Sirkus Avinor

- Sirkus Avinor fortsetter med uforminsket styrke. Nå har Sjefflygeleder Tor Øyvind Skogseth og assisterende sjefflygeleder Bjørn Eriksen ved Avinors kontrollsentral i Røyken sagt opp sine stillinger og fratrer den 1.desember.
- Det er nærliggende å tenke seg at denne oppsigelsen har en nær sammenheng med det spetaklet som har vært i Avinor det siste året.
- Tillitsvalgt for flygeledere ved Oslo innflygningskontroll, Paul Johannessen sier til VG at: "Vi ser med bekymring på at at meget gode lederes synes å slites ut i den pågående prosessen med Avinors ledelse". Videre uttalet han at: "Det er vårt inntrykk av Flysikringsdivisjonen i Avinor er i en kontinuerlig kamp med Flyhavarikommisjonen og Luftfartstilsynet, en kamp vi som jobber operativt over hodet ikke vil støtte".
-
Kommunikasjonsdirektør i Avinor, Ove Narvesen sier i en kommentar: "De to velger å gå over i operative stillinger, men fortsetter som flygeledere. Dette er en personalsak som vi ikke kommenterer, men vi ser over hodet ingen dramatikk i deres beslutning".

-
Det er tydligvis bare ledelsen i Avinor som ikke synes det er dramatisk at sjefer sier opp. Det kan virker for meg som om det er en alvorlig mangel på tillit som de ansatte har til ledelsen i Avinor, men at disse tviholder på sine jobber og nekter å innse hvor alvorlig dette mangel på tillit er. Det er tross alt flysikkerheten det er snakk om her.
- Og når VG i en annen artikkel skriver at Narvesen mener det er vanskelig å si om mangelen på flygeledere mandag har sammenheng med den generelle turbulensen mellom de ansatte og topp-ledelsen i Avinor, ja da har Avinor et problem. Narvesen sier: "De tre flygelederne det dreier seg om har bedt seg fri i henhold til regelverket. Men det er mulig de har reagert på dette".
- Ledelsen i Avinor SKAL VITE hva som er problemet dem og gjøre noe med det, de skal ikke bare komme med en flåsete uttalelse  om at det er vanskelig å si. Hvis ikke ledelsen klarer å løse dette problemet som har vart i 1 år nå så fortsetter den å gamble med vår flysikkerhet.
- Jeg mener at ledelsen i Avinor må stille sine plasser til disposisjon. For når det tar så lang tid å ordne opp i et personalproblem, ja da har rett og slett ikke ledelsen maktet å gjøre jobben sin tilfredsstillende og må følgelig la noen andre få gjøre det.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/243196