Samfunnsengasjement til etterfølgelse

Det Christian Ringnes nå gjør i Oslo burde være et eksempel til etterfølgelse for andre personer med økonomi til det. I følge VG i dag så støtter Ringnes en nystartet organisasjon som heter WayBack og som drives av tidligere kriminelle.

Ringnes har kostet på 9 millioner kroner til kjøp av hus til de tidligere kriminelle som nå jobber med å rehabilitere fanger. Ringnes sier til VG: "Ideen til WayBack er fantastisk god. De som selv vet hva det handler om, jobber for å få innsatte ut av kriminaliteten".
Videre sier han til avisen: "Kriminalitet er et problem for gårdeiere, så jeg har en egeninteresse i dette. Jeg vet ikke hva et innbrudd koster samfunnet, straffeapparatet og de som er midt oppe i det, men det er mye. Dette arbeidet er noe jeg gjerne støtter".
Ringnesselskapet Eiendomsspar støtter i tillegg Kirkens Bymisjon, Bellona og Gatejuristen med økonomiske midler.

Dette er et samfunnsengasjement som er meget gledelig og det er lov å håpe at også andre vil ta etter Christian Ringnes på dette området. Stå på Ringnes, du fortjener all honør for dette engasjementet.
Det er kanskje også lov å håpe at han eller andre "rikinger" vil støtte en familie på tre hvor mor og far er eks-narkomane også da, som lever av 150.000 kr. i året. :o)

Kommentarer:
Postet av: svein harald hellstrøm

kan ikke si meg helt enig i dette.. det kommer her an på hva slags kriminalitet det er snakk om, de som er kriminelle for og få penger til dop..og de som raner verditransporter og banker..jeg tror at hver enkelt kriminell må få sitt eger "opplegg" der man fjerner de narkomane fra sine miljøer slik at det ikke blir så lett og falle tilbake...de tyngre kriminelle gjør det vel ofte for egen vinning skyld, og gjør det igjenn for at det er lett tjente penger. tror det er viktigere og se på grunnen til kriminaliteten og forbrytelsen og førsøke på et langsiktig plan og rette opp det, har man gjordt noe kriminelt får man skylde seg selv og ikke få sydd puter under armene på seg

22.09.2005 @ 11:19
URL: http://www.themichelinmen.org
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er ikke snakk om å "sy puter under armene" på dem. Det er snakk om å hjelpe dem tilbake til samfunnet UTEN at de skal havne ut i kriminalitet igjen. Det gjør de veldig lett hvis de ikke får noen oppfølging og hjelp når de står utenfor porten med en pose med klær. Det vet jeg av egen erfaring :o)

22.09.2005 @ 11:24
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: svein harald hellstrøm

derfor sier jeg at hver enkelt må få et tilrettelagt opplegg...

22.09.2005 @ 12:12
URL: http://www.themichelinmen.org
Postet av: Knut Stian Olsen

Det får dem jo med WayBack-programmet. Hvem er vel bedre til å tilrettelegge etter brukerens behov enn en som har stått oppe i det samme problemet selv?

22.09.2005 @ 12:48
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: svein harald hellstrøm

hehe..leste ikke godt nok..trodde de skulle kjøpe hus til kriminelle jeg..lol...beklager den knut...mente det at det er jo ikke bare og kjøpe et hus til en kriminell og dermed er problemet løst.. igjenn...sry

22.09.2005 @ 12:56
URL: http://www.themichelinmen.org
Postet av: Knut Stian Olsen

:o)Apollogy accepted!!!

22.09.2005 @ 13:37
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: tone-marie olsen

må si meg enig med bror der,syns dem fleste her i samfunnet trenger en ny sjanse,det er forferdelig lett og havne "på kjøret" hvis livet går litt skeivt.. flott at Ringnes tar saken i egene hender og gjør noe for de svake i samfunnet,er ihvertfall mere enn hva politikerene gjør,som er mer opptatt av hvordan en familie i gambia har det enn her i landet..kanskje litt på spissen,men dere skjønner sikkert poenget..

22.09.2005 @ 15:10
URL: http://dyrevenn.weblogg.no
Postet av: ronny

og slår det feil har han jo en egen gjeng som sikkert ikke har noe i mot oppdrag for litt øl???

22.09.2005 @ 16:47
Postet av: Lasse G. Dahl

Joda. Et fint initiativ. Men burde ikke slikt som dette løses av samfunnet? Ikke alle steder i Norge har mange nok X-kriminelle til å stable en Wayback-gruppe på bena - men jeg tror nok de kan ha mange eksfanger som trenger omsorg likevel ...Kanskje bygdene bare skal prøve å sende "sine" tidligere kriminelle til byene?

22.09.2005 @ 21:07
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Lasse:Jeg kommer fra ei lita bygd jeg og det er maaaange kriminelle der... :o)

22.09.2005 @ 21:41
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: VamPus

Enig i at WayBack er et glitrende initiativ og at Christian Rignes er i ferd med å bli Norges mest markante filantrop - forhåpentligvis til etterfølgelse for andre.Lasse Dahls kommentar om at "dette burde løses av samfunnet" er helt typisk norsk, hvis ting ikke er offentlig skattepengerstyrt så er det ikke bra eller så er det urettferdig. Det ER allerede offentlige programmer som er laget for å hjelpe kriminelle tilbake til samfunnet - felles for de fleste av dem er at de er dyre og fungerer ikke. Vi må komme oss vekk fra den idèen om at alt skal være statlig styrt.Det viser seg gang på gang at når private bidrar med egne penger og engasjement så blir prosjekter som dette fulgt opp tettere og bedre. "Ikke alle steder i Norge har mange nok X-kriminelle til å stable en Wayback-gruppe på bena". Herregud - og det er negativt eller? Så dersom en by ikke har en slik gruppe så er det urettferdig at en gruppe mennesker et annet sted for en ny sjanse?Neste gang jeg gir penger til prosjekter i U-land kanskje jeg skal tenke sånn. "Hm. Siden jeg bare kan støtte X i Uganda, så er det urettferdig mot Y i Tanzania. Da bruker jeg heller pengene på meg selv.)Dessuten - WayBack fungerer med disse menneskene i denne settingen. Det er ikke gitt at i andre byer/bygder at man bør/skal ha den samme organiseringen.

23.09.2005 @ 10:46
URL: http://vampus.blogstpot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/245998