Dagens Einstein

Dagens Einsteinuttalelse kommer fra en dame som heter Inger-Lise Simonsvik og bor i Gravdal i Laksevåg. Som nestleder for Gravdal Vel uttaler hun seg til Bergens Tidende om å få åpen soning for fanger i nabolaget:

"Alle fortjener en ny sjanse, også de som sitter i fengsel. Men at de legger det midt blant folk forstår jeg ikke"

Kjære Simonsvik, det er nok mye du ikke forstår. Hvor i all verden skulle fangene få en ny sjanse hvis det ikke var midt blant folk? Langt til skogs? Til fjells? På vidda? Eller kanskje på månen? Nei Simonsvik, skal de innsatte få en ny sjanse så må nok det bli ute blant folk.

Kommentarer:
Postet av: Einstein

Kjre hjernetunge filosofblogger, det er nok mye du ikke forstr heller. Om du hadde eid en bolig i et nabolag som Gravdal, ville du nok vrt mer p niv med Simonsvik enn det du gir deg ut for. Her handler det ikke om f en ny sjanse, det handler om f innsatte til "fungere" som vanlige mennesker igjen; ta seg en tur p butikken for kjpe melk og brd uten sette en spryte, f tvangstanker om smpiker, eller akuttbehov for smnasking p veien. De har allerede ftt en ny sjanse ved sitte i norske landsfengsler, og en integrering i et satt og pensjonistpreget samfunn som i Gravdal er ikke riktige mten g frem p. De har levd et rederlig liv og kommer n til leve sine siste r i frykt av hva som kan skje med sine nye naboer, gamle mennesker blir fort bekymret. Tenk deg at du har en datter p bde 6 og 12 r som skal leke og g p skolen oppi alt dette? Tenk deg nye om fr du vurderer hakke ned p noen som kanskje ikke vil ha "eks-kriminelle" i adressen ved siden av - hva er vel en ny sjanse verd om alle rundt deg frykter deg og hva du kan finne p. Tenk en gang til p det, s kan du selv bestemme om du ville hatt de p vidda eller til nabo.

31.07.2006 @ 16:07
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg tror jeg har mer enn nok grunnlag for mene det jeg mener og atptil mene at jeg har rett.Jeg har selv vrt en av "disse skumle kriminelle" helt til for 3 r siden. Og det f en ny sjanse midt ute blant folk (uansett alder p denne befolkningen) er svrt viktig for de som prver gjre noe med livssituasjonen sin.Jeg er ikke det minste redd for f en narkoman til nabo, faktisk ville jeg heller hatt en narkoman som nabo enn en med slike holdninger som deg. De narkomane er ikke annet enn mennesker de ogs, men slike holdninger som du utviser er ikke forenelig med mitt syn p mennesker.Min snn, osm n er to r, vil nemlig jeg at skal f vokse opp i virkelighetens verden og ikke i en falsk verden. I virkelighetens verden finnes det bde narkomane, kriminelle og ikke minst finnes det tullinger der...

31.07.2006 @ 16:27
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1656166