Oljeberget

Blåblogg skriver: Politisk TV-reklame er forbudt i Norge, men en helaftens propagandafilm og Jensemann betalt av staten er tilllatt, og Arbeiderpartiet slipper til og med å belemre sine egne budsjetter med produksjonskostnadene. Så gjenstår det å se hvor lang tid det går før også Statskanalen vier en helaften til filmen om Statsministeren, så vi alle kan få et innblikk i hvor fantastisk han er. I dag tror jeg Martin Kolberg hopper opp og ned av yr begeistring på kontoret sitt mens han roper FILMFONDET, FILMFONDET, FILMFONDET, kamerater!

Hallo...! Det er en dokumentar om Jens Stoltenberg. Om Jensemann altså, ikke om motstanderne til samme person så om denne filmen presenterer Jensemann er vel den mest naturlige tingen i verden. At den er sponset av filmfondet er vel heller ingen grunn til å kritisere ettersom det var en borgerlig regjering da prosjektet startet.

Liberalist? Javisst! skriver dette: Nå er det altså Jens som skal bygges opp til hennes verdige efterfølger - i jobben som statsminister såvel som i vervet som partileder. Filmen river ned mytene om Jens, og gir Nettavisen-anmelderen styrket tro på fellesskapet. Goebbels kunne ikke gjort det bedre.

Å sammenligne det med nazitysklands Goebbels er et lavmål Pleym. Svært lite liberalistisk også.

VamPus: Dersom den amerikanske staten hadde sponset en film som viste et mer nyansert og positivt bilde av president George Bush ville kritikken haglet.

VamPus; hva har denne flmen her med Bush å gjøre? Og dessuten høster jo denne filmen allerede kritikk her på berget, så hvorfor klage?


Jeg gleder meg til å se denne filmen, jeg skal se den på kino når den kommer opp hit på fjellet og det skal bli interessant å se om det er noe i den filmen jeg vil benytte anledningen til å kritisere. Men inntill jeg har sett den, lar jeg kritikken ligge. Det burde flere andre også gjøre...! Og hvis noen skulle være noe som helst i tvil så stemmer jeg IKKE Arbeiderpartiet, men Venstre.

Kommentarer:
Postet av: Pleym

Goebbels var en genial propagandamaker, fordi han visste at utilslrt propaganda lett ville bli avslrt, mens god propaganda skulle nre opp under folks eksisterende holdninger (vel merke de propagandisten nsket at skulle forsterkes). Filmen om Jens er helt klart ingen utilslrt Ap-propaganda, men skal gi folk et positivt og menneskelig inntrykk av Jens Stoltenberg. En fyr vi skal like like. Hvilken av de 2 ovenfor beskrevne utgangspunkt for propaganda passer filmen om Jens best til?

19.01.2006 @ 13:35
URL: http://www.vgb.no/1207/
Postet av: Knut Stian Olsen

Hvilken av de 2 du beskrev som passer best skal jeg ta stilling til ETTER at jeg har sett filmen, fr den tid blir det faktisk ganske meningslst kritisere innholdet.

19.01.2006 @ 13:37
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: VamPus

Hvem kritiserer filmen utover de bloggerne som ble tipset av meg i dag morges? Og filmen har ingenting med Bush gjre - det var et forsk p sette ting i perspektiv. Det skremmende her er ikke at det er laget en film om Stoltenberg med statlige midler, men at verken media eller oppegende mennesker som deg selv mener at det er et problem overhodet.

19.01.2006 @ 14:09
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Anders Brenna

Pleym: Den kommentaren var glimrende. Opplysende, saklig og med en snert som svir.

19.01.2006 @ 14:36
URL: http://abrenna.blogspot.com
Postet av: Yngve

Norske filmer fr sttte, og bra er det. Ellers ville vi vel ikke hatt noe srlig filmproduksjon vise til her til lands. Det at noen ikke liker at en person i den omtalte filmen fr denne typen oppmerksomhet er veldig forstelig, srlig med tanke p at den har et politisk bakteppe, men det dette i hovedsak dreier seg om er reality-blgen som for alvor har sltt inn over filmindustrien, noe som i seg selv er veldig trist og bekymringsverdig. Fjernsynet oversvmmes jo av denne sjangeren for tiden, og for si det mildt: jeg er lei.

19.01.2006 @ 15:04
URL: http://9fingers.no
Postet av: Knut Stian Olsen

VamPus: Om det er en "propagandafilm" fr vi frst vite etter at vi har sett den. Og nr det gjelder filmproduksjon i Norge s er vel det aller meste "sponset" av staten...Anders: Hvor svir det hen?

19.01.2006 @ 16:07
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg klarer ikke helt se det "konspiratoriske" problemet som ligger i at det er det offentlige som sponser en dokumentar om en offentlig person.Det som eventuelt ville ha vrt et problem er om det hadde vrt forskjellsbehandling, slik at f.eks en film om KMB hadde ftt avslag og om JS fikk ja. Forelpig har det ikke vrt noe eller noen som indikerer at s har skjedd.I tillegg s har det heller ikke vrt en hemmelig produksjon eller at filmen skulle komme p et tidspunkt der den kunne ha pvirket et valgresultat, alts rett fr et valg...

19.01.2006 @ 16:24
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

(faen at man skal komme p "argumenter" rett etter publisering)...og hvis filmen hadde vrt sponset av Ap, hvor mye kritikk ville den ikke ha ftt da?

19.01.2006 @ 16:25
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: VamPus

Knut Stian (siste): hadde den vrt betalt rett ut av lomma av Ap hadde jeg faktisk hatt mindre problemer med den. Det hadde vre mer rlig..*sukk* Det vel bare meg som er brutal og bl igjen.. :-)

19.01.2006 @ 18:41
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

VamPus: Nja, brutal og bl heehh... Skal vedde ganske mange kroner p at det hadde kommet kritikk mot denne Jensefilmen uansett hvem som hadde sttt for sponsingen... ;O)Og kritikk er det meget mulig at jeg kommer med selv ogs, men jeg skal alts se den frst...!

19.01.2006 @ 18:46
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/623380