Ja til gratis heroin til narkomane

Unge Venstres leder Lars-Henrik Michelsen ønsker gratis heroin til narkomane skriver NRK (og Michelsen i sin blogg). Et forslag Min Mening støtter. Og i den forbindelse ønsker Min Mening å ta opp igjen det jeg for litt siden skrev i den liberale fellesbloggen Anti-konservativt forum

---

Siden det er debuten min her i Anti-konservativt forum har jeg valgt å ta opp et tema som nok vil være litt kontroversielt i enkeltes øyne. I hvert fall tror jeg at mine holdninger vil være litt kontroversielle. Saken er nemlig den at jeg er bombesikker på at kampen som staten/samfunnet fører mot illegale rusmidler ikke kan vinnes med mindre man får disse illegale stoffene over i kontrollerbare og legale former.

Med andre ord så burde disse stoffene vært en legal vare, underlagt statlig kontroll av kvalitet og sikkerhet, f.eks underlagt Mattilsynet. "Kvalitet og sikkerhet(?)" sier kanskje noen nå - "De narkomane er vel ikke ute etter kvalitet, de er bare ute etter å få i seg det neste skuddet". Det er riktig, man setter skuddet uten tanke på kvalitet og sikkerhet. Dermed får vi en betydelig risiko for OD og for tidlig død.

Med staten som importør og det offentlige som kontrollører av narkotikaen ville man ha fått se en betydelig nedgang på vinningskriminalitetsstatistikken, man ville nesten helt fjernet overdoser og overdosedødsfall, færre unge jenter ville ha prostituert seg, osv osv.

Mange vil kanskje si at det er å innrømme nederlaget hvis vi skulle legalisere narkotika. Vel, samfunnet kan ikke vinne mot rusmidlene så lenge det finnes mennesker som liker å ruse seg på disse stoffene.

"Liker å ruse seg" skrev jeg. Det er nemlig slik (uansett hva alle besserwisserne måtte mene) at det å skyte amfetamin, E, heroin etc er en utrolig deilig følelse. Det er ikke til å komme i fra og man må ikke undervurdere narkotikaens fantastisk deilige virkning.

Jeg sier det rett ut jeg, selv om jeg nå mer eller mindre er nykterist på heltid så elsker jeg kicket som et skudd god makka gir. Det kommer jeg nok alltid til å gjøre. For ikke å glemme hvilken tur man kan få av en smell med Exctacy av merket "Gul Alien". Narkotika er utrolig herlig, men det er også det som gjør det så farlig.

Og farlige stoffer vil man helst ha kontroll på, ikke sant? Vel, slik det er per i dag så har ikke storsamfunnet vist seg oppgaven verdig. Man har null kontroll over de illegale stoffene og hva disse måtte inneholde av tilsetningsstoffer som "pusherne" "smuglere" og "dealerne" blander inn i stoffet for å øke vekta (og dermed verdien) på varene.

Med egne offentlig godkjente selgere av narkotiske stoffer og som er underlagt kontroll av hva disse stoffene inneholder så har man plutselig sparket beina under den mest lukrative geskjeften som kriminelle bruker til å finansiere videre kriminalitet. Og da snakker jeg ikke om junkien som knekker en kåk for å skaffe seg dop.

Jeg er, og har alltid vært, en liberal person. Hvilke valg vi mennesker tar i våre korte liv er ikke noe staten, det offentlige eller hvermannsen i gata bør legge seg opp i. Det staten (i mine øyne) har som sin viktigste oppgave er nemlig å legge til rette for at vi alle kan ta forskjellige valg. Også valg som ikke er allment akseptert av hvermannsen som god kutyme.

Noen velger å bli politikere eller leger, mens andre velger å teste narkotika. Som jeg gjorde (jeg angrer ikke et sekund på det valget heller) og Nini Stoltenberg, mens Jens valgte seg politikken.

Min holdning er kort og godt; legaliser narkotika, det vil gi flere positive ringvirkninger enn negative.

---

Min Mening ønsker altså å gå enda lenger enn Unge Venstre i legalisering og liberalisering av narkotika.

Kommentarer:
Postet av: svein leppanen

Men det kan skape store problem for norge det er ikke den rette lsninga. Vis du vil at de skal lage problemer for norge s er det en bra lsning, sier nu jeg da.

19.07.2006 @ 04:04
Postet av: Knut Stian Olsen

Norge, og de fleste andre land, har allerede store problemer. Det til tross for en totalforbudslinje som hittil ikke har virket.Derfor er det tvingende ndvendig se p andre lsninger enn de vi har i dag, som alts ikke virker

19.07.2006 @ 04:49
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Elin

Ja til gratis sigg til rykere!Ja til gratis l til drankerne!Ja til betingelsesls trygd til de late!Idiot!

19.07.2006 @ 07:52
Postet av:

Hvorfor g s langt som legalisere narkotika i stedet for utvide og videreutvikle metadonbehandling?

19.07.2006 @ 10:54
Postet av: Knut Stian Olsen

Elin: Medisiner er stort sett gratis, eller i hvert fall sterkt subsidiert av staten. Det er ikke snakk om gi heroin til ikke-misbrukere, men som en medisin til allerede tunge misbrukere.Du har nok ikke helt skjnt hva det dreier seg om vre narkomanAnonym: Det er flere former for narkotikaavhengighet som metadon overhodet ikke vil hjelpe p. F.eks kokain, amfetamin etc.

19.07.2006 @ 14:27
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Elin

KSO: det er da ikke s ofte at "sykdommen" narkomani er heeelt uforskyldt. Ei heller alkoholisme, spillegalskap eller diabetes 2. Klientifisering er ikke alltid lsningen. Hvis narkomane skal f hjelp til lsrive seg/st p egne ben/ta ansvar for egen tilvrelse, br de vel nettop gjre det; ta ansvar? Hvorfor skal staten ha ansvar for dine valg?

20.07.2006 @ 09:42
Postet av: Knut Stian Olsen

Elin: Heldigvis s er det snn i Norge at man ikke klasifiserer sykdom etter rsak og behandler deretter.Nei, heldigvis s er det slik at alle i Norge har krav p medisinsk behandling UANSETT rsak til sykdom/skade. Det spiller ingen rolle om rsakene er selvforskyldte eller om de har andre rsaker.En rykende lugekreftpasient fr behandling selv om man kan si at rsaken til lungekreft er et valg personen har tatt tidligere.

20.07.2006 @ 11:25
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Elin

KSO: Men han fr ikke ryken p resept fordi han har blitt syk av det!

20.07.2006 @ 14:41
Postet av: Victoria

Hei!Jeg hadde satt pris p om du hadde kommet med enda flere argumenter for dette. Jeg er nemlig i utgangspunktet veldig uenig i forslaget fra UV, og du gr jo - som du sier - enda lenger. Jeg skjnner du ikke mener at folk skal f heroin i hytt og gevr, men hva skal kriteriene vre?Ville det ikke vrt bedre satse p kt liberalisme rundt metadon og subutex?

25.07.2006 @ 16:18
URL: http://www.vic.blogg.no
Postet av: Victoria

Ser forresten at du har svart p metadonsprsmlet tidligere.

25.07.2006 @ 16:20
URL: http://www.vic.blogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg kan ikke se at det per i dag er noen bedre grunn for legalisering enn det jeg har skrevet om i innlegget. Nemlig mindre kriminalitet av narkomane, mindre lukrativt for organisert kriminalitet, frre behver prostituere seg, mindre risiko for overdoseddsfall etc etc.Alle disse tingene veier etter mitt skjnn opp for ulempene vi har med narkomani i dag.Og s ser jeg at du skrev noe om hvem som skal skaffe til veie heroinen og fra hvem. Det er selvsagt veldig enkelt. I dag dyrkes det faktisk opium til medisinsk forskning. Om Norge dyrker selv eller importerer er jeg ikke sikker p, men at det forskes p heroinens virkning ogs her til lands er ganske sikkert. Svaret er selvsagt at det er staten som skal ha ansvaret akkurat som den i dag har ansvaret for Subutex og Metadon.Det gjelder det samme for Subutex som for Metadon og andre abstinensdempende medikamenter, at de ikke passer for alle. For ganske mange er det bare heroin som fungerer.Jeg vet ikke hvor lenge du har lest denne bloggen, men hvis du har lest den en stund har du ftt med deg at jeg selv er eksnarkoman. Mine synspunket er derfor farget av det. Men jeg er ikke for legalisering fordi det skal bli lettere f tak i narkotika for de narkomane, jeg er for legalisering av de grunnene jeg nevnte over ;O)

25.07.2006 @ 17:49
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Victoria

Hei og takk for svar! Jeg har ftt med meg at du er eksnarkoman, og det gjr at jeg fester lit ved mye av det du skriver. Egne erfaringer skal man slett ikke kimse av. N har jeg ftt en god del ting bryne meg p. Det er godt med innpsill som er motsatt fra mine egne, for jeg skriver med manglende kunnskapsgrunnlag og spr fordi jeg lurer. Igjen, takk - verdifulle innspill fra deg.

25.07.2006 @ 18:02
URL: http://www.vic.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1650793