Stakkars, stakkars Lars Bleken

Klassekampen i dag: Lars Bleken (63) reagerte med vantro da Aetat ba ham jobbe som renholder. Nå får Aetat beskjed av arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen om å slutte å sette de eldste arbeidsledige til tungt kroppsarbeid [...] Bleken har vært arbeidsløs i over fem år, etter å ha jobbet mange år i Forsvaret og seinere som både markedsdirektør og administrerende direktør. I fjor sommer syntes Bleken Aetat gikk over til å trakassere ham med stadige pålegg og krav. Da Bleken til slutt ble bedt om å vaske gulv på en skole hvis han fortsatt skulle få ventestønad, sprakk det. Og han tok til slutt initiativ til en aksjonsgruppe for eldre arbeidssøkere.

Lars Bleken (Klasekampen)

Bleken, Bleken, Bleken... Stakkars, stakkars Bleken som ble bedt om å jobbe med renhold. Tidligere direktør å greier. Skikkelig synd på deg altså. Du er jo sååå mye bedre enn andre du siden du har jobbet som direktør og jobbet i Forsvaret og all ting...

Det er klart at en renholdsjobb ikke er fint nok for deg, du skulle vel helst ha hatt en jobb der du kunne sitte å sjefe over andre i stedet du, med den bakgrunnen du har. Og at store slemme Aetat kunne finne på å stille krav til DEG da, det er jo helt uhørt ikke sant. Nei, ned med Aetat som våger å stille krav til slike som deg...

Kommentarer:
Postet av: tone-marie olsen

det er rein trakassering a dem som jobber i renholdsbransjen,har selv jobbet som renholder bde p gamle fornebu flyplass og sykehus..s jeg spr meg bare: hvem skulle tatt all dritten etter folk? jeg tar av meg hatten for dem som jobber innen renhold.klart det er en tug jobb for en stakars kontorgubbe hvor ord som "trl i henda" er et frammedord!!!!stakaars Bleken..

20.01.2006 @ 19:02
URL: http://dyrevenn.weblogg.no
Postet av: Vegard

Jeg synes det er meget beklagelig at vr arbeidsminister Hansen,sitter og sier at man m stille krav til folk nr han s i neste yeblikk sier nei vi skal stille krav til alle andre en dere.Men selvflgelig jeg skjnner godt at til dels tungt fysisk arbeid kan vre anstrengende for en oppmot/over 60 r.

20.01.2006 @ 21:40
URL: http://v-litangen.blogspot.com/
Postet av: Nessie

Gud noe s pinlig for alle renholdere og arbeidsskere! Jeg har forstelse for at fysiske begrensninger og handikap gjr at den type arbeid ikke er nskelig, men han sier ikke noe om dette. Jeg har aldri jobbet som renholder, er det svrt fysisk krevende?Ja, staaaaakkars mann!

21.01.2006 @ 09:39
Postet av: Hufsa

Jeg er ikke enig med dere, antagelig har ingen av dere 30 rs arbeidserfaring mm. Dersom man blir arbeidsledig og er "eldre", er det nesten umulig skaffe seg ny jobb. Eksemepelt med vaskingen er ikke noe spark til renholdere, men til et samfunn som sier det har bruk for velkvalifisert arbeidskraft - og ikke bruker den de har!Alder er det lite gjre med, den kan ikke slankes vekk ellers trylles bort!

22.01.2006 @ 11:42
Postet av: Knut Stian Olsen

Hufsa: du skrev "Dersom man blir arbeidsledig og er "eldre", er det nesten umulig skaffe seg ny jobb..."Ja det er nettopp det som er poenget, nesten umulig finne jobb men vil ikke ha den jobben han blir tilbudt.Dessuten er det da ikke snn at man forskjellsbehandles selv om man har vrt yrkesaktiv lenge. Bare fordi han har vrt yrkesaktiv lenge og vrt direktr etc betyr vel ikke at han skal ha visse privilegier i velge bort skalte "lavstatusyrker".

22.01.2006 @ 13:06
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Med hans bakgrunn, burde de vel hatt noe annet komme med?

22.01.2006 @ 13:09
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja det er jeg enig i, men det er likevel ingen grunn til at han skulle takke nei til det han faktisk ble tilbudt. Det er likt for alle som gr p Aetat at man m ta det man fr.Aetae er ingen steg p den videre karriere, uansett alder...

22.01.2006 @ 13:12
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Hufsa

Det er ikke helt riktig, det skal vre et visst smsvar mellom kvalifikasjoner og det arbeidet man blit tilbudt. Problemet er at Aetat ikke har srlig mange jobber tilby, den formidler kontakt mellom arbeidsgivere og arbeidsskere.

23.01.2006 @ 13:01
Postet av: October

Reagerte p samme oppslag. Helsemessige rskaer er en god grunn til ikke mtte ta en jobb. At man fler seg "overkvalifisert" er det absolutt ikke.Fr man ikke en jobb, s er man per definisjon ikke "overkvalifisert" i arbeidsmarkedet for den jobben.

25.01.2006 @ 19:03
URL: http://october.motime.com
Postet av: Hufsa

Problemet er at man diskavalifiseres p alder, og en p en rekke andre omrder - farge - kjnn - religis tilhrighet - seksuell legnng - ryking. Lista blir bare lengre for hver dag.I det yeblikket en mulig arbeidsgiver ser p alder mer enn p kavlifikasjoner er det fare p frde. Derfor er det ikke et utslag av arroganse peke p manglende samsvar mellom den jobben man blir tilbudt og det man har tilby. Det er rett og slett slsing, akkurat p samme mte som nr velkvalifiserte innvandrere ikke kommer i betraktning fordi de har et u-norsk navn. Det er som sagt umulig gjre noe med farge, alder eller kjnn med mindre vi innfrer extreme makeover som lsning!

25.01.2006 @ 22:40

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/629155