Inntektsøkning på 18 prosent

Lønnsoppgjøret kan sprekke melder Aftenposten i dag med et intervju av DNBs sjefsøkonom Øystein Dørum. Han mener at lønnsveksten årlig vil ligge på rundt 4.5 prosent fra og med i år og frem til og med 2009. Det vil si at man forventer en lønnsøkning på ca 18 prosent på fire år.

Jeg er ikke noen økonom, men dette vil da selvsagt konkurranseutsatt næringsliv merke godt. 18 prosent er svært mye på så få år og jeg vil oppfordre arbeidstakerorganisasjonene om å vise litt moderasjon. Vi trenger ikke en inntektsøkning på 18 prosent for de med en "normal" lønn i dag. Arbeidstakerorganisasjonene burde, etter min mening, heller sette kreftene inn på å bedre lønna til de i lavtlønnsyrker så kan de med en grei inntekt heller vente og få en lønnsøkning noe tilsvarende inflasjonen eller prisstigningen.

Det vil avhjelpe den konkurranseutsatte delen av næringslivet, det vil hjelpe de med lav inntekt og det vil gjøre arbeidsinntektene mer sosialt rettferdig nettopp fordi de lavtlønnede vil spise litt inn på de med en grei inntekt.

Nå venter jeg bare på en kommentar fra October om at jeg tar feil, eller en mer utfyllende forklaring kanskje  :O)

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/623208