Senterpartiets lille triks

- Senterpartiet har et morsomt lite triks i denne valgkampen. Det går ut på at de klager og syter over at det ikke lenger er transportsubsidiering ut til distriktene og at det har ført til prisforskjeller mellom f.eks Oslo og Finnmark på opptil 3 kroner literen for bensin. Dagbladet har, ved å innhente tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB), påvist at dette ikke er korrekt. Det riktige avviket er i følge SSB fra 0.40 til 0.62 kroner per liter og ikke som Senterpartiet altså påstår, 3 kroner.

 

- Det er ikke noe uvanlig å se i en valgkamp at partier overdriver for å kapre velgere. Men at Senterpartiet som jo har distriktspolitikk som sitt hjertebarn blir tatt i en så åpenbar faktafeil om nettopp distriktspolitikk er nesten litt humoristisk.

- De bør faktasjekke sine påstander før de slenger dem ut som sannheter midt i en valgkamp. (Det gjelder forøvrig alle partier det, ikke bare Senterpartiet). Senterpartiets dokumentasjon for disse tallene hentet dem fra VG den 18.juli og jeg synes ikke det vitner om så veldig godt gangsyn når man baserer sine faktatall på artikler i aviser.

 

 

kilde: http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/08/18/440596.html


Kommentarer:
Postet av: ronny

om politikere pynter på slike sannheter hvordan klarer dem å styre noen som helst ting da? trur ikke noen politikere det hele tatt virkelig har greie på hva dem driver med det hele tatt !ikke en eneste av dem har styring på noe, det er rart vi har det så bra som vi har det med slike politikere men det er vel pga oljen, heldigvis har vi den! håper jeg er død da oljen er slutt for da går det til h.....! stemmer ikke det hele tatt for gidder ikke velge mellom de forskjellige tullingene! eneste man gjør er å fortelle hvem av tullingene man vil skal styre, vi har jo ikke noe vi skulle ha sagt på noenting, dem snur å vender på seg slik dem føler det best, og da ingen har peiling blir det bare rot! til syvende og sist er det dumme sofavelgere som hører og trur på valgflesk som avgjør valget da dem bestemmer seg for å stemme pga slikt valgflesk! det er for dumt spør du meg!

18.08.2005 @ 22:48
Postet av: Morten

Denne artikkelserien fra Dagbladet er et kjærkomment innslag i valgkampen.

19.08.2005 @ 00:05
URL: http://www.dragni.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja det er jeg helt enig i...

19.08.2005 @ 00:09
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: LesPaul68

Jeg må bare oppfordre alle til å bruke stemmen sin. Jeg vil ikke fortelle noen hva de skal stemme - egentlig så blir det vel hipp som happ, men det som er viktig er at vi får en flertallsregjering!! Nå aner vi jo ikke hvilken vei vi går i det neste krysset! Norsk politikk i et nøtteskall: Veien blir til mens vi går, men ingen vet hvor vi skal!!Stem!!

19.08.2005 @ 09:50
Postet av: Trond

Minner meg om en sang fra Talking Heads


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/184876