Om trafficking, horer og horekunder

Hjorten skriver i kveld en "kjapp lørdagspost" om et svært viktig tema, nemlig om kriminalisering av horekundene, horer og trafficking.

Bl.a skriver han dette: Det er ikke selve sexkjøpet som plager meg. I de tilfeller som sikkert også finnes hvor denne, skal vi kalle det forretningstransaksjonen, foregår mellom en kjøper og en selvstendig selger som handler av egen vilje og på eget initiativ så gjerne for meg. Det som imidlertid plager meg ganske mye er den delen av prostitusjonsmarkedet som vi gjerne kaller for trafficking. Dere skjønner hva jeg mener. Vår tids slaveri, menneskehandel, Lilja4ever og alt det der faenskapet [...] Det er mulig å bli dømt for uaktsom voldtekt her i landet, for eksempel ble jo en black metal-gitarist dømt nettopp for dette i en mye omtalt sak. Hvorfor skulle vi ikke kunne ha en lignende lovgivning rettet mot dem som kjøper sex av jenter, eller gutter for den saks skyld, som de burde skjønt var ofre for trafficking?Til å være en "kjapp post en lørdagskveld" synes jeg du får frem problemene og mulighetene på en glimrende måte.

For det er en veldig stor forskjell på det som tradisjonelt har blitt sett på som hore og det som utspiller seg med trafficking i dag.

Det er en viktig detbatt å ta, men hvis man ikke klarer å se de prinsipielle forskjellene på den "vanlige hora" og traffickingproblemet så er jeg redd man ikke kommer noen vei i det hele tatt.

Trafficking er helt klart noe som bør og skal bekjempes med alle midler, men den tradisjonelle slitne junkihora er ikke en del av dette problemet.

Så man bør altså se forskjellen på de to fenomenene. Forslaget ditt er i så måte helt utmerket ved at man kriminaliserer de som vet eller burde ha visst at den man kjøper sex av er utsatt for tvang eller trafficking.

Hvis man ikke gjør det, men kriminaliserer horekunden generelt så vil prostitusjonsmiljøet gå "mer under jorda", det blir mer skjult, mer vold, mer voldtekter, mer sykdom blant de prostituerte.

Og det er vel ikke meningen...

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/633829