Rosemarie Köhn

Det er svært få personer som Min Mening har større respekt for enn Norges første kvinnelige biskop, tysk-norske Rosemarie Könh (tysk far, norsk mor). Hennes liberale holdninger til homofili og andre "utstøtte" i samfunnet har gjort at min respekt for dette fantastiske mennesket bare har blitt større og større med årene.Fra Wikipedia: "Hun ble utnevnt av Kongen i statsråd til Norges første kvinnelige biskop av Hamar i 1993. Som biskop har hun vært regnet til den liberale fløyen innen kirken, og hennes vigsling av praktiserende homofile prester har vært kontroversiell. Hennes innsettelse var kontroversiell og førte til en del splittelse i Den Norske Kirke. Kritikken mot henne har hovedsakelig dreid seg om hennes liberale syn på homofili og særlig hennes innsettelse av den lesbiske presten Siri Sunde mot Kirkemøtets flertall i 1997."

Det er synd at hun nå går av som biskop, men hun etterlater seg en arv i den norske kirke som alle innen kirken (og andre trossamfunn) burde bestrebe seg på å følge. Rosemarie Köhn er en stor person som vil bli husket og savnet for sitt liberale menneskesyn og for sin jobb for å inkludere alle mennesker - også av ikke kristne mennesker vil hun bli savnet, meg selv inkludert.

Ha en fantastisk og lang pensjonisttilværelse Rosemarie Köhn, det har du fortjent til det fulle!

Kommentarer:
Postet av: Martin

Jeg kan ikke si at jeg har helt samme syn på henne som du har, Knut men det var vel ikke noen overaskelse ;) Hun er sikkert en god person, men har ikke helt samme verdisyn som meg.Nevertheless; jeg skal snart lese en bok hun har skrevet og jeg ser frem til å høre hennes meninger om saker og ting..om vi ikke er enige med folk i alt, så er det allikevel et pluss å sette seg inn i hvordan de tenker.

20.10.2006 @ 14:31
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Grenseløs

Nei, nå må du gi deg, Knut Stian... Det at hun er en ørliten smule mer positiv enn resten av de religiøse fascistene er vel knapt noen grunn til å hylle henne.

20.10.2006 @ 16:10
URL: http://utengrenser.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

hun er ikke ørlite mer positiv enn de andre "fascistene" hun er MYE mer positiv enn de andre "fascistene" og DET er det en grunn til å hylle ;O)

20.10.2006 @ 16:21
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Martin: Nei det var ikke så veldig overraskende nei - desverre ;O)

20.10.2006 @ 16:39
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2412797