Ikke noe å glede seg over LO

- Dagsavisen melder nå i dag at hele 66 prosent av LO's medlemmer stemte på det rød/grønne alternativet ved dette valget. 51 prosent til Arbeiderpartiet, 9 til Sosialistisk Venstreparti og 6 prosent til Senterpartiet.
- Dette gleder selvsagt LO-sekretær Ellen Stensrud, men hun sier samtidig at valgkampen enda ikke er over og at den vil fortsette frem mot kommune- og fylkestingsvalget om to år.
- Jeg synes ikke at dette er noe LO burde glede seg over i det hele tatt, for det er da faktisk så mye som 34 prosent av medlemmene som IKKE stemte på det rød/grønne alternativet. Enda færre av LO's medlemmer stemte på Arbeiderpartiet.

- Det betyr at det faktisk er så mye som 49 prosent av LO-medlemmene som IKKE stiller seg bak LO's støtte til Arbeiderpartiet. Så høye tall burde selvsagt være en alvorlig tankevekker for Gerd-Liv Valla når hun skal i møter i Arbeiderpartiets sentralstyre.
- For av de ca. 800.000 medlemmene som betaler kontigent til LO så stemte over 390.000 av den på et annet parti enn det LO selv betalte "valgkampskontigent" til.
- Over 390.000 betalende LO-medlemmer som stemte noe annet enn Arbeiderpartiet var da indirekte med på å finansiere Arbeiderpartiets valgkamp, til tross for at de stemmer et annet parti.

- Det er en uheldig samrørepolitikk som er med på å undergrave demokratiet i landet vårt. Vi liker å se på oss selv som best i klassen, likevel får altså en stor "lobbyorganisasjon" kjøpe seg plass og makt i et partis sentralstyre for betalende medlemmer sine penger. Og atpåtil så er nesten halvparten av disse medlemmene uenig med dette partiet. Det er tankevekkende synes jeg.

Kommentarer:
Postet av: Jonas

Du er bare sur og grinete. Gerd må få lov til å bruke pengene sine til hva hun vil. Hvis medlemmene er uenige med henne kan de jo melde seg ut eller velge et annet sentralstyre. Dette er jo et demokratisk gangbart argument og ikke tøv i det hele tatt. Jeg stemmer for at Gerd tar alle penga å stikker til f.eks Spania. Det burde jo være en grei forretning for alle.

19.09.2005 @ 21:38
Postet av: Andreas

Som Jonas skriver dette er beslutninger som tas i LOs valgte demokratiske organer. Det er medlemmene som velger sine tilitsvalgte, og som velger delegater til sitt forbunds landsmøte og videre til LO kongressen. Hvordan kan du se dette som mindre demokratisk enn at enkeltpersoner gir verdier (les penger) som andre (les arbeidere) har skapt til et parti uten å ta disse andre med på råd en gang?

19.09.2005 @ 21:56
URL: http://www.erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Vel, medlemmene i LO vleger personer til å sitte i LO's styre og ledelse, IKKE til Ap's styre. Det er ingen LO-medlemmer som velger inn Valla i Ap, det er det kun Ap selv som gjør. Men Valla burde sagt nei til å sitte i Ap's sentralstyre, fordi hun skal kun jobbe for ALLE sine medlemmer og ikke bare de som stemmer Ap.Jeg er helt for at alle som er uenig med LO i deres støtte til Ap burde melde seg ut av LO, som jeg har skrevet i et tidligere innleggOg Jonas, jeg er ikke sur og grinete, jeg er strålende fornøyd med valget jeg. Venstre femdoblet seg jo...

19.09.2005 @ 22:03
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Må si at Lo fikk mye igjen for invisteringen sin. Så fort de røde vant valget ble de lovert øk skattefradrag for sine medlemer. Men når tanker om å gi skattefradrag for folk som ønsket å gi litt penger til sitt partri fikk pipa en helt annen lyd. Dobbelmoralen lenge leve.

20.09.2005 @ 00:03
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Jonas

En femdobling av mandater betyr ikke en femdobling av velgere, men som deg er jeg også fornøyd med Venstres utfall. Det virkelige usolidariske ved LO og andre fagforeninger er oss/dem tanken. Det blir gitt en haug med fordeler til medlemmene på bekostning av de som ikke er medlemmer. Billigere forsikkring f.eks. som er så billig i forhold til gjeldene markedsverdi at alle forstår at ikke-medlemmene også finansierer medlemmenes billige forsikringspakker. Dette er gjengs for en hver fagforening og interresseorg. Noe som vitner om en egoistisk "de kan bare ha det så godt-" tanke. Selv anser jeg dette elementet til å være LO og andre fagforeningers (onde)problem. Dette er urettferdig og materialistisk. Lønnsforhandlinger...javel, men resten? pføy!Forøverig er jeg sur og grinete selv.....og venstre medlem...

21.12.2005 @ 13:02

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/240818