Irving for retten

I dag stilles David Irving for retten i Østerriket, tiltalen er holocaustfornektelse. Irving holdt to foredrag i 1989 der han benektet at det fantes gasskammere i Auschwitz.

"Rettssaken mot Irving har stor symbolsk betydning i Østerrike, som ønsker å vise verden at landet er fundamentalt forandret siden naziperioden", sier professor i statsvitenskap Fritz Plasser (NTB-Aftenposten).

Dette viser at Østerriket kanskje tar et oppgjør med nazitiden, men de benytter nazitidens metoder der ytringsfrihet var et fremmedord.

Jeg synes ikke dette er noe Østerriket kan slå seg på brystet av...

Kommentarer:
Postet av: Martin

Det er jo en horribel kraftig løgn han har kommet med, men det hjelper ikke å fengsle ham for det. Dessuten har det intet i et demokrati å gjøre.Å stevne ham for retten vil gjøre nøyaktig det han håper på, nemlig mer oppmerksomhet. Og vi trenger ikke å gi mer oppmerksomhet til ekstremister, for jo mer oppmerksomhet de får, jo mer innvirkning har de på samfunnet.

20.02.2006 @ 12:54
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Conad

Skjønner at land som Tyskland og Østerrike gjerne vil demonstrere at de tar avstand fra Nazismen - men ved å gjøre det på denne måten viser de også at de ikke har forstått hva den viktigste forskjellen mellom diktaturer og demokratier er... friheten.Frihet til å mene hva du vil, ytre hva du vil og kjempe for dine idealer uavhengig av hva de måtte være. Svekker du denne friheten har du svekket fundamentet for demokratiet.Dessuten, skjønner ikke helt hva som er problemet med at noen benekter Holocaust. Det er vel få historiske hendelser som er så godt dokumentert, og dermed vil det være enkelt å tilbakevise slike påstander som Irving kommer med.

21.02.2006 @ 01:39

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/785320