Dele opp Telenor?

TV2-Nettavisen skriver i dag at Telenor i årevis har tatt for høy pris på sin nettleie til konkurerende bredbåndsleverandører slik at prisene til oss forbrukere har vært unødig høye. Post og Teletilsynet krever at Telenor kutter sine priser med opptil 40 prosent på utleie av sine nett til konkurenter.

Denne overprisen som Telenor her har tatt har tilført forbrukerne en ekstraregning på rundt 1 milliard kroner de siste årene. I en kommentar sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) til TV2-Nettavisen at: "Det er mange spørsmål og Telenors rolle vil være ett av de spørsmålene som vi må ta stilling til."

Vel, jeg skal herved hjelpe til og lanserer et forslag for ministeren, slik at hun slipper å tenke på det selv. "Hvorfor ikke skille ut bakkenettet Telenor har i et eget selskap, slik som det ble gjort med elektrisitetsnettet i sin tid, slik at alle bredbåndstilbydere konkurrerer på like vilkår?"

Det er ikke vanskelig å få det til, det står bare på politisk vilje til å gjennomføre det og med en flertallsregjering så burde det kunne gå greit. Det blir mest rettferdig og det vil ikke være bukken som passer havresekken.

Telenor har også tidligere fått pålegg om å senke prisene uten å gjøre det, så en naturlig konsekvens vil være å frata Telenor den nesten monopoltilværelsen de har på bredbåndsnettet i dag slik at det blir en reell og rettferdig konkurranse.

Om det nye selskapet i neste omgang bør være statlig eller privat er et annet spørsmål, men noe i den samme banen som Statnett er kanskje en løsning. Det er ihvertfall ikke en god løsning slik det er nå.

Kommentarer:
Postet av: Andreas

Et problem str fremdeles ved lag, telenor er delprivatisert, nr du ta tar fra selskapet deler av dets eiendom vil selvflgelig de vrige aksjonrene kreve kompansasjon, men iden er god den :)

21.11.2005 @ 01:05
URL: http://erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Selvsagt skal Telenor ha kompensasjon, det skulle bare mangle....

21.11.2005 @ 01:09
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Andreas

Har foresten skrevet noe om dette i min blog:http://www.erbest.com/weblog/post/index/187/Privat-og-offentlig-eie

21.11.2005 @ 01:52
URL: http://erbest.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/416650