Ufyselige Kvarme

Biskopen i Oslo, Ole Christian Kvarme uttaler til Aftenposten i dag at: "I perioden som biskop har jeg hatt samtaler av personlig karakter med på enkeltmedarbeidere. Jeg ønsker å være med å bygge best mulig relasjoner til de homofile. Dette handler om store og vanskelige spørsmål og det er for tidlig å si noe om resultatet"

Det er i mine øyne kun en person som virkelig fronter dette som store og vanskelige spørsmål og det er biskopen selv. Hans syn på de homofile og på homofiles rettigheter, samt hans motstand mot at homofile skal kunne inntre i vigslede stillinger er med på å undergrave den jobben som er gjort for at homofile ikke skal diskrimineres i samfunnet.

Hadde Kvarme hatt litt varme og omtanke for også denne gruppen mennesker så ville det ikke ha vært noen "store og vanskelige spørsmål". Han kunne, i likhet med resten av samfunnet, godta at homofile også er likeverdige mennesker og ikke en underart som ikke er verdig til de vigslede stillingene.

Jeg tror at dette stridstemaet vil føre til at Kvarme til slutt blir fjernet fra stillingen sin som biskop i Oslo. Etter Kvarme så håper og tror jeg at det vil komme en biskop som er like inkluderende som det Gunnar Stålsett var i sin gjerning.

Kommentarer:
Postet av: Terje Sandvik

Litt av den samme problematikken finner du når det gjelder homofil adopsjon. Folk er jo så bekymra for at disse barna skal lide stor nød, og bruker det som et argument mot dette.Da er min påstand: Det største problemet barn med homofile foreldre har, er resten av samfunnets holdninger til homofile foreldre!

18.09.2005 @ 01:30
Postet av: Trond

Det beste hadde vært at stat og kirke skilte lag. Så kan kirken ha hvem de måtte ønske som biskop uten at det angår resten av oss.

Postet av: Terje Sandvik

Ja, helt enig med deg der!!Da kan også kirken bruke av de midlene de har - jeg tror det var nesten 5 milliarder - til å pusse opp sine egne bygg, istedenfor å tviholde på de midlene og sende regninga til oss. Pr i dag så påstår de jo at det ikke er en kirkelig oppgave å sitte som eiendomsforvalter.

18.09.2005 @ 09:24
Postet av: Alf Ivar

Jeg er helt enig. Kvarme mener tydeligvis at homofile trenger hans godkjenning for å være homofile.Til Kvarme har jeg følgende å si: "Den som er skyldfri kan kaste den første steinen".Er det noe mennesker er flinke til og dyrker i ekstrem grad, så er det å dømme hverandre. Og når dømmingen får fotfeste på ?innsiden?, altså inne i de kristnes liv, og nå gjør det tillatt å dømme hverandre, da er ondskapens ugress plantet hos de kristne. Jesus sier det så klart: Faderen dømmer ingen.

18.09.2005 @ 18:05
URL: http://www.tronsmo.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/237340