Eldreomsorg i praksis

Leser i VG i dag om ekteparet Elvida (94) og Magnar (87) Aleksandersen. De er altså gift og begge pleietrengende. Og så presterer kommunen å plassere dem på hvert sitt sykehjem og det i to forskjellige fylker hele 7 mil og 2 ferger fra hverandre.

Det er rett og slett helt ubegriplig at et eldre ektepar kan behandles på denne måten. De behandles som to lagerkasser som bare kan plasseres etter eget forgodtbefinnende og ikke som mennesker. Det er en uverdig behandlig.

Kommunen (Brønnøy) skylder på plassmangel ved sykehjemmet i kommunen, men den kjøper jeg ikke sånn uten videre. Med litt fleksibilitet og menneskelighet hadde man fint klart å løse denne saken til beste for ekteparet og ikke behandlet dem som om de var to colli på et lager.

 

kilde: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=106063


Kommentarer:
Postet av: Fredrik

Det der er bare et eksempel på den _synlige_ svikten i eldreomsorgen. Selv synes jeg det er mye mer graverende hvordan eldre pleietrengende blir fratatt sin autonomitet."Du må stå opp!""Nei, jeg vil heller ligge litt lenger i sengen.""Men du MÅ stå opp.""Mmmmmhhff..." (Svak nok protest til å tolkes som "ja, greit det")(Alle må opp til frokost så pleiepersonalet kan drikke kaffe etterpå.)"Er du ferdig å spise?"(Tar maten vekk fra pasienten uten å vente på svar. Det er viktigst at kjøkkenet får ut oppvasken så de blir ferdig til kvelden.)"Vi kommer for å legge deg!"(Ingen som venter på svar. De SKAL være i seng så det ikke blir for mye å gjøre for nattevakten).Slike tallrike eksempler finnes det nok av. Personale som stapper maten inn i kjeften på pasienten så de skal bli tidsnok ferdige (det tar tid å mate en pasient på en verdig måte).Det er ikke alltid slikt kommer opp i avisene. Pasienter med pårørende stiller ofte sterkere enn dem uten, ettersom de jo kan "risikere å få besøk".

21.07.2005 @ 15:44
URL: http://bokami.net/
Postet av: tone-marie olsen

jobber i helsevesenet sjøl,og det er mye svikt i eldreomsorgen,dessverre,kommunene skal spare og spare,og selvfølgelig går det utover de eldre og syke i samfunnet,helt forferdelig..jobber sjøl i en kommune hvor det i løpet a ett år skulle spares inn 7 mill,å da legger dem ned avdelinger på sjukehjemmet og tar i fra dem eldre de ende få tilbudene dem har.. er mange som sitter hjemme alene og som ikke har pårørende,så de eneste folka dem ser er oss i hjemmesykepleien,og selvfølgelig har vi det så travelt at vi bare så vidt har tid til å snakke med dem,for kommunen kan jo ikke finna på å ansetta flere folk,vi er alle overarbeidet..gleder meg til ordføreren i min kommune blir gammel jeg,så skal han virkelig kjenne hvor koselig det er å ligga til 12 hver dag,å sitta i en rullestol med en bleie full av avføring i times vis,og legga seg klokka 19 hver kveld,er mange timer i senga det,og det kun forde vi pleiera rett og slett ikke klarer og dele oss i to!!!!

21.07.2005 @ 20:03
URL: http://dyrevenn.no
Postet av: Mr Kahn

Tone Marie, ordførere er sikret i så måte, den priviligerte adelen havner ikke blant "den gemene hop", de har sikret seg gjennom egne avtaler og ordninger. Jeg kjenner flere som arbeider i sykepleien og hjemmesykepleien, og en av de sluttet fordi h*n rett og slett ikke orket å se alle disse malplasserte disposisjonene som ledelsen i kommunen foretok.Dere må skrike høyere for å bli hørt.

21.07.2005 @ 21:06

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/143994