Nord Korea aksepterer ikkespredningsavtalen

Nord Korea vil igjen akseptere ikkespredningsavtalen om kjernefysiske våpen melder VG nå i dag. Nord Korea vil også stanse atomprogrammet sitt i bytte mot olje, elektrisitet og sikkerhetsgarantier. I tillegg vil de slippe inn inspektører fra IAEA (International Atomic Energy Agency).

Det er veldig gledelig at Nord Korea igjen vil legge seg på denne linjen og det viser også at det faktisk nytter med forhandlinger, selv med land i den såkalte "ondskapens akse" som Bush kalte det for en tid tilbake.

Dette burde også kunne være en spire til å satse på forhandlinger også med Iran som er et annet land på Bush sin etterhvert så berømte akse, og ikke kun rasle med sablene slik som det ble gjort i en tale han hold i FN forrige uke.

Når det gjelder Iran og deres rett til å bruke atomenergi til fredelige formål så er de selvsagt i sin fulle rett til det. Men jeg mener at de også bør godta inspektører fra IAEA slik at eventuelle misforståelser kan unngås. Vi har jo alle friskt i minne at amerikanernes intervensjon i Irak var bygget på falskt grunnlag og en gjentagelse av en slik "misforståelse" er lite ønskelig.


Kommentarer:
Postet av: Andreas

Irak missforståelse?Det hadde jo ingenting med masseødelegelsesvåpen å gjøre, disse våpna fantes ikke, det var et klart faktum hele tiden. USA begynte å flytte militærestyrker mot Irak lenge før krigsærklæringen kom, etterhvert som FNs innspektører ikke fant noe som helst ble dette argumentet tonet mer og mer ned og argumenter som forbindelser til Al 'Qaida og at Saddam var en tyrann ble fremhevet mer og mer, når innvasjonen var ferdig og okkupasjonen begynte fant heller ikke USAs egene innspektører noen våpen ikke har de klart å bevise en forbindelse til Al 'Qaida heller. Så vær så snill ikke forfalsk historien det var ingen missforståelse det var en godt planlagt krig for å få kontroll over Iraks olje (noe USA har i dag), det eneste de ikke klarte å planlegge godt nokk var den massive motstanden de ville møte i Irak etter at Saddam falt....

19.09.2005 @ 13:22
URL: http://www.erbest.com
Postet av: VamPus

Man skal jo ikke se bort fra at å kjøre hardt mot hardt og vise handlekraft faktisk nytter en gang i blant. Etter at USA gikk til krig mot Irak, så har fredsprosessene i Midt-Østen fått et spark bak - Syria har trukket seg ut av Libanon, Israel av Gaza, Saudi-araberne pusler med å la kvinner få stemme, Irak har hatt sitt første frie valg, til og med Egypt har hatt et.. hva skal man si.. "forsøk på valg".. Ting skjer. Tvilsomt om dette hadde gått seg til med snillistiske bare-vi-trykker-dem-i-hånden-og-smiler diplomater fra FN. Nord-Korea uttrykte at de sa fra seg atomvåpen-programmet av to ting: 1. At USA ikke skal gå til krig mot dem, og 2. At de skal få gratis energi.Nå ser jeg ikke bort i fra at befolkningen faktisk på sikt ville fått det bedre om vi hadde erstattet drittsekken Kim med en USA-vennlig demokratisk regjering, men et lite skritt i riktig retning er bedre enn itteno'!

19.09.2005 @ 14:06
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Andreas:"Irak-misforståelse" var ment å være ironi fra min side :)VamPus:En USA-vennelig regjering i Nord-Korea hadde selvsagt vært bedre for befolkningen i NK, men jeg vet ikke om en blodig og kanskje langvarig krig ville vært det...

19.09.2005 @ 15:31
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/239445