En måned med tabber

Det er ikke få saker den rødgrønne regjeringa har rukket å drite seg ut på og kranglet om innad og ikke minst demonstrere mot i løpet av den første måneden de har sittet ved makten, men underholdningsverdien er upåklagelig da:


  • Ta for eksempel statsbudsjettet. En av de første til å uttale seg i negativ retning var Senterpartiets Per Olaf Lundteigen som sitter i finanskomiteen på Stortinget. Ikke lenge etterpå ville nestlederen i samme parti, Lars Peder Brekk, ha omkamp om budsjettet.

  • Og så har vi den nå så berømte lønnsøkningen til representanter og statsråder da. Heller ikke her var det enighet om hva man ville. Arbeiderpartiet stemte for lønnskommisjonens forslag mens SV og Sp stemte imot.

  • Heller ikke miljøvernminister Helen Bjørnøy har hatt en særlig god start for å si det mildt. Først kom saken om vern av Hattebergvassdraget der Bjørnøy unnskyldte seg med at hun ikke hadde nok tid til å endre på vedtaket om utbygging, noe som bestrides av jus-professor Eyvind Smith. SV’s miljøpolitiske talskvinne på Stortinget, Heidi Sørensen, støttet ikke Bjørnøy, men kalte det hele en arbeidsulykke.

  • Omtrent samtidig begynte striden om Vestre Vollene på Hardangervidda å rulle. Hardangerviddas ”indrefilet” skulle selges men Bjørnøy ville ikke by på den eiendommen. Men sterke protester fra både SV og Ap førte til at hun likevel ville legge inn et bud. Ikke bare var budet latterlig lavt, 25 millioner mens det ble solgt for 111 millioner, men det var også alt for sent. Som en liten fotnote kan jeg legge til at regjeringen kjøpte 100 meter med stein og betong for litt over 30 millioner.

  • Øystein Djupedal har også, for å si det mildt, tråkket skikkelig i salaten med sitt utspill om at barnehagene er bedre oppdragere for barna enn det foreldrene selv er. Dette har jeg skrevet utførlig om tidligere så det trenger vel ingen nærmere presentasjon.

  • Og i dag går nå Inger Enger (skolepolitisk talskvinne, Sp) ut og kritiserer Djupedal fordi han vil forby bordbønn i norske offentlige skoler. Uklokt kaller hun det.

  • Men den hittil mest underholdene saken er nok den at SV utenfor Stortinget protesterer mot SV inne på Stortinget og i regjering. Det gjelder vedtaket om å sende flere F16-fly til Afghanistan. Sjefsrabulisten selv Hallgeir Langeland var en av de fremmøtte. Sponheim karakteriserte saken omtrent på denne måten: Statsminister Jens Stoltenberg har fått det flertallet han ba om før valget, men flertallet befinner seg både i salen og på plenen utenfor Stortinget

Vi kan altså vente oss og ikke minst glede oss over mange artige hendelser fra vår ”stabile” flertallsregjering som Stoltenberg proklamerte da valget var vunnet. Kanskje burde de tre partilederne ha gjort en grundigere jobb på Soria-Moria for å ha avklart mye av disse problemene på forhånd, men for oss politisk interesserte tilskuere er det god underholdning fra bokstavelig talt høyeste nivå.


Kommentarer:
Postet av: Martin

Akk for et sirkus...hehe

18.11.2005 @ 18:24
Postet av: tone-marie olsen

hehe,ja norge styres a en rimelig splittet regjering for tiden.. trur jeg skal begynne og kalle Holmgang og Tabloid for "meget god tv underholdning med veldig mange artige politiske komikere"så ja,er enig i at det kan bli kjempe gøy og følge dem i tiden fremover!!

19.11.2005 @ 00:56
URL: http://dyrevenn.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/409274