Fredelige muslimer...?

Det er et aldri så lite paradoks det muslimer nå gjør for å "hevne" uttalelsene til pave Benedikt XVI om at Muhammed oppfordret til å spre islam med sverd. Muslimene blir fryktelig forbannet når man omtaler deres profet med noe som kan oppfattes som nedsettende (selv om det skulle være sant).

Muslimene blir faktisk så sinna at de velger å bruke vold, akkurat som paven sa at Muhammed hadde oppfordret til for å spre deres religion. Derfor skjønner jeg egentlig ikke hvorfor muslimer blir så forbannet på denne uttalelsen fra paven, for de viser jo med all tydlighet at det var riktig det paven sa. Hvis disse muslimene hadde vært så stille og fredelige av seg ville de ikke ha drept en katolsk nonne og hjelpearbeider i Somalia.

Nå skal jeg ikke dra alle muslimer over samme kam, for det er nok de fleste som velger ikkevoldsløsningen, men det er de som bruker vold som vi stort sett får se i media. Men det er nå en gang slik at det er voldsbrukerne som nettopp bekrefter det paven sa da han talte i Regensburg. Paven sa nemlig: "Vis meg hva Muhammed har brakt av nye ting, og der vil du finne ting som bare er onde og umenneskelige, slik som å spre troen med sverd", et gammelt sitat fra den bysantinske keiseren Manuel II Palaeologus fra 1300-tallet.

Bekreftelsen er den volden vi ser etter disse uttalelsene. Angrep mot kirker i Palestina, drap på hjelpearbeider i Somalia, drapstrusler mot paven og katolikker generelt osv osv...

Joda, de er fredelige mange av disse akk så sinte muslimene gitt...

Kommentarer:
Postet av: Sigve Indregard

Uhm... kan du spa frem en ENESTE kilde som ønsker å hevne uttalelsene?Og da utelukker vi folk som driver med geriljakrig, terrorekruttering osv. fra før, og bare forsøker å profittere på denne kontroversen."Hvis disse muslimene hadde vært så stille og fredelige av seg ville de ikke ha drept en katolsk nonne og hjelpearbeider i Somalia."Er du så lite reflektert som du høres ut, mann? La oss ta noen logiske oversettelser av det du hevder her:- Hvis disse kristne hadde vært så stille og fredelige av seg ville de ikke ha ranet NOKAS.- Hvis disse kristne hadde vært så stille og fredelige av seg ville de ikke ha invadert Irak.- Hvis disse irske kristne hadde vært så stille og fredelige av seg ville de ikke ha drevet med bomber i London.Dritt er dritt, og vold er vold. En stor andel av jordas befolkning er muslimer, og følgelig begås en stor andel av jordas kriminalitet og grusomheter av muslimer. Det er ingen som har hevdet at muslimer er bedre folk enn andre - bare at de ikke er verre. Forskjellen er nokså sentral.

17.09.2006 @ 22:28
URL: http://indregard.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Leste du egentlig hele innlegget Sigve?Leste du denne setningen: "Nå skal jeg ikke dra alle muslimer over samme kam, for det er nok de fleste som velger ikkevoldsløsningen"?

17.09.2006 @ 22:50
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=130775

17.09.2006 @ 22:54
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Eli Klundby

Hei ja..for å gå rett på sak;i tillegg er det vel ikke helt ukjent for de fleste hvilke tilstander som rådet i Europa når sitatet du referer til ble skrevet? du kan jo f.eks gå til Opsal,1994 og lese åpningskapittelet der hva angår europeeres polemisering mot islam i middelalderen. (og litt om Muhammeds rolle også).(denne boka blir ansett som informativ og korrekt i fagmiljøer, og er forsåvidt ute i nytt opplag nå). Når det er sagt er det så klart forferdelig at folk dør! desverre går mennesker for langt av og til, noe som ikke kan unnskyldes.ang. paven, så var det til dels tydelig at han ikke mente akkurat hva du insinuerer. sitatet ble tatt ut av sammenhengen, paven var utrolig uforsiktig som dro inn slike sitater, og de ble selvfølgelig utnyttet mest mulig i både europeiske og muslimske medier. (husker ikke linken hvor du fant sammendraget av talene/forelesningene til paven,men de var skrevet på tysk og det var ganske mye så du får ta mitt ord for det:)Paven foretok rett og slett en digresjon, og satte seg selv i en posisjon lagelig til for hugg.

05.12.2006 @ 22:52

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2074458