Israels ran av palestinere

"Israels regjerning har allerede varslet flere tiltak for å knuse den allerede haltende palestinske økonomien. Israel planlegger å holde tilbake overføringer på rundt 50 millioner dollar (nesten 340 millioner norske kroner) fra skatter og tollavgifter som månedelig samles inn på vegne av palestinerne." (VG)

Dette er det jeg vil kalle et ran det den israelske staten her vil gjøre, og de har null respekt for et helt legitimt folkevalgt styre. Det eneste en slik ranspolitikk vil føre med seg er enda større oppslutning om Hamas, mer rekrutering til terrororganisasjoner, fler selvmordsbombere etc. Altså det stikk motsatte av hva de håper å oppnå.

For det vil bli slik at jo mer fortvilt situasjonen blir for palestinere desto større blir motivasjonen til å yte motstand mot den folkerettsstridige israelske okkupasjonen, og dermed øker rekruteringsgrunnlaget til terror.

For ikke bare er israelerne ulovlige okkupanter land- og pengeranere, de vil også vurdere å blokkere all handel med palestinske varer for på den måten å gjøre livet enda vanskligere for palestinere. Følgene av dette? Enda mer terror.

Jeg vil si det så sterkt at det er fult fortjent hvert eneste terrorangrep som påføres Israel...


Oppdatering:

"USA og Israel planlegger å samle verdens ledere om en bistandsboikott av Palestina, fortalte kilder i den israelske regjeringen og i det amerikanske utenriksdepartementet til avisa New York Times tidligere denne uken. De to landene ønsker å gjøre leveforholdene i det palestinske samfunnet så uutholdelige at president Mahmoud Abbas ser seg nødt til å utlyse nyvalg, og at Hamas vil miste flertallet i parlamentet, som de vant ved valget i januar i år." (Dagbladet).

Er en slik behandling av sivile palestinere en god måte å løse problemer på? Hva om det blir nyvalg og Hamas får enda større oppslutning enn i dag? Skal de gjøre livene til sivile palestinere enda mer miserabelt? Er det meningen å sulte palestinere til lydighet eller død?

Dette er en grotesk utpressingstaktikk der de skyver sivile mennesker i nød foran seg. Det ser ut som om taktikken er å gjøre Palestina om til en enorm konsentrasjonsleir full av nød og elendighet for å få viljen sin.

Om jeg ikke hadde forakt for amerikansk og israelsk politikk overfor palestinere fra før så har jeg ihvertfall ikke noe mer til overs for dem nå. Dette er rett og slett avskyelig.

Kommentarer:
Postet av: Vegard

Er helt enig med deg Knut Stian.Det er hrreisende at palestinerne skal straffes for sitt valg.

19.02.2006 @ 23:58
URL: http://v-litangen.blogspot.com/
Postet av: Conad

Er det mulig? Demokratisk sinnelag skal ingen beskylde dem for ha.... Er det ikke snart valg i USA, slik at det kanskje gr an f bytta ut den gjengen der?

20.02.2006 @ 00:02
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er valg i USA til hsten, men ikke presidentvalg desverre. S Bushadministrasjonen blir nok sittende i tre r til...

20.02.2006 @ 00:06
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Men demokratrne kan f tilbake flertaller i et eller begge husene noe som er en liten trst.

21.02.2006 @ 00:57
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av:

sh d c s jsh s dsd sj bahd asdnsadhsd as sadhbasbggxsa bsad asbdash asd ashxas djs ad

03.01.2007 @ 19:36
Postet av: Knut Stian Olsen

english?

03.01.2007 @ 20:14
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

you where from Beirut my statistics tells me... please write in english

03.01.2007 @ 20:14
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/779459