Gledelig utvikling i Israels politikk

Jerusalem og alle dens jødiske bydeler vil være den evige hovedstad i staten Israel, og alle hellige jødiske steder skal forbli på israelske hender, heter det i det Israelske Arbeiderpartiets nye program. "Med dette mener vi at vi er villige til å gi slipp på de muslimske bydelene i Jerusalem for å styrke den jødiske majoriteten", sa Arbeiderpartiets nestleder Yuli Tamir til avisen Haaretz (Aftenposten)

Det er bra at Arbeiderpartiet i Israel nå ser ut til å være villig til å finne løsninger som kan bidra til å skape fred i Midt-Østen. Jerusalem har hittil overhodet ikke vært et tema for forhandlinger fra israelsk side, men nå ser det altså ut til at i hvertfall ett av de store partiene i Israel ønsker å gå inn for slike forhandlinger.

Haaretz skriver: The party will work to renew peace negotiations with the Palestinians, which will be based on a two-state solution [...] Labor's platform was not different in many ways from that of the centrist Kadima party, which is poised to win the elections by a large margin.

Dette er ganske oppløftene for en videre fredsprosess mellom palestinere og israelere for selv om det nystartede Kadima ser ut til å vinne valget i Israel om et par måneder så får de ikke flertall alene. Men sammen med Arbeiderpartiet så kan de kanskje få flertall og med det bringe fredsprosessen inn i et nytt spor.

Også palestinske politikere ser med blide øyne på Arbeiderpartiets "nye kurs" for å bruke et norskt Ap-utspill. Haaretz skriver: Saeb Erekat, the chief Palestinian peace negotiator, welcomed the new Labor Party position, saying it was a reflection of the changing positions among both Israelis and Palestinians. "That's a step in the right direction, that means that we are heading to a two-state solution," Erekat said. "Irrespective of the difficulties and the pains of Palestinians and Israelis, now I think we are moving forward."

Så nå er det bare å krysse fingrene og håpe på en markant fremgang i prosessen for å oppnå fred mellom de to folkene...

Kommentarer:
Postet av: Martin

Jeg håper du har rett. En allianse mellom Kadima og AP tror jeg vil være det riktige for å fremme fred og få til en tostatsløsning.Hadde det vært AP alene derimot, hadde jeg blitt mer skeptisk.

22.01.2006 @ 13:05
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Trond

Troro AP hadde klart seg finta alene jeg, men for nøye oss med løsning B

22.01.2006 @ 16:35
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Martin

Tja vi vet jo enda ikke hva som kommer til å skje.

22.01.2006 @ 20:24
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/633082