Ventelønnsordninga for statsansatte

- Dagbladet skriver i dag at den nye, rød-grønne regjeringa vil stanse den nye tjenestemannsloven som skulle trådt i kraft fra nyttår. Det betyr at de vil videreføre den svært urettferdige og usosiale loven som sikrer statsansatte såkalt ventelønn mens de går uten arbeid etter nedbemanninger eller omorganiseringer.

- Denne ventelønna som statsansatte kan kreve er på rundt 66 prosent av bruttolønn. Bondevikregjeringa fikk gjennomslag for en ny tjenestemannslov, men denne møtte stor motstand blant de statsansattes fagforeninger.

- Dette viser helt tydelig at den sosiale profilen de rød-grønne hadde mot urettferdighet i samfunnet som de messet så svært om i valgkampen, ikke er verdt noen verdens ting når det kommer til stykket.

- Denne ventelønnsordningen er en meget usosial ordning. Den betyr at ansatte i staten har en mye tryggere og sikrere ordning enn noen annen privat eller offentlig ansatt har.

- "Vanlige" lønnsmottakere må betakke seg til Aetat og dagpenger, 60 prosent av lønna, begrenset oppad til rundt 16.000, med de pliktene det innebærer. Mens de statsansatte motar 66 prosent av bruttolønna, uten begrensninger oppad og ingen krav ellers.

- Noen som sa at den nye regjeringa vil holde en "sosial profil"? Vel, nå kommer sannheten i deres politikk frem.

Kommentarer:
Postet av: October

Det er nok tolkes dit hen at de som roper høyest, og som har bidratt mest til valgseieren, får fordeler foran grupper som nok kunne trengt det mer.

21.09.2005 @ 16:50
URL: http://october.motime.com
Postet av: svein harald hellstrøm

dette er direkte urettferdig for dette er ikke noe en "vanlig" ansatt kan få forhandlet til seg på noen som helst måte men det er vel akkurat som med stortings medlemmer og pensjons ordningen at har man vert der i 12 år får man full penajon.. staten er den verst mafia som finnes..de gjør akkurat som de vil..gjør du noe mot kjører de over deg med loven trygt i bakhånd

21.09.2005 @ 19:05
URL: http://www.themichelinmen.org
Postet av: TirNaNoir

Personlig håper jeg at dagpengene blir det de var før Normann raserte dem. Ventelønnsordningen er jeg i grunnen glad for i og med at jeg jobber i staten. Den tilsvarer at den statsansatte får tre år med attføring, noe som nok ofte hadde blitt alternativet...

21.09.2005 @ 23:30
URL: http://idyllusjonia.sprayblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

TirNaNoir:Det du skriver er et klart bevis på at statsansatte har blitt sydd puter under armene på fra de blir ansatt til de dør. Du skriver: "Den tilsvarer at den statsansatte får tre år med attføring, noe som nok ofte hadde blitt alternativet"...Ja helt klart. Statsansatte er så elendige til å klare seg i den virkelige verden at de ikke ville ha klart seg på vanlig arbeidsledighetstrygd som resten av befolkningen gjør, men går rett over på attføring:o)Jeg tror nok du egentlig mener at arbeidsledighetstrygd og ikke attføring. Og til det må jeg si at det ikke er sammenlignbart med ventelønn. Ventelønna har ingen begrensinger oppad, slik som arbeidsledighetstrygd er, du er ikke pålagt å f.eks være jobbsøker, eller du blir ikke tvunget inn i kurs du overhodet ikke er interesset i med ventelønn, slik som du kan/blir pålagt ved arbeidsledighetstrygd...

21.09.2005 @ 23:41
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Så vidt jeg vet har partiene i den såkalte røde alternativet også stemt for dette så noen endring tviler jeg på at du kan vente deg med det første.

22.09.2005 @ 01:44
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er de rødgrønne jeg kritiserer her da, for Bondevikregjeringa har endret denne loven, med virkning fra 01.01.2006, men de rødgrønne vil stanse denne nye loven og beholde den gamle. De rødgrønne er faktisk de usosiale her. Men det kommer ikke som noen overaskelse på meg ihvertfall.

22.09.2005 @ 01:58
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: TirNaNoir

Jo du er faktisk pålagt å være registrert jobbsøker og underkaste deg systemet på lik linje med andre jobbsøkere. Pengene til ventelønn går ikke fra den samme potten som dagpenger eller attføringsytelser. Min bakgrunn for å si det jeg sa (og mente) om attføring er at også i staten er det de med minst skolering og evnt. flest skavanker som faller ut ved en omorganisering o.l. fordi de ikke har like stor motstandskraft som de som er friske og raske og høyt utdannet og følgelig i høyere stillinger. Sannsynligheten for at de ville havne på attføring er derfor stor. Attføringspengene er forøvrig nærmere ventelønn i prosentsats enn dagpengene. Dagpengene er pr dd begrenset oppad til to år. Hvilket jeg altså håper blir endret tilbake til tre år igjen.Forøvrig finnes en skjult ytelse som heter ventestønad som man kan søke på når man har fullført en full dagpengeperiode. Dette er en todelt stønad som i realiteten gir tilnærmet samme utbetaling som dagpengene, men som ikke er tidsbegrenset så lenge man overholder de krav aetat setter til aktivitet.fyi: jeg jobber full tid og vel så det, og ville nok klart meg utmerket også i det private næringsliv - jeg kom tross alt derfra for en tid siden :o)

22.09.2005 @ 10:55
Postet av: telemarking

Jeg synes det er urettferdig at de som er ansatt istaten skal ha bedre ordninger ved overtallighetog arbeidløshet enn andre. Det er ingen som helst grunn til det. Folk som arbeider i det private ergrer seg over denne forskjellbehandlingen.

31.03.2006 @ 14:25

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/244471