Borgerlig vingling vs sosialistisk ragnarok

Jeg har oppdaget at det nok ikke er bare er på den borgerlige siden at det blir kaos etter valget om de skulle vinne, slik Jens Stoltenberg og hans mulige regjeringspartnere vil ha det til. Stoltenberg med sine to elskerinner, Halvorsen og Haga, forsøker alt de kan å vise oss velgere at på sosialistisk side er alt bare fryd og gammen mens det på borgerlig side kun er kaos.

Slik er det selvsagt ikke.

 

Det er åpenbart ikke til å stikke under en stol at de borgerlige har et stort problem på grunn av Carl I. Hagen og Fremskrittspartiets utspill om at Kjell Magne Bondevik, uansett valgresultat, ikke er statsminister etter dette valget (jeg tror at det vil løse seg etter valget jeg, om de borgerlige får flertall. Vi kjenner jo Hagen, ikke sant).

 

Men Stoltenberg og Arbeiderpartiets (hvorfor kaller de seg det enda forresten?) skremselspropaganda mot den sittende regjeringen betyr ikke at det er et helt knirkefritt samarbeid på sosialistenes side heller.

 

De store spørsmålene på sosialistisk side, som ingen av dem hittil i valgkampen har villet svare på om de er/blir enige om er:

*For det første; oljeutvinning i nordområdene, Arbeiderpartiet er for, Sosialistisk Venstreparti er i mot. Senterpartiet? Det vet jeg ikke.

*For det andre er det forurensende gasskraftverk hvor Ap er for og SV mot, Sp er jeg ikke sikker på. I den saken er det langt fra enighet.

*Og for det tredje så er det selvsagt 6-timers dagen. Der er SV for og Ap i mot. Heller ikke her vet jeg hvor Sp står, (hmmm lurer på om det er et symptom på at de i Senterpartiet enten ikke får frem budskapet sitt på en skikkelig måte, eller så hører jeg ikke etter når Åslaug Haga sier noe. Tror jeg skal lese programmet de har for 2005-2009 en gang til)

 

En annen stor og viktig forskjell mellom de sosialistiske partiene er selvsagt utenriks og sikkerhetspolitikken. SV ble jo som kjent dannet i opposisjon til Ap's NATO-standpunkt og er fremdeles i mot NATO (og EU), Ap er for.

Og som om ikke det skulle være nok så har i tillegg sosialistene Ap og SV med seg Sp på utenrikslaget. Og Sp, som egentlig er et borgerlig parti (men bare "egentlig" tydligvis) er i mot både frihandelsavtaler og EU/EØS avtaler eller nær sagt alt som dreier seg om det store stygge utland å gjøre.

 

Nei, valget til høsten står virkelig ikke mellom borgerlig kaos og sosialistisk stabilitet slik Stoltenberg med sine elskerinner prøver å få det til å se ut som. Valget står heller mellom borgerlig vingling og sosialistisk ragnarok...!


Kommentarer:
Postet av: SS

det interessante er jo hva skjer om kystpartiet havner p vippen ...

21.08.2005 @ 03:20
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

Du skriver: "For det frste; oljeutvinning i nordomrdene, Arbeiderpartiet er for, Sosialistisk Venstreparti er i mot. Senterpartiet? Det vet jeg ikke."For replisere: "Oljeutvinning i nordomrdene, Hyre er for, Venstre er i mot. KrF? Gud vet."

08.09.2005 @ 00:03
URL: http://www.lassedahl.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/187383