Dårlig unnskyldning for angrep på sivile

Den Israelske ambassadøren i Norge, Miryam Shomrat, svarte på spørsmål fra VGs lesere i dag, og jeg bet meg merke i en uttalelse som ambassadøren kom med. På spørsmål om de sivile tapene skriver hun i et svar dette:

We do not want to hurt civillians, but the price for attacking Israeli civilians must be very high. Therefore Israels army is targeting the centers of power of the Hamas government and of the Hizbullah, as well as their missile depots and the areas from where the missiles are being launched. While doing this Israel is warning the civillian population ahead of time of intended actions.

Og et annet sted skriver hun:

I would like to stress that Hizbullah is targeting Israeli civillians indiscriminately, while Israel takes all procautions not to harm innocent civillians.

Dette holder ikke altså. At Hamas og Hizbullah angriper sivile mål er ingen unnskyldning for at Israel skal gjøre det samme (selv om de altså ikke vil). Det er snarere tvert i mot. Israel burde vise verden at de ikke er like barbariske som sine motstandere, men det gjør de ikke. I stedet viser Israel at de er like barbariske og inhumane som sine motstandere.

Sivil infrastruktur, sivile arbeidsplasser, sivile hjem, sivile busser og biler etc etc. Ingen ting er hellig for den israelske overmakten når det gjelder å ramme sine motstandere. "Colletoral damage" kalles det når sivile rammes og Israel er verdensmestere i nettopp dette.

"...but the price for attacking Israeli civilians must be very high..." skriver ambassadøren. Ja den bør være det, for angriperne, men ikke for de uskyldige sivile som tilfeldigvis, eller uheldigvis, befinner seg midt under det israleske rakett og granatregnet.

Kommentarer:
Postet av: Peter Walseth

Dette var jo enkel retorikk.Det er vanskelig å unngå at sivile blir skadet, men det gjør jo israelerne. Hva annet kan de gjøre? La være å angripe Hamas og Hizbollah?

19.07.2006 @ 13:39
URL: http://peterwalseth.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Me snart 200 sivile drepte, mange flere enn terrorister, så sier det seg selv at Israel ikke akkurat prøver så veldig hardt å ikke ramme sivile...

19.07.2006 @ 14:30
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1648916