Kristen kjernefamiliekjærlighet har aldri eksistert

Jeg fikk et anonymt svar under mitt innlegg "Brenn i helvete" som jeg har lyst til å bringe frem til flere lesere.


Vi definerer nok ordet kjærlighet litt forskjellig. Jeg har lagt merke til at dette uttrykket brukes friskt i homodebatten, og da kan det like gjerne bety "sexuell lyst" eller "begjær". Altså det folk tenner på er altså kjærlighet. Og da høres det jo veldig fint og attraktivt ut å bli homo. Jeg kjenner tilfeldigvis noen, og de har fortalt meg om baksiden av medaljen.

Når kristne definerer kjærlighet, handler det om et livslangt forhold, av ansvar - gi sitt liv og selv for andre. Det er ikke egoistiske lyster som står i sentrum for en kristen definisjon av ordet kjærlighet.

Men i vårt seksualiserte samfunn er ikke det som har fungert i generasjoner godt nok, det er mer spennende med russisk rulett....alt annet er jo intoleranse,?


Mitt svar til denne kommentaren er som følger:

Jeg kjenner flere selv og min fetter tok livet sitt pga intoleranse i samfunnet generelt og blant andre spesielt.

Det er nok bare motstandere av homofili som definerer homosexuelle som kjærlighetsløse og at det i stedet er sexuelle lyster og at det kun er de kristne som har monopol på kjærlighet.

Du skriver "fungert i generasjoner", ja det er riktig det fordi mannen har i alle disse generasjonene hatt all makt også rett til å tukte den man var gift med. Altså banke kona. Eneste grunnen til at det "fungerte i generasjoner" er at det aldri har vært snakk om likeverdige partnere.

Idealisert kristen kjærlighet har ikke eksistert i generasjoner. Det er bare noe kristenfolket har funnet på i den senere tid og lukket øynene for det brutale mannsdominerte samfunnet som tidligere var vanlig praksis.

Menn banket kona etter at de hadde hatt sex fordi kvinnen i følge datidens prester og bibeltolkninger var fristerinnen som ledet mennene ut i synd.

Kristen kjernefamiliekjærlighet? Pissprat, det har aldri eksistert...

Knull hvem du vil og hvor mange du vil og på hvilken måte du vil og med hvilket kjønn du vil så lenge alt foregår på frivillig, lovlig basis

Kommentarer:
Postet av:

Myten om at fri sex gjør deg lykkelig er det mange som har prøvd å tro på, og blitt veldig skuffet. Homofili er en seksualdrift, og min definisjon på kjærlighet er noe dypere enn en drift. Ekte kjærlighet kommer fra Gud, ingen har monopol på den. Den er en gave til alle. Jeg kan fortelle at kristen kjernefamiliekjærlighet faktisk fortsatt eksisterer. Over hele verden. Og det bare vokser og vokser som et alternativ til fri sex og annet juks som folk prøver å underholde seg med. "True love waits-bevegelsen" er kanskje ikke så kjent her på berget, men er meget populært og kjærkomment alternativ til "prøv alt" for veldig mange tenåringer verden over. Når trettenåringer spør helsesøster om de "må ligge med gutta i klassen", burde det vært obligatorisk å presentere et slikt alternativ, men istedet øker vi voksne presset med enda mer seksualisering. Størst av alt er kjærligheten heter det i 1.Kor.13. Selv om hele verden prøver å montere ned det som Gud har skrudd sammen. Guds kjærlighet(agape)opphører ikke om noen hevder det på bloggen sin..., (den er som kjent slik at den overlever på tross av at mennesket forbryter seg mot den) og er et evig prinsipp nedlagt i skapelsen. Denne fri-sex propagandaen virker litt umoden på meg. De fleste voksne veit at man ikke blir lykkelig av missbruk. Har man prøvd litt av det, vet man at etter den søte kløe kommer den sure svie. I vår familie har vi kommet fram til at skaperens original er best, heftigst, mest intim, trygg, og full av ekte kjærlighet! Anbefales! Har man ikke smakt det, forstår jeg at det er irriterende at noen hevder at det finnes....men det finnes alikevel. I alle tider har den eksistert, på tross av og midt i all elendighet og missbruk, som også har eksistert. Vi kan ikke slutte å tro og håpe og elske fordi verden er full av egoister.Så blir de da stående disse tre: Tro, håp og kjærlighet. Og størst blant dem er kjærligheten.

18.01.2006 @ 17:33
Postet av: Knut Stian Olsen

"Kjempedumt, og man skal ikke rakke ned på homofile.Men det gjør det ikke til en mindre synd av den grunn"Ved å si det Martin, så rakker du faktisk ned på homofile.Kilden du etterlyser: Karsten Alnes "Historien om Norge". Han brukte nok ikke så sterke ord som jeg gjør, men poenget er det samme.Og ja, vi har alle noe å stå til ansvar for, jeg har ganske mye å stå til ansvar for faktisk :O) men jeg velger å stå til ansvar for det nå, mens jeg lever. Jeg utsetter det ikke til etter døden når det er for sent.

18.01.2006 @ 17:35
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av:

JOIN True Love WaitsMake the TLW Pledge"Believing that true love waits, I make a commitment to God, myself, my family, my friends, my future mate, and my future children to a lifetime of purity including sexual abstinence from this day until the day I enter a biblical marriage relationship."The Five Commitments of True Love WaitsTo God: Matthew 22:37 - "Jesus replied, 'Love the Lord your God with all your heart and with all your soul and with all your mind.'" To Yourself: Matthew 22:39 - "And the second is like it: 'Love your neighbor as yourself.'" To Family: Philippians 4:5 - "Let your gentleness be evident to all. The Lord is near." To Friends: John 15:13 - "Greater love has no one than this, that he lay down his life for his friends." To Future Mate and Children: 2 Timothy 2:22 - "Flee the evil desires of youth, and pursue righteousness, faith, love and peace, along with those who call on the Lord out of a pure heart." Do you want to make the True Love Waits pledge?Click YES.

Postet av: Knut Stian Olsen

"Myten om at fri sex gjør deg lykkelig er det mange som har prøvd å tro på, og blitt veldig skuffet" skriver du. Ja helt enig, det er mange som blir skuffet, men langt fra alle. Men det er minst like mange som blir skuffet over "den store kjærligheten" også.Og hvorfor den kjærligheten skulle være forbeholdt kristne heterosexuelle er for meg helt uforståelig.Og for å fortsette litt, jeg er selv lykkelig gift, med barn og er en såkalt "kjernefamilie". Det betyr ikke at jeg mener at alle burde leve slik som meg eller at min måte å leve på er noe bedre enn andres måte å leve sine liv på, slik du ser ut til å mene.Størst av alt er kjærligheten? Ja kanskje, men kjærligheten kjenner ingen grenser, ei heller mellom to av samme kjønn, annet enn de oppkonstruerte grensene som de konservative kristne setter. Også homofile kan på lik linje med deg og meg bli forelsket og føle kjærlighet for en annen...

18.01.2006 @ 17:57
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av:

Alle stiller likt infor GudPoenget mitt ikke at jeg har noe i mot homofile. Jeg tror simpelthen at Gud har gitt oss en handbok for hva som gjør oss lykkelige. Jesus kom selvsagt ikke for å frelse kristne heterofile. For å bruke en fjortisliknelse: Det er ikke kjærlighet å la være å si til en deltager i "idol" at han ikke kan synge. Noen burde kanskje ha sagt det før han står foran dommerne. Nå er jeg enig med deg i at vi kristne ikke trenger å oppføre oss som ubarmhjertige idol-dommere! Men jeg mener absolutt at vi ikke gjør det. Derimot blir vi ofte fremstilt som det i Dagbladet o.l.... Jeg tror at folk at folk føler at det kristne alternativet treffer så hardt, hvor mykt det enn måtte framføres mye på grunn av fordommer. Folk tror at kristne syns de er mye bedre enn andre. Faktum er at en sann kristen er en tilgitt synder, helt på linje med de homofile. Kristent menneskeverd stiller alle like. Her er bibelen klar. Mann og kvinne, ulike raser, alle stiller likt. Vi er håpløse egoister hele gjengen som trenger Jesus. Jeg tror folk blir rasende så fort noen sier at homofili er synd, fordi de ikke har forstått evangeliet. Evangeliet handler om frihet fra syndens makt. Det som binder oss, og gjør oss til slaver. Like fullt står det i "livets håndbok" hva som binder mennesker og hva som gjør dem fri. Jeg påstår: Homofili gjør mennesker ulykkelige. Jesus gjør mennesker fri og lykkelige. Det er ofte slik at det er nettopp de som trenger det mest som blir mest støtt av å høre det. Avvendning gjør vondt, men er kanskje den eneste løsningen. Det vet du som har vært sprøytenarkoman. Jesus elsker de homofile like mye som som han elsker deg og meg. Det handler ikke om det. Iblant tror jeg nesten folk vil missforstå. Husker du denne:Jesus elsker alle barnaAlle barna på vår jordRød og hvit og gul og svartGjør det samme har han sagtJesus elsker alle barna på vår jord

18.01.2006 @ 18:09
Postet av: Martin

Dumt av deg å slette innlegget mitt synes jeg, men okei. Det er din bloggJa jeg tror at folk som utøver sin homofile legning, synder.Men det er ikke opp til meg å dømme om de ikke kommer til himmelen av den grunn. Og en del av dem er jo født som homofile, derfor kan de ikke noe for at de har denne lysten og følelsene for en av samme kjønn. Hvis jeg mener at homofili ikke er utgangspunktet for den kjærlighet vi mennesker var ment å ha ovenfor hverandre, fordømmer jeg da homofile? Da vil det jo si at hvis jeg mener det er best for unger å være hjemme med foreldrene, så fordømmer jeg barnehager. Og dèt ville jo ingen sagt..Dessuten er det viktig å trekke frem at vi alle synder.Jeg er slett ikke noe "bedre" enn en homofil. Hvis jeg tror dèt, har jeg mistolket kristendommen, slik jeg ser det.

18.01.2006 @ 18:19
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Avvenning gjør vondt, det har du helt rett i, men å sammenligne en medfødt legning med narkomani er helt feil. Man kan ikke avvenne en legning, man kan undertrykke den og skjule den, men ikke fjerne den.Jan Åge Torp skrev i NorgeIDAG: "La meg understreke at det er på den ene siden stor forskjell på homo-aktivistene som har en politisk maktagenda og som kjemper sin bitre kamp for en pervers livsstil, og på den annen side hjelpesløse gutter og jenter, menn og kvinner som rett og slett er blitt forvirret i sin kjønnsidentitet på grunn av ensidig, forvrengt påvirkning fra venstrevridd media, på grunn av antikristelig psykiatri og psykologi, på grunn av homo-propaganda i skoleverket, og på grunn av Hollywood-filmenes snedige innføring av seksuelle abnormiteter", og det står i skarp kontrast til det du skrev "Nå er jeg enig med deg i at vi kristne ikke trenger å oppføre oss som ubarmhjertige idol-dommere! Men jeg mener absolutt at vi ikke gjør det". Det er da helt klart at i hvertfall Torp gjør det.Ja jeg husker det verset, bare synd at de fleste homomotstanderne ser ut til å ha glemt nettopp det verset der.Hvorfor ikke la alle mennesker leve sine liv slik de vil i stedet for å prøve å bekjempe de "andre"? Da ville vi ha fått et mye rausere og varmere samfunn med mer respekt og nestekjærlighet.

18.01.2006 @ 18:29
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Det ble slettet ved en feil Martin, jeg så ikke at det var slettet før du gjorde meg oppmerksom på det nå. Jeg beklager det virkelig...Jeg er jo svært opptatt av ytringsfrihet og det ville være dumt av meg å begynne å begrense den her... :O)Hvis du gidder å ta deg tid til å skrive det på nytt så skal jeg besvare deg igjen. Igjen beklager jeg...

18.01.2006 @ 18:34
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av:

Hva er det i Torps uttalelse som er så ubarmhjertig?

18.01.2006 @ 18:48
Postet av: Trond

Myten om fir sex?? det er ikke det dette er snakk om. Det er snakk om mennesker ett til å kunne leve den livsstilen de slev ønsker. For noen fungerer fri sex for andre ikke. Liberalitet dreier seg om må respektere folks rett til å gjøre sine egne valg på bakgrunn av det de føler er rett for seg selv.

18.01.2006 @ 18:54
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av:

fir sex?

18.01.2006 @ 18:56
Postet av:

Sann liberalisme har plass til Torp & co!Liberaliteten er også sikret fra Skaperen. Alle har sin frie vilje. Men er det et stort problem i dag, at folk ikke får lov til å gjøre det de har lyst til? Det skader ikke med litt søndagsskole og gode gammeldags verdier som landet vårt er tufta på! Det er værre når ingen tør å si at noe, bare fordi en gjeng uoppfostra generasjon av "fri-barneoppdragelse-unger" står og skriker fordi de ikke får alt de peker på. Og skriker fordi noen våger å hevde at det finnes rett og feil.Skal denne generasjonen få mulighet til et fair valg, må de få alternativene presentert for seg. Også en fri kristen livsstil. Det er sann liberalisme. Basta! ;)

18.01.2006 @ 19:31
Postet av: Knut Stian Olsen

Den siste der var en lavmålkommentar. Prøv heller å besvar skikelig i stedet for å rakke ned på trykkfeil..."kamp for pervers livsstil", "blitt forvirret i sin kjønnsidentitet", "seksuelle abnormiteter" er alle uttalelser som fører til stigmatisering og selvmord blant de homofile.

18.01.2006 @ 19:35
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Skal denne generasjonen få mulighet til et fair valg, må de få alternativene presentert for seg. Også en fri kristen livsstil. Det er sann liberalisme. Basta! ;)Bra, fullstendig enig med deg i denne. Egne valg, bortsett fra at homofili er medfødt...

18.01.2006 @ 19:38
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Sann liberalisme har plass til Torp & co??Jasåå har det det, såfall var dette nytt for meg. Du må gjerne leve etter gamledagse prinnsipper hvis dett faller deg inn å leve slik, men slutt å lage politikk som regulerer oss andre. Å la meg slippe å høre at jeg egentlig ikke er fri fordi jeg ikke lever etter slike priunnsipper. ingen tør å si at noe, bare fordi en gjeng uoppfostra generasjon av "fri-barneoppdragelse??Dette er tull. Fordi man har vokst opp i et hjem der dine foreldre har et liberal menneskesyn lar man ikke ungene få gjøre som de vil. Jeg vokste opp med foreldre som oppmuntret meg til å tenke selv, men verken meg elelr asndre som komemr fr slike hjem fikk fritt lov til å oppføre seg som de ville. Skal denne generasjonen få mulighet til et fair valg, må de få alternativene presentert for seg. Også en fri kristen livsstil.Helt riktig. derfor må jeg selv kunne velge hva jeg vilse, skrive, hvilke relgion jeg vil og om hvorvidt jeg ønsker å ha et annet sexliv en en partner hele livet.

18.01.2006 @ 20:39
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av:

"Helt riktig. derfor må jeg selv kunne velge hva jeg vilse, skrive, hvilke relgion jeg vil og om hvorvidt jeg ønsker å ha et annet sexliv en en partner hele livet."Kan du ikke det da? Eller blir du så sint på meg fordi jeg sier at kristne er fri - at du ikke lenger selv kan velge fritt - men tar dine valg ut ifra ren aggresjon? Rent logisk virker det som at det er essensen av ditt resonemang, eller?Hvordan står det til med liberalismen i dagens samfunn, egentlig?Virkelig fri er man når man oppplever trygghet. Trygghet opplever man faktisk innenfor noen rammer. Det vet alle som har småbarn.

18.01.2006 @ 22:39
Postet av: Knut Stian Olsen

Selvsagt kan vi velge det meste, MEN det er IKKE på grunn av kristenkonservatisme heller på tross av. Og man kan IKKE velge sin sexuelle legning, den er medfødt...Man kan selvsagt velge å ha sex med en av samme kjønn bare for sex sin del selv om man ikke har en homofil legning, men man kan ikke velge bort sin sexuelle legning.

18.01.2006 @ 22:43
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av:

"kamp for pervers livsstil", ""blitt forvirret i sin kjønnsidentitet", "seksuelle abnormiteter er alle uttalelser som fører til stigmatisering og selvmord blant de homofile."Kamp for en pervers livsstil":Noen store gaysiter brukes flittig av pedofile torsker, hvor går grensene for hva som er perverst og mindre perverst? Ved at offentlighetens granskning har kommet på noe av dette tvinges klart perverse tendenser til å blir mer "stuerene"."blitt forvirret i sin kjønnsidentitet": Det er mange eksempler på folk som under noen få lettpåvirkede år i puberteten tvilte på sin legning, men som i dag er lykkelig gift og trygge i seg selv. "seksuelle abnormiteter"Klart det finnes seksuelle abnormiteter. Det er som å si at det ikke finnes overdrivelser og missbruk, ja til og med utnyttelse av en svakere part blant homofile. Det er en livsstil der abnormt mange partnere er vanlig, og mange faktisk ikke alltid er så lykkelige.De som "vet bedre" får vel propagandere for sine erfaringer, da!

18.01.2006 @ 22:57
Postet av: Knut Stian Olsen

Mange pedofile leser VG-nett også så om pedofile besøker gaysider er revnende likegyldig. Homofili er IKKE perverst.Forvirrende kjønnsidentitet er mer normalt enn unormalt i tenårene...Og til slutt sexuelle abnormiteter. Det du skriver om overdrivelser, missbruk etc ser vi minst like mye av i alle andre sexuelle retninger også. Og ikke minst INNENFOR kirkemiljøene. Det er ikke noe som er spesielit for homofile, selv om du skulle ønske det...

18.01.2006 @ 23:08
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av:

"Det er ikke noe som er spesielit for homofile, selv om du skulle ønske det..."For å bruke et trendy uttrykk, og si det med Alf Prøysen: "Nå stigmatiserte han meg også..."Dette blir litt påstand mot påstand. Er det noen som kan legge fram en forskningsrapport, ;o)? Når du slår fast at folk er født med sin legning, gjelder det da alle slags legninger (også bigamister, pedofile,sadister osv?) eller gjelder det bare noen? Og i såfall hvordan vet du det?Innlegget ditt skapte i allefall debatt, men saken er for komplisert til å stille seg i et hylekor og senke sine meningsmotstandere til et nivå av "stikk og brenn", ikke sant?Etterlyser litt saklighet og at det skal gå an å ha et annet syn på homofili uten at noen roper "homofobi". Det blir "stigmatisering" andre veien. Det blir litt som å si at ingen har rett til å kritisere islam....Den som skriker mest og skramler med våpen får hele verden til å holde kjeft liksom, og det er IKKE liberalisme.

19.01.2006 @ 07:05
Postet av: Trond

Snakker om usakelighet når du selv nærmest sidestiller homofili og pedofili??Husk at libralisme dreier seg om litt annet en økonomiske teorier.

19.01.2006 @ 09:01
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

pedofili og sadisme har fint lite med kjærlighet til et annet menneske å gjøre, mens homofili har nettopp det...Å skape debatt var meningen ;O)

19.01.2006 @ 10:57
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Ikke for å sammenligne pedofili og homofili,for pedofili er klart verre.Jeg håper ingen er uenige med meg i dèt- men noen pedofile mener jo at de har en kjærlighet til et barn, og det samme kan vel bli hevdet av en sadist. Poenget er vel at det som oftest i de tilfellene ikke er gjensidig. Og dèt er et betydelig skille.Må si at den anonyme har et poeng. Du har ingenting å begrunne din påstand med om at alle som er homofile og lesbiske blir født homofile. Når man vet at folk kan bli pedofile f.eks pga noe som hender dem i deres barndom, ville det da vært så unaturlig å tro at det samme kan gjelde for en homofil? Jeg betviler ikke at du er 100 % for ytringsfrihet. Det har jeg allerede erfart gjennom lesing av dine tidlige artikler,og det er kjempeposivitivt =) Der har f.eks http://www.janaagetorpfanclub.abcblogg.no noe å lære. Dèt kan også Trond bekrefte.Så jeg tror ikke at du mente å slette kommentaren min med vilje når du sier det.

19.01.2006 @ 11:51
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Det finnes ingen beviser på at homofili ikke er medfødt heller. Men jeg ser det sånn, at min fetter vokste opp i et normalt kjernefamiliehjem. Var ikke utsatt for overgrep eller hadde på noen måte "unormale" foreldre eller ble mobbet på skolen osv. Likevel var han altså homofil. Det samme gjelder de andre homofile jeg kjenner. Altså ikke noe "unormalt" som har gjort at dem er homofile.At man kan utvikle seg til å bli en pedofil sexualforbryter pga tidligere overgrep mot en selv er det vel ganske klare indikasjoner på, men jeg har ikke sett eller lest noe som tilsier at det samme er grunnen til at mennesker er homofile. Det er snarere motsatt, så å plassere homofile og pedofile i samme kategori er nok ikke riktig.Når det gjelder slettingen av kommentaren din så skjedde det fordi jeg hadde postet den samme kommentaren to ganger og skulle slette den ene, og desverre ble din kommentar merket for sletting samtidig, uten at jeg så det. Jeg beklager det igjen...!

19.01.2006 @ 12:05
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/619593