Hvor blir pengene av Kristin

En økning i satsningen på barnehager som denne regjeringen har lovet tror jeg vi bare kan se langt etter. Finansminister Kristin Halvorsen satser nemlig på at det skal bygges like mye barnehager i 2006 som det ble gjort i 2005. Altså ingen økning i antall nye plassert i forhold til det den forrige regjeringa klarte å få til. Kristin Halvorsen skriver: "Totalt ble det bygget 13 500 nye heltidsplasser i barnehagene i 2005. Vi satser på en tilsvarende utbygging også i 2006." Kanskje Kristin prøver å ta æren for utbygginga av barnehageplassene i fjor? I hvertfall må fjorårstallene være så gode at de holder for Kristin Halvorsen.

Men nå kommer det som jeg finner litt underlig. Kristin Halvorsen skriver nemlig også dette: "Videre har vi økt midlene til utbygging av nye barnehageplasser". Økte midler burde egentlig tilsi flere nye barnehageplassere enn i fjor, men det satser man altså ikke på. Man bare øker midlene og satser på samme utbygging som i fjor. Det betyr jo at med denne regjeringa vil man bygge like mange barnehageplasser som i fjor, men de skal koste mer å bygge. Altså man øker midlene, men får ikke flere plasser igjen for denne økningen.

Jeg lurer på hvor de økte midlene blir av jeg Kristin.
Kilde: Finansdepartementet

Kommentarer:
Postet av:

Inntresante er jo at hun har lovet g av hvis hun ikke fr det til.

21.06.2006 @ 21:55
Postet av: Guro

Kanskje fordi det str i teksten du referere til at nr det gjeld barnehageplasse s innebrer det en kning p 2300 flere barnehageplasser i ret??? Og ordet "tilsvarende" ikke ndvendigvis bety det eksakte samme antall? kanskje dem har tatt med i beregninga at antallet barn som treng barnehageplass vil kom til stig i rene fremover??? = kte midler kanskje!?!

22.06.2006 @ 11:28
URL: http://guros.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Selvsagt kommer det til stige i rene fremover, men det har ingenting med saken gjre.Nei, tilsvarende betyr ikke eksakt det samme, men kte midler BURDE bety fler nye plasser ikke bare tilsvarende det samme som i fjor.Dessuten, hvis vi polemerer over "tilsvarende" s kan tilsvarende ogs vre litt frre, det behver ikke bety flere. Videre burde tilsvarende midler som i fjor bety tilsvarende utbygging som i fjor. kte midler burde bety kt utbygging...

22.06.2006 @ 18:15
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1503319