Kjøp av strandsonen et faktum

- Regjeringens sløsing med våre skattepenger er i dag et faktum. I dag signerte Kongen under på Stortingsporoposisjon 4. Det er kun avstemming i Stortinget som gjenstår, men det er selvsagt plankekjøring.


Strandhandel

- I proposisjon 4 heter det: "En stor del av strandsonen er ikke tilgjengelig for allmennheten. Spesielt er dette en stor utfordring i pressområder langs Oslofjorden og Sørlandet, der offentlig tilgjengelige strandområder er et vesentlig knapphetsgode. Derfor er det viktig at eiendommer som er godt egnet for friluftslivsformål, kjøpes av det offentlige slik at de kan sikres for allmennheten. Eiendommen Schiøttsvei 8 på Bygdøy i Oslo kommune er naboeiendom til det offentlige friområdet på Huk. Eiendommen som består av 2 bruksnummer, er på tilsammen 4,3 daa. Eiendommen har kvaliteter som gjør den godt egnet til friluftluftsformål, og den bør derfor sikres for allmennheten."

-
Jeg stiller meg undrende til at denne tomten egner seg ypperlig som friluftsområde slik den står nå ihvertfall. Vel er det ca 100 meter med tilgang til sjøen der, men det er langt fra 100 meter strand eller gode bade- eller friluftsmuligheter. Snarere tvert i mot. Denne tomten trenger omfattende rehabilitering for å fremstå som et naturlig friluftsområde og det vil koste dyrt.

- Jeg stiller meg også undrende til hva planene er for byggene som står på denne tomten. Det har de ingen faktisk ingen planer for. Det står bare; "eiendommen er bebygd. Det vil senere bli tatt standpunkt til hva bebyggelsen på eiendommen skal brukes til" i Stortingsproposisjonen.

- Jeg mener at regjeringen burde ha en klar plan for hva de skal bruke penger på før de faktisk bruker dem, det er tross alt skattepengene de bruker og de kan ikke bare brukes etter eget forgodbefinnende eller i valgets seiersrus. Denne saken her vitner om at regjeringen kjøper først og tenker etterpå. Det lover ikke godt for fremtiden.

- Jeg er sterkt for at stat og kommune kjøper opp tomter for å sikre allmennheten tilgang til strandsoner rundt om det ganske land, men kjøpet av denne tomten her er et dårlig og unødvendig kjøp.

(bildet er hentet fre Dagbladet)


Kommentarer:
Postet av: Anders Brenna

Hvis en gjennomsnittlig nordmann betaler 100.000kr i skatt, hvor mange skattebetalere måtte det da til for å betale for disse strandmeterne?

21.10.2005 @ 22:39
URL: http://abrenna.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Det har faktisk fint lite med saken å gjøre...

21.10.2005 @ 22:42
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Kristin Halvorsen måå ha en grei jobb. Men hennes politikk har hun sikekrt greit å bruke mesteparten av pengende før jul, så da kan hun ta seg en lang ferie. hehe

22.10.2005 @ 20:27
URL: http://trond.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/322742
Regjeringen sløser med penger

- Regjeringens sløsing med våre skattepenger er i dag et faktum. I dag signerte Kongen under på Stortingsporoposisjon 4. Det er kun avstemming i Stortinget som gjenstår, men det er s...

782
21.10.2005 @ 22:25