Årskavalkade 2006

Nå er det snart jul og like etter det kommer 2007. Nå i disse juletider er det litt over 1.5 år siden jeg startet denne bloggen og det er på tide med min aller første årskavalkade. Ettersom jeg reiser bort like etter julaften så må denne kavalkaden komme nå før jul. I denne kavalkaden vil jeg plukke ut noen sitater fra et utvalg av innlegg.

Here we go…

Stoltenbergs drøm for samfunnet går gjennom mangfold i fellesskapet (les offentlig styrte fellesskap), min drøm for samfunnet er mange mangfoldige fellesskap. Det er en stor forskjell. I Stoltenbergs drøm må du tilpasse deg det store statlige/offentlige fellesskapet for å oppnå lykke og samhørighet, i min drøm kan du skape deg et eget fellesskap og lykke og samhørighet på egen hånd” Dette skrev jeg i det aller første innlegget dette året, den 1.januar, som en kommentar til Jens Stoltenbergs nyttårstale, innlegget heter ”Drømmen om mangfold

Den 7.januar skrev jeg et innlegg om sosialhjelp. Her følger et lit utdrag: Makan til pissprat fra politikerne. Å gi innbyggere i en vanskelig situasjon et verdig liv er kun innholdsløst politisk svadapjatt fra glatte politikere som ikke evner å sette ord ut i handling. Alle partier på stortinget sier de vil gjøre noe med fattigdom i Norge, men ingen gjør faktisk noe som hjelper de fattige” Innlegget kalte jeg ”Politisk svadapjatt om fattige i Norge

Jeg kritiserer også PEN-klubbens ryggradsløshet i innlegget ”PEN-klubben svikter de som lyver” som ble skrevet den 17.januar. ”Å forsvare ytringsfriheten handler ikke bare om å forsvare sannheten eller de politisk korrekte sakene som man liker. Det handler i enda større grad om å forsvare selve retten til fri ytring, også de ytringene man finner avskyelige og løgnaktige. Og når PEN-klubbens leder sier at det er en selvfølge å forsvare den som forteller sannheten fremfor løgnen så har han ikke forstått hva ytringsfriheten innebærer og handler om”

Les også hele innlegget ”Vi har ikke råd til å la være” fra den 22.januar. ”Å sitte med abstinenser er det desidert verste jeg har vært med på, aldri har jeg vært så desperat noen gang som de gangene jeg ikke fikk tak i narkotika og abstinensene kom krypende. Det er en ekstrem fysisk og ikke minst psykisk påkjenning som jeg ikke unner noen å oppleve”

Karikaturdebatten kommer vi ikke utenom i en slik kavalkade. Jeg skal ikke skrive mye om den her, bare linke til noen få av de innleggene jeg skrev om denne striden. Første publisering av disse karikaturene skjedde den 10.januar under innlegget ”Bushiansk blasfemi” Det var lenge før selve striden startet for fult.

Her følger noen av de andre innlegg i denne striden:

Breaking news monday...
Naser Kader og Muhammedkarikaturene
Muhammedtegninger
Sur Mohammed
De ofrer vår frihet...
Ytringsfrihet dreier seg om...
Mitt store forbilde (om Ayaan Hirsi Ali)
Hvorfor lyver du Jonas Gahr Støre

Som avslutning på denne årskarikaturkavalkaden så lanserte jeg en ny verdensreligion på min bursdag den 10.februar under innlegget ”Min mening lanserer en ny verdensreligion

Pastor Jan Åge Torp er en mann jeg har fint lite til overs for. Det kom f.eks til uttrykk i innlegget ”Torp er en skam for menneskeheten” hvor jeg bl.a skriver ”Jan Åge Torp er en gal, gal mann som burde vært sperret inne sammen med de homofile dyrene han vil helberede, på ubestemt tid. Da kunne Torp ha forsøkt å lære disse dyrene at homofili er pervertering og synd, slik at disse dyrene ville blitt hetero før de kunne slippes ut i naturen igjen som normale, naturlige skapninger”

Under overskriften ”Psykotiske retts- og behandlingsprinsipper” angriper jeg Frp og Frp’s Ellingsen syn på sinnsyk i gjerningsøyeblikket: ”Når en person blir dømt til psykiatrisk behandling i stedet for fengselsopphold så bunner det ut i at personen egentlig ikke selv kan lastes for de ugjerninger han eller hun har begått. Slik er det og slik bør det også være i en rettsstat. Man fengsler ikke mennesker på grunn av sykdom i Norge”

Også Kongsvinger kommune får passet sitt påskrevet i innlegget ”Skinnhellige Kongsvinger” fra 31.mars hvor jeg bl.a skriver: ”Jeg har selv merket den skinnhelligheten godt på kroppen da jeg tidligere var narkoman i den byen. Alkoholikere, narkomane og andre såkalte "utskudd" i Kongsvinger blir sett på og behandlet som dritt av såvel kommunen (sosialkontor) som de andre skinnhellige innbyggerne der. Det er mest et ikketema i den byen. Er du et av disse utskuddene får du pent holde deg vekk fra gater og torg slik at ikke besteborgerne plages av ditt nærvær”

Den 3.april skrev jeg et lite innlegg om den svenske gutten Tille. Innlegget kalte jeg ”Rørende historie”. Jeg skrev bl.a dette: Det er nesten så jeg angrer på at jeg publiserte dette. Hver eneste gang jeg ser dette bildet av denne gutten gjør det vondt langt inn i sjelen. Dette er en gutt som aldri vil få vokse opp, som aldri vil få oppleve livet, som aldri vil få se det vi andre tar for gitt. Alt han venter på er å dø og mens han venter får han 6 doser med morfin hver eneste dag for ikke å ha smerter”  Tille er i dag død 

Jeg har også foretatt litt grunnforskning på bergensere dette året. Den første vitenskapelige artikkelen fra denne forskningen som jeg publiserte 16.mai kalte jeg ”Norvegicus Bergensis” og jeg skrev ”Apeslekten har fått navnet Norvegicus Bergensis. Det er den store kjeften som gjør at forskerne er sikre på at dette er en tidlig stamfar til bergenserne, derav navnet Norvegicus Bergensis. Dette er også bekreftet ved hjelp av genetiske tester av de storkjeftede bergenserne."

Andre forskningsinnlegg om bergenserne finner dere her:

Mer om bergensernes opprinnelse
Bergensere drikker rødvin i dyrepark

HIV stammer fra bergensere

Norvegicus Bergensis er ikke så smarte som antatt

Lenge før andre norske medier skrev om saken publiserte jeg en artikkel om konsentrasjonsleire i Kina der de henretter Falun Gong-tilhengere for bl.a å bruke organene deres til medisinsk bruk. Det var Peder Giertsen, Nettverk for menneskerettigheter i Kina som tipset meg om denne saken og dere kan lese hele dette innlegget kalt: "Kinesisk konsentrasjonsleir i Sujiatun"

Jeg er motstander av tvangsbehandling av narkomane, noe som kom til uttrykk i dette innlegget ”Tvang hjelper ikke narkomane” hvor jeg skriver: "Det er farlig å tro at alle rusmisbrukere egentlig ønsker å bli rusfrie, og at de kan tvinges til nettopp det. Slik er det ikke i det virkelige livet. Mange ønsker å ruse seg, dog kanskje med litt mer kontroll over bruken. De er ikke motivert for å slutte helt med narkotika. Slik var det også med meg, ingen tvangsbehandling ville ha hjulpet meg til å slutte hvis jeg selv ikke var motivert for det. Slik er det med svært mange som bruker narkotika, ihvertfall som jeg kjenner og jeg kjenner mange narkomane”

Denne bloggen fylte ett år i år, nærmere bestemt den 21.juni. Det markerte jeg med dette innlegget: ”Min Mening jubilerer

Min Mening forsvarte også at Krekar må få bli i landet dette året. Til hans forsvar skrev jeg et innlegg kalt ”Ikke send ut Mullah Krekar” hvor jeg skriver: For meg er det nemlig slik at jeg også vil kjempe for verdier og uttalelser som jeg overhodet ikke liker eller kan stå inne for nettopp fordi jeg forsvarer retten til å ha slike meninger og slike holdninger uten at det skal få konsekvenser. Jeg er motstander av at man på grunn av upopulære meninger skal kunne straffes for det”

Til og med direkte fra krigssonen har Min Mening rapportert dette året: ”En norsk soldat ble drept og to norske soldater som satt grensevakt ved Svinesund ble for litt siden kidnappet av en kjent svensk terrorgruppe som ønsker å stoppe den store tilstrømmingen av fulle nordmenn til Strømstad og andre grensebyer. "Nordbaggarna dricker, plyndrer och voldtar våra tjeier, dem måste stoppas med alla medel", skriver gruppen som kaller seg "FRITT STRÖMSTAD" på sin hjemmeside”

Jeg skrev også innlegget ”Aktiv dødshjelp? Ja takk”. Selvsagt fordi jeg er for aktiv dødshjelp. Bl.a skrev jeg ”Det kan ikke være slik at flertallet av de uhelbredelige syke skal ha bestemmelsesrett over et mindretall syke som ønsker å avslutte sine liv når det likevel ikke finnes noe håp lenger. Uansett vil det ikke være slik at pasienter som ikke ønsker aktiv dødshjelp likevel skal få det, det handler om å gi den hjelpen til de som ønsker aktiv dødshjelp. I så måte er hva de som ikke ønsker aktiv dødshjelp mener uten betydning. Det gjelder nemlig ikke dem”

I bloggstafeten som ble avholdt tidligere i år ble jeg bedt om å skrive et innlegg om ”Ekte lykke” og jeg konkluderte slik: ”Lykken finnes i oss alle bare vi tar oss tid til å finne den og kjenne på den. Ekte lykke er ikke noe en person kan si til en annen hva er, ekte lykke må du finne selv i deg selv”

Også sure gamle tatere har jeg skrevet om i innlegget: ”Elias Akselsen - en sur gammel tater” som handlet om Otto Jespersens tater i badstu-stunt.

Et høydepunkt i besøkstallene på denne bloggen kom den dagen jeg skrev at det var Karianne Solbrække fra TV2-Nyhetene som hadde et forhold til terrormistenkte Arfan Qadeer Bhatti. Innlegget kalte jeg ”Min Mening avslører TV2-journalisten

Av alle ting dette året så ble jeg også ”Intervjuet av bladet Henne” og når det bladet kom ut skrev jeg: Om noen leser denne artikkelen i Henne vil jeg sette stor pris på tilbakemeldinger fra dere. Enten her i kommentarfeltet eller på epost til minmening@netscape.net Antakelig er det ikke så mange av dere som leser Henne, for det var litt få tilbakemeldinger på dette intervjuet synes jeg.

Også Vigrid-lederen Tore Tvedt ble forsvart her i denne bloggen dette året. Det skjedde i innlegget ”Min Mening forsvarer Tore Tvedt” og jeg skrev bl.a Min Mening mener at begrensningene i loven om ytringsfrihet spenner for vidt. Jeg er av den overbevisning at slike uttalelser ikke burde vært ulovlige eller straffbare. Ytingsfriheten er hellig for meg og selv om jeg slett ikke er på Tvedt sin side når det gjelder hans syn på jøder og andre ikke-nordiske innvandrere, holocash-teori, raseoverlegenhet osv, så er jeg på hans side når det gjelder retten til å ytre seg slik han gjør”

Kim Friele er en person jeg har stor sans for og det resulterte i et eget innlegg kalt ”Kim Friele”. Blant mye annet skriver jeg ”Hva Kim Friele har betydd for homofile i Norge kan vanskelig sies med ord, men selv om hun har kjempet for sine og andres rettigheter i mange tiår er det enda et stykke igjen før vi kan si at vi har et samfunn der man er likestilt og med like rettigheter for de homofile som for de heterofile”

Det er vanskelig å komme med en årskavalkade uten å nevne mine innlegg om USA. Det har blitt ganske mange derfor valge jeg bevisst å hoppe over alle disse og kun nevne ett som jeg skrev for kort tid tilbake. ”...and justice for all” heter innlegget og er en ganske god oppsummering over hva jeg mener om dette landet nå.

Dette var 2006 i bloggen Min mening svært kort oppsummert og jeg vil fortsette også i 2007 med å plage dere med mine meninger minst like aktivt som det inneværende året. Tusen takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3206900