Harald Arnkværn bør fratre sin stilling

- VG melder i dag at styreleder i Vinmonopolet, Harald Arnkværn, vil vurdere sin stilling etter at Datatilsynet har anmeldt Vinmonopolet til Politiet for brudd på personopplysningsloven. Datatilsynet anmeldte Vinmonopolet etter at Arnkværn ga grønt lys til at privatetterforsker Erling Grimstad kunne gå igjennom og lese e-postene til fem ansatte.

- Datatilsynet skriver på sine nettsider: "Anmeldelsen gjelder AS Vinmonopolet v/administrerende direktør Knut Grøholt, selv om han bare i liten grad har vært direkte involvert i de anmeldte handlingene. Privatetterforsker Erling Grimstad og selskapet IBAS har handlet på oppdrag fra AS Vinmonopolet. Vinmonopolets direktør står derfor fortsatt ansvarlig for de forholdene som Datatilsynet nå har meldt til Politiet".

- Arnkværn sier i følge VG til NTB dette: "I den situasjon polet befant seg, mente jeg det var riktig, og det mener jeg fortsatt. Datatilsynet mener hensynet til den individuelle veier tyngre enn virksomhetens forhold i denne saken. Det spørsmålet skal Politiet ta standpunkt til, og jeg vil forholde meg til Politiets senere vurdering."

- Jeg mener at Harald Arnkværn burde ha fratrådt sin stilling for flere måneder siden, allerede da denne saken ble kjent. Selv om Arnkværn mener at Vinmonopolet handlet rett i denne saken så føler jeg meg ganske trygg på at Politiet vil komme til samme konklusjon som Datatilsynet, nemlig at denne e-postovervåkningen av ansatte er ulovlig.

- Det er egentlig helt merkelig at ikke Arnkværn klarer å se sine egne "bommerter" i denne saken og etter min oppfatning så burde Harald Arnkværn ta sin hatt å gå med øyeblikkelig virkning.


Anmeldelsen og brevet til Vinmonopolet med den fullstendige tillsynsrapporten kan leses her (pdf-format)

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/314961
Harald Arnkværn bør fratre sin stilling

- VG melder i dag at styreleder i Vinmonopolet, Harald Arnkværn, vil vurdere sin stilling etter at Datatilsynet har anmeldt Vinmonopolet til Politiet for brudd på personopplysningsloven. Datatilsynet...

782
19.10.2005 @ 20:45