Ufyselige Kvarme

Biskopen i Oslo, Ole Christian Kvarme uttaler til Aftenposten i dag at: "I perioden som biskop har jeg hatt samtaler av personlig karakter med på enkeltmedarbeidere. Jeg ønsker å være med å bygge best mulig relasjoner til de homofile. Dette handler om store og vanskelige spørsmål og det er for tidlig å si noe om resultatet"

Det er i mine øyne kun en person som virkelig fronter dette som store og vanskelige spørsmål og det er biskopen selv. Hans syn på de homofile og på homofiles rettigheter, samt hans motstand mot at homofile skal kunne inntre i vigslede stillinger er med på å undergrave den jobben som er gjort for at homofile ikke skal diskrimineres i samfunnet.

Hadde Kvarme hatt litt varme og omtanke for også denne gruppen mennesker så ville det ikke ha vært noen "store og vanskelige spørsmål". Han kunne, i likhet med resten av samfunnet, godta at homofile også er likeverdige mennesker og ikke en underart som ikke er verdig til de vigslede stillingene.

Jeg tror at dette stridstemaet vil føre til at Kvarme til slutt blir fjernet fra stillingen sin som biskop i Oslo. Etter Kvarme så håper og tror jeg at det vil komme en biskop som er like inkluderende som det Gunnar Stålsett var i sin gjerning.

Kommentarer:
Postet av: Terje Sandvik

Litt av den samme problematikken finner du nr det gjelder homofil adopsjon. Folk er jo s bekymra for at disse barna skal lide stor nd, og bruker det som et argument mot dette.Da er min pstand: Det strste problemet barn med homofile foreldre har, er resten av samfunnets holdninger til homofile foreldre!

18.09.2005 @ 01:30
Postet av: Trond

Det beste hadde vrt at stat og kirke skilte lag. S kan kirken ha hvem de mtte nske som biskop uten at det angr resten av oss.

Postet av: Terje Sandvik

Ja, helt enig med deg der!!Da kan ogs kirken bruke av de midlene de har - jeg tror det var nesten 5 milliarder - til pusse opp sine egne bygg, istedenfor tviholde p de midlene og sende regninga til oss. Pr i dag s pstr de jo at det ikke er en kirkelig oppgave sitte som eiendomsforvalter.

18.09.2005 @ 09:24
Postet av: Alf Ivar

Jeg er helt enig. Kvarme mener tydeligvis at homofile trenger hans godkjenning for vre homofile.Til Kvarme har jeg flgende si: "Den som er skyldfri kan kaste den frste steinen".Er det noe mennesker er flinke til og dyrker i ekstrem grad, s er det dmme hverandre. Og nr dmmingen fr fotfeste p ?innsiden?, alts inne i de kristnes liv, og n gjr det tillatt dmme hverandre, da er ondskapens ugress plantet hos de kristne. Jesus sier det s klart: Faderen dmmer ingen.

18.09.2005 @ 18:05
URL: http://www.tronsmo.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/237340