Likestilling og geografi i regjeringen

Har vi et politisk og demokratisk styringsproblem i Norge når Stoltenberg må vrake de beste kandidatene til fordel for både geografiske hensyn og likestillingshensyn? Ja det mener jeg helt klart at vi har.

For geografi- og likestillingshysteriet i Arbeiderpartiet spesiellt og politikken generelt har nådd så langt at Jens Stoltenberg som vår nye statsminister IKKE har kunnet velge på øverste hylle i Arbeiderpartiet på grunn av disse forholdene. Det spiller ingen rolle om det er menn eller kvinner som sitter i posisjonene så lenge de er kompetente til å utføre den jobben de blir satt til.

Et godt eksempel på det er vrakingen av den rutinerte og erfarne Olav Akselsen til fordel for den urutinerte og uerfarne Anne-Grete Strøm-Erichsen. De er begge fra Hordaland, men Strøm-Erichsen ble altså kvotert inn på grunn av regelen til Arbeiderpartiet om at minst 50 prosent skal være kvinner (og 50 prosent menn???).

Kvalifikasjonene til Olav Akselsen er at han var olje- og energiminister i den forrige regjeringa til Jens Stoltenberg og har etter det ledet næringskomiteen på Stortinget.
AnneGrete Strøm-Erichsens kvalifikasjoner? Hun har vært i Bergen bystyre og byrådsleder og har bursdag samme dag som Åslaug Haga pluss at marinebasem Haakonsvern ligger i Bergen (som om det skulle vær en kvalifikasjon).

Jeg mener det at i et så tungt og ikke minst viktig departement som forsvarsdepartementet er med utenlandsoperasjoner, NATO-relasjoner mm og som Strøm-Erichsen kommer til så burde faktisk kvalifikasjoner gå foran både geografiske hensyn og likestillingshensyn. Det burde de forresten i alle departementene.

I denne saken her så gjør likestillingshensynet det at vi får en svakere forsvarsminister og følgelig svakere regjering en det vi kunne og burde ha hatt.

Det er ikke bare likestillingsspørsmålet som har stilt oss og landet i denne situasjonen, men også geografispørsmålet. For det er klart at Stoltenberg helt sikkert kunne funnet en meget kompetent kvinnelig forsvarsminister ett eller annet sted i landet, men da spiller de geografiske "reglene" inn.

Det er synd og det er en svekkelse for landets styre og stell at det er slik...

Kommentarer:
Postet av: Alf Ivar

"I denne saken her s gjr likestillingshensynet det at vi fr en svakere forsvarsminister og flgelig svakere regjering en det vi kunne og burde ha hatt."En svakere regjering fikk vi den dagen Jern-Erna nektet samarbeide med FrP. Det hadde vrt en slagkraftig regjering. N har vi ftt en regjering som har helt andre ml og visjoner med sin styring. Vi vil n se et forsvar som kommer til raderes, vi vil se en utenrikspolitikk som dreier oss bort fra vr gamle allierte p andre siden av dammen. Vi vil se en skattepolitikk som kommer til svi i lomma i hvertfall for meg. Vi kommer til se at menn blir diskriminert i forhold til kvinner p jobbmarkedet. Osv osv.Nei - jeg fatter ikke hvordan folk kunne stemme som de gjorde.

18.10.2005 @ 07:03
URL: http://www.tronsmo.com
Postet av: Trond

Kan si meg enig i det. Men jeg klarer helle ikke se hvordan ta frp inn i regjeringen hadde bedret det nroske samfunnet.Jeg kan garantere deg at vi da kunne ha ftt en utenrikspolitikk som ikke hadde lignet grsien.

Postet av: Borger

S det hadde vore bra om Jens hadde sett saman ei regjering uten ta omsyn til verken geografi eller kjnn?

18.10.2005 @ 22:55
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja det hadde det, det be4ste hadde vrt om han hadde satt sammen regjeringa si med de best kvalifiserte menneskene uavhengig av hvor de kommer fra og hvilket kjnn de har.Det er helt likegyldig om regjeringa hadde besttt bare av kvinner s lenge de er de best kvalifiserte til jobben...

18.10.2005 @ 23:51
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Enda dummere var vel kravet fra Rune G unnlate enkelte folk fordi de tjente godt og hadde en direktrstilling.

19.10.2005 @ 00:46
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja det stemmer...

19.10.2005 @ 00:47
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Borger

Men s er det vel ikkje full semje om kven som er dei best kvalifiserte.Er det d Jens leine som skal foreta denne vurderinga?

19.10.2005 @ 08:14
Postet av: ole man

halla gutta

24.01.2006 @ 10:07

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/308006
Likestilling og geografi i regjeringen

Har vi et politisk og demokratisk styringsproblem i Norge når Stoltenberg må vrake de beste kandidatene til fordel for både geografiske hensyn og likestillingshensyn? Ja det mener jeg helt klart...

782
18.10.2005 @ 00:10