Min Mening støtter boikott av Israel

Klassekampens Espen Løkeland-Stai skriver i Dagens leder bl.a dette:

Det er et ubehagelig paradoks. De samme vestlige land som sikrer sine borgere gjennom nødvendige redningsaksjoner har selv støttet – og gjør det fortsatt – opp om okkupasjonsmakten Israel, både militært og politisk. Slik har de gitt Israel et skinn av legitimitet den israelske staten bruker for alt det er verdt i sitt forsvar for okkupasjonen og sine bombetokter. Som Stein Ørnhøi påpekte i Klassekampen onsdag har Israel «økonomi og militærmakt til selv å definere sannheten». Dette er en definisjonsmakt vestlige land gjør fint lite for å utfordre. Men når den israelske krigsretorikken roper «vi bombet terroristene», dør sivile i Beirut. Og det er ingen grunn til å tro at Israel ikke vet hvor – og hva – de treffer når bombene smadrer byens infrastruktur, når de legger Beirut i grus. De vet hva de gjør.

Klassekampen oppfordrer videre i lederen til å støtte boikott av Israel, bl.a våpenboikott, akademisk boikott og forbrukerboikott. Dette er noe Min Mening også støtter fult ut. Israels overgrep mot sivile palestinere på Vestbredden og Gaza samt deres bombing av sivile og sivil infrastruktur i Libanon er helt forkastelig og uverdig for det som blir kalt "det eneste demokratiet i regionen".

"Det eneste demokratiet i regionen" er også det demokratiet som bomber og dreper uskyldige sivile menn, kvinner og barn. Ingen andre regimer i midtøsten (totalitære eller ei) gjør det samme som Israels krigsmaskineri gjør i disse dager.

Men Israelvennene er selvsagt blinde for dette faktumet...

Kommentarer:
Postet av: Stringmachine

they seem to enjoy it, huh?

27.07.2006 @ 01:23
Postet av: Knut Stian Olsen

yup, they do

27.07.2006 @ 02:24
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Vegard

Det verste er vel egentlig at hver gang det holder på å dukke opp et nytt demokrati i midtøsten,så bomber de det vekk igjen...

27.07.2006 @ 21:23
URL: http://v-litangen.blogspot.com/
Postet av: Morten

Kjempehyggelig lesning at du støtter boikottkampanjen, Knut Stian :)

28.07.2006 @ 11:53
URL: http://dragni.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1666593