Oljeberget

Blåblogg skriver: Politisk TV-reklame er forbudt i Norge, men en helaftens propagandafilm og Jensemann betalt av staten er tilllatt, og Arbeiderpartiet slipper til og med å belemre sine egne budsjetter med produksjonskostnadene. Så gjenstår det å se hvor lang tid det går før også Statskanalen vier en helaften til filmen om Statsministeren, så vi alle kan få et innblikk i hvor fantastisk han er. I dag tror jeg Martin Kolberg hopper opp og ned av yr begeistring på kontoret sitt mens han roper FILMFONDET, FILMFONDET, FILMFONDET, kamerater!

Hallo...! Det er en dokumentar om Jens Stoltenberg. Om Jensemann altså, ikke om motstanderne til samme person så om denne filmen presenterer Jensemann er vel den mest naturlige tingen i verden. At den er sponset av filmfondet er vel heller ingen grunn til å kritisere ettersom det var en borgerlig regjering da prosjektet startet.

Liberalist? Javisst! skriver dette: Nå er det altså Jens som skal bygges opp til hennes verdige efterfølger - i jobben som statsminister såvel som i vervet som partileder. Filmen river ned mytene om Jens, og gir Nettavisen-anmelderen styrket tro på fellesskapet. Goebbels kunne ikke gjort det bedre.

Å sammenligne det med nazitysklands Goebbels er et lavmål Pleym. Svært lite liberalistisk også.

VamPus: Dersom den amerikanske staten hadde sponset en film som viste et mer nyansert og positivt bilde av president George Bush ville kritikken haglet.

VamPus; hva har denne flmen her med Bush å gjøre? Og dessuten høster jo denne filmen allerede kritikk her på berget, så hvorfor klage?


Jeg gleder meg til å se denne filmen, jeg skal se den på kino når den kommer opp hit på fjellet og det skal bli interessant å se om det er noe i den filmen jeg vil benytte anledningen til å kritisere. Men inntill jeg har sett den, lar jeg kritikken ligge. Det burde flere andre også gjøre...! Og hvis noen skulle være noe som helst i tvil så stemmer jeg IKKE Arbeiderpartiet, men Venstre.

Kommentarer:
Postet av: Pleym

Goebbels var en genial propagandamaker, fordi han visste at utilslørt propaganda lett ville bli avslørt, mens god propaganda skulle nøre opp under folks eksisterende holdninger (vel å merke de propagandisten ønsket at skulle forsterkes). Filmen om Jens er helt klart ingen utilslørt Ap-propaganda, men skal gi folk et positivt og menneskelig inntrykk av Jens Stoltenberg. En fyr vi skal like å like. Hvilken av de 2 ovenfor beskrevne utgangspunkt for propaganda passer filmen om Jens best til?

19.01.2006 @ 13:35
URL: http://www.vgb.no/1207/
Postet av: Knut Stian Olsen

Hvilken av de 2 du beskrev som passer best skal jeg ta stilling til ETTER at jeg har sett filmen, før den tid blir det faktisk ganske meningsløst å kritisere innholdet.

19.01.2006 @ 13:37
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: VamPus

Hvem kritiserer filmen utover de bloggerne som ble tipset av meg i dag morges? Og filmen har ingenting med Bush å gjøre - det var et forsøk på å sette ting i perspektiv. Det skremmende her er ikke at det er laget en film om Stoltenberg med statlige midler, men at verken media eller oppegående mennesker som deg selv mener at det er et problem overhodet.

19.01.2006 @ 14:09
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Anders Brenna

Pleym: Den kommentaren var glimrende. Opplysende, saklig og med en snert som svir.

19.01.2006 @ 14:36
URL: http://abrenna.blogspot.com
Postet av: Yngve

Norske filmer får støtte, og bra er det. Ellers ville vi vel ikke hatt noe særlig filmproduksjon å vise til her til lands. Det at noen ikke liker at en person i den omtalte filmen får denne typen oppmerksomhet er veldig forståelig, særlig med tanke på at den har et politisk bakteppe, men det dette i hovedsak dreier seg om er reality-bølgen som for alvor har slått inn over filmindustrien, noe som i seg selv er veldig trist og bekymringsverdig. Fjernsynet oversvømmes jo av denne sjangeren for tiden, og for å si det mildt: jeg er lei.

19.01.2006 @ 15:04
URL: http://9fingers.no
Postet av: Knut Stian Olsen

VamPus: Om det er en "propagandafilm" får vi først vite etter at vi har sett den. Og når det gjelder filmproduksjon i Norge så er vel det aller meste "sponset" av staten...Anders: Hvor svir det hen?

19.01.2006 @ 16:07
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg klarer ikke helt å se det "konspiratoriske" problemet som ligger i at det er det offentlige som sponser en dokumentar om en offentlig person.Det som eventuelt ville ha vært et problem er om det hadde vært forskjellsbehandling, slik at f.eks en film om KMB hadde fått avslag og om JS fikk ja. Foreløpig har det ikke vært noe eller noen som indikerer at så har skjedd.I tillegg så har det heller ikke vært en hemmelig produksjon eller at filmen skulle komme på et tidspunkt der den kunne ha påvirket et valgresultat, altså rett før et valg...

19.01.2006 @ 16:24
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

(faen at man skal komme på "argumenter" rett etter publisering)...og hvis filmen hadde vært sponset av Ap, hvor mye kritikk ville den ikke ha fått da?

19.01.2006 @ 16:25
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: VamPus

Knut Stian (siste): hadde den vært betalt rett ut av lomma av Ap hadde jeg faktisk hatt mindre problemer med den. Det hadde være mer ærlig..*sukk* Det vel bare meg som er brutal og blå igjen.. :-)

19.01.2006 @ 18:41
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

VamPus: Nåja, brutal og blå heehh... Skal vedde ganske mange kroner på at det hadde kommet kritikk mot denne Jensefilmen uansett hvem som hadde stått for sponsingen... ;O)Og kritikk er det meget mulig at jeg kommer med selv også, men jeg skal altså se den først...!

19.01.2006 @ 18:46
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/623380