Bjørnejeger og rovdyrpolitikk

- Bjørnejeger Peder Lundemo fikk virkelig smake litt av sin egen medisin da han ble angrepet og bitt av bjørnen han skjøt. Kameratene på jaktlaget sier det er utrolig at han overlevde.

- Jeg er prinsipielt motstander av all felling av utrydningstruede rovdyr og jeg synes det var på sin plass de skadene denne jegeren fikk. Men bare så det er avklart; jeg er ikke for at mennesker skal bli drept altså. Jeg er glad han overlevde, men denne litt røffe behandlingen han fikk av bjørnen han skjøt var meget fortjent.

 

- Så over til rovdyrpolitikken. Jeg mener det er helt høl i huet at disse hjelpesløse ulldottene skal ha et slikt rettsvern som det de har. De har et strengere rettsvern enn det volds- voldtekts- og drapsoffre har her i landet. Et rovdyr blir så å si dødsdømt for å gjøre det som må til for å overleve, nemlig felle og spise byttedyr.

- Ikke alle byttedyr riktignok, men de såkalte "husdyra" som blir sluppet på utmarksbeite. Også husdyr på innmarksbeite blir tatt, men selv ikke det kan man egentlig skylde på rovdyret for. Det er rett og slett for dårlig sikring av beiteområdet det.

- Det burde være et forbud mot å slippe dyr på utmarksbeite og det burde være et påbud å sikre innmarksbeite slik at ikke rovdyr klarer å komme inn. Det bør være 0kr. i erstatning for dyr tatt på utmarksbeite og redusert erstatning der dyr blir tatt på innmarksbeite som er for dårlig sikret.

- Tiltak for å sikre innmark på en skikkelig måte er selvsagt kostbart, men det bør staten hjelpe til med å finansiere. Det blir antakelig ikke noe dyrere enn den ordningen vi har i dag heller, for med sikrere beiter blir færre husdyr tatt av rovdyr og utbetaling til erstatning går følgelig ned...


Kommentarer:
Postet av: SIndre

Ikke glem at husdyra som beiter i skogen gjør en viktig jobb med å holde den åpen så det ikke bare blir krattskog. Som orienteringsløper veit jeg hvor viktig det er. Allerde i dag er det et problem at det er for lite beitedyr mange steder. Og resultatet blir at det gror igjen...

18.08.2005 @ 15:11
URL: http://www.lierbygda.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er bare til en viss grad riktig, naturen vil regulere det selv etter noen 10år etter at husdyra er borte. Vi har f.eks ikke hatt sau i Norge i mer en 6-700...

18.08.2005 @ 15:20
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: October

Rovdyr vs orienteringsløpere. Kjør debatt ;)

18.08.2005 @ 17:06
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg tror jeg vil gå for rovdyra, o-løpere kan løpe seg bort andre steder enn i den tetteste krattskogen!!;)

18.08.2005 @ 17:16
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Sindre

Dårlig gjort ;-(

18.08.2005 @ 21:12
Postet av: tone-marie olsen

ja til rovdyr,den var tross alt her først..

18.08.2005 @ 22:47
URL: http://dyrevenn.weblogg.no
Postet av: LesPaul68

Istedefor å tviholde på "tradisjonen" med å la sauene sove med hue på den hvite stripa på E6, eller springe rundt å bli spist av rovdyr, så hvorfor ikke la tyskerne avle sau? Så kan Norske bønder heller tjene gode penger på å ha mest mulig rovdyr i skauen sin, for deretter å ta fett betalt fra Tyskerne for at de skal komme hit og se på dem?!Folka går jo helt bananas bare de ser en elg!!

18.08.2005 @ 23:26
Postet av: Knut Stian Olsen

Kanskje ikke så dumt samfunnsøkonomisk heller siden vi da slipper alle utbetalingene for rovdyrskader, samtidig som vi får mer turismekroner inn og kan importere billigere sauekjøtt fra Tyskland enn det vi klarer få til selv...

18.08.2005 @ 23:38
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: LesPaul68

Nettop!! Ække værre enn som så:))

18.08.2005 @ 23:41
Postet av: LesPaul68

Transportkostnadene for å frakte kjøttet kan o holdes nede også, for Tyskerne kan jo fylle bobilene før de reiser hjemmefra:)

18.08.2005 @ 23:43
Postet av: tørr ikke stå fram med eget navn (feiging) RM

mange her omkring som skyter ulv i hytt og pine i ren soldidaritet med saue bøndene som taper økonomisk på ulv! det er bare prat på penger egentli hadde sauebøndene hatt penger nok hadde dem driti lang mars i om skogen hadde krydd i ulver! men vi kan drepe akkurat hvor mange sauer og kuer og elger å griser vi vil uten at det blir så oppskrikt noe! løsning fyll skogen med kanniner som formerer seg i rekordfart så blir det vilt nok alle og mindre sau blir spist! rev blir også sett på som et rovdyr som er fritt vilt nesten hele året pga dem tar for mye av viltet! kjøp en kanin og slipp den fri i dag!!!!

19.08.2005 @ 02:40
Postet av: LesPaul68

Appropos rev; I 1962(trur jeg) så ble erstatningsordningen for reve-drept sau avskaffet. Siden den gang så er det så langt jeg har klart å spore ikke meldt inn en eneste sau som er drept av rev!! Sluttet reven å spise sau samtidig for å spare bøndene for penger???

19.08.2005 @ 09:33
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja, antagelig kler de seg ut som ulv eller jerv eller bjørn, slik at det kan utbetales erstatning alikevel...

19.08.2005 @ 09:49
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: LesPaul68

Og så får jo bøndene et alibi for å skyte det meste.....

19.08.2005 @ 13:00
Postet av: (feigingen) RM

rev klarer nok ikke ta voksen sau men bare lam så det er vel ikke alt for stort problem for saue eiere!

19.08.2005 @ 20:14
Postet av: LesPaul68

Hvorfor var det et stort problem helt fram til den dagen de ikke fikk erstatning lenger da da??

20.08.2005 @ 00:37
Postet av: jørn

sauebøndene får idag støtte til både gjetning og sikring av innmarksbeite. Dessverre lar de heller sauen gå der fritt enn å mottta støtte i utmarka. Til tross for at 80 prosent av de sau som omkommer på beite dør i naturens feller, ikke rovdyrdrept.

21.08.2005 @ 10:21
Postet av: eivind myrvold

sauebøndene drar fordel av ulven.

29.08.2005 @ 14:21
Postet av: Ulrik

Syns egentlig ikke vi har bruk for bjørn i norsk fauna jeg, bjørn er vel ikke akkurat utryddelsestrua, dom har jo nok av bjørn på den sovjetiske tundraen til å eksportere den helt ned til Hawai om dom vil. Jeg bor i Namdalen og fått kjenne på kroppen det de har slitt for oppe i Lierne. Å i sommer har vi riktignok fått merke hva det er og ha bjørn rundt husveggene, tror ikke dere som sitter i de forbaska sementblokkene vet hva det er å ha en siklende hannbjørn i hælene...Hvorfor kan dere ikke dere som er så veldig intresert i og ha den derre bjørnene ha den nedi nordmarka, gjør ikke meg noe om den går litt rundt der og knasker litte pudler og andre uoppdragende kjæledyr...fordi det er jo det dere nesten mener bjørnen er....Jeg har jaktet i 12 år og lover at den dagen det står en bjørn/ulv i min smuleste nærhet går det en kule fra min 375 H&H rett i skallen....å etterpå henter jeg flishoggeren å kjører alt som er igjen av det forbanna skadedyret igjennom.....det skal bli så forbanna god dramm etterpå...tenk på det

13.09.2006 @ 23:33

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/184007