. Det er altså disse Bondevik nå i sitt testamente vil loppe for enda mer enn det han allerede har gjort. Det er skammelig og uverdig og jeg både håper og tror at dette vil bli nedstemt i budsjettbehandlingen neste måned.


kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1116949.ece
kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1116818.ece

Kommentarer:
Postet av: LesPaul68

Denne presten sliter seg ikke akkurat ut for å få et ettermæle han kan være stolt av!!Hvis han hadde noen som helst kred i mine øyne, så har han klart å kvitte seg med det nå!!Og Sponheim og Erna ryker nok med i samme dragsuget.For egen del, så betaler jeg heller litt mer skatt.(Dersom det er sånn at Norges lommebok er så tom som de skal ha det til)Jeg så forleden at "Leger uten grenser" skulle få inntektene fra den neste TV-aksjonen......Kanskje de heller burde gå til det Norske helsevesenet??Kyss meg i ræva Kjell Magne!!!!

17.09.2005 @ 12:11
Postet av: Lasse G. Dahl

Altså, Bondevik har begrenset makt i den avtroppende regjeringen, han. Høyre er selvfølgelig toneangivende, men også ditt eget Venstre har nok mer å si enn personen Bondevik. Jeg regner med at de protesterer vilt mot slike usosiale kutt? Ikke det? Merkelig ...

17.09.2005 @ 12:34
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Alf Ivar

Dette er vel nok et eksempel på selektiv sitering. Dersom bildet skal bli riktig må hele artikkelen tas med.Fra artikkelen: "Forslaget vil gi mer enn 500 millioner kroner i økte inntekter for staten, sier flere sentrale regjeringskilder til VG.Samtidig vil regjeringen foreslå et kutt i formuesskatten på anslagsvis 600 millioner kroner."Altså: Man øker avgifter med 500 millioner, og senker skatter med 600 milioner. Og nå vil jeg ikke høre ting om skattelette til de som har mest. Formueskatten rammer i dag på rundt 300.000,- hvis jeg ikke tar helt feil. Og egenandeler til lege er noe som vil bli gjevnt fordelt over alle sammen - uavhengig av sosial status.Jeg er ingen stor tilhenger av Bondevik, men rett skal være rett.

17.09.2005 @ 15:38
URL: http://www.tronsmo.com
Postet av: LesPaul68

Du Alf Ivar!Syns du virkelig at det er riktig at de svakeste i samfunnet skal finansiere skattelette til de som har formue?Jeg har vært så blakk i en periode av livet mitt at jeg ikke har hatt råd til å oppsøke lege, eller hente nødvendig medisin. Hverken for meg selv eller sønnen min. Eller kunne gi han melk til frokosten. Eller kunne kjøpe en eske med pastiller på lørdagskvelden.En slik økning ville rammet meg LANGT hardere enn en som har "nok"! Du kan gjerne påstå at økningen i egenandelene rammer likt - men det er like urimelig som å si at lettelsen i formueskatten også kommer alle til gode.Den gjør jo forsåvidt det, forutsatt at man har formue.Jeg har så jeg klarer meg fint i dag, men jeg betaler gjerne mere skatt for at mennesker som er i den samme situasjonen som jeg var i, også kan få kommet seg til legen!!Eller kjøpe melk!Gjør du?

17.09.2005 @ 16:27
Postet av: Knut Stian Olsen

Lasse:Du har selvsagt helt rett i at det er flere enn Bondevik som bestemmer i regjeringa, men Bondevik ER statsminister, han ER den øverste sjefen og han ER den som til syvende og sist sitter med ansvaret...

17.09.2005 @ 17:07
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

Alf Ivar: Formueskatten rammer vel først og fremst de som har formue. Jeg tror knapt jeg kjenner noen med særlig formue, jeg. Det vil si nettoformue, da. Egenandeler er jevnt fordelt uavhengig av inntekt, ja. Det er derfor det er en veldig usosial måte å kreve inn penger på.Men regjeringa som nå heldigvis går av, har gjort det slik, at det er dyrt å være fattig her til lands. Det tvinger mange som ellers ville ha greid seg med små inntekter over på sosial stønad. Og det å prøve å få sosialtrygd, DET er heldagsarbeid, det.Egenandeler er for det aller meste tull, slik jeg ser det. Og selvfølgelig er det slik at Kjell-Magne er regjeringssjefen, men regjeringa har vært en ren Høyreregjering. Det vil si Høyre og Lillehøyre-regjering, da. Det eneste KrF har fått gjennomslag for, er sånt som alle er enige i. Og det gjelder nok dette statsbudsjettet, også.

17.09.2005 @ 21:42
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Terje Sandvik

LesPaul68 har kommet ut av skapet:)Alf Ivar!!!!Hvor er du? Jeg har stilt deg et konkret spørsmål. Du trenger bare svare ja eller nei!

17.09.2005 @ 22:05
Postet av: Kim Stian Ervik

Jeg er egentlig skuffet over regjeringen også etter dette forslaget. Problemet for de som har lite penger og som har store sykeutgifter er at man må ut med hele summen i den første månedene av året, et tidpunkt man har lite penger fra før. I absolutte penger er det ikke krise, men det blir det når alt kommer på en gang.

18.09.2005 @ 06:04
URL: http://www.hissig.com
Postet av: Akbar

Helsevesenet kan ikke ta unna alt og alle. Egenandeler vil være en brems. Selvfølgelig er det lett å tenke seg at noen har så dårlig råd at de ikke går til lege. Det er imidlertid også slik at et tilnærmet gratis system - der de fleste ikke er fattige og ikke (særlig) syke oversvømmes. Og de relativt friske fortrenger de som virkelig er syke. Hva bruker de fattigste her i landet penger på? Det brukes en god del penger på pengespill (Lotto), alkohol og ting som ikke bringer deg ut av fattigdom. Sparing må motiveres. å ha spart mer enn 300 000 er ikke et uttrykk for rikdom, men et uttrykk for s evne til å spare (i de aller fleste situasjoner).

18.09.2005 @ 08:54
Postet av: Knut Stian Olsen

Akbar:Jeg skal gi deg et lite eksempel, hvis en familie på 3 har en samlet inntekt på 159.000 kr. Og husleie på 4.500 pr. måned, hvordan mener du at den skal klare å spare noe som helst?

18.09.2005 @ 13:04
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Terje Sandvik

Akbar.Det er helt umulig å forestille seg hvordan det er å ha så lite penger før du har vært der selv!Og dersom det er som du sier ,at de som ikke trenger hjelp vil "oversvømme" systemet, så mener jeg at det bør settes inn tiltak mot disse framfor å låse døra for de aller svakeste som faktisk også trengel lege innimellom.Et egenandelsystem er kanskje på sin plass, men dette skal IKKE finansiere en lettelse i formueskatten!Og du er bra frekk når du sier at pengene til denne gruppen går til alkohol og lotto!Mange av dem har mer enn nok med å skaffe mat. Dette er et surrealistisk bilde, men faktisk en sannhet i dagens Norge.

18.09.2005 @ 13:45
Postet av: Alf Ivar

"Syns du virkelig at det er riktig at de svakeste i samfunnet skal finansiere skattelette til de som har formue?"Nei, jeg synes ikke det er riktig. Det tror jeg ikke det er noen som synes. Forskjellen på meg og deg er at vi har forskjellig oppfatning av hvordan justeringer i skattelette / skatteøking vil virke inn.Selv har jeg huslån som er helt i overkant av hva jeg kan klare. En øking i rentene - som jeg frykter kan komme med den nye regjeringen - kan bli svært tung å klare for meg.Norge har med Bondevikregjeringen hatt fremgang på de aller fleste områder. Ikke bare for deler av landet, men også for de fattige. Det er et faktum man vanskelig kan argumentere bort.

18.09.2005 @ 17:43
URL: http://www.tronsmo.com
Postet av: Terje Sandvik

Med all respekt.....Selv om du har huslån som er helt i overkant av hva du kan klare, så kan du vel ikke mene at de som ikke har noenting skal få det enda værre enn de har det i dag bare fordi du skal få beholde huset ditt?Du bør heller sørge for å senke utgiftene dine! Men til spørsmålet mitt; Er du villig til å senke dine krav for at alle her i landet skal kunne gå til legen? Eller gi barna sine melk til frokost?Og det at presten ikke har økt egenandelene for lenge siden kan vi takke Frp for. Det er vel det eneste jeg respekterer Frp for. Men den skal de få:)

18.09.2005 @ 19:45

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/236229