Reorientering av kristnes holdninger

Reorientering er en fantastisk greie som mange kristne miljøer forfekter som den reneste halleluja-løsning på den syndige homofile sexualiteten. De har sogar sin egen nettside for nettopp dette med reorientering. Til Helhet heter den siden og der står det på forsiden:

et tverrkirkelig kontaktforum som vil holde fram det positive syn på seksualitet og samliv som Bibelen beskriver. Forumets virksomhet er basert på overbevisningen om at Bibelen gir autoritativ veiledning i hva som er kristen tro og kristent liv. Mennesket er skapt som mann eller kvinne, og ekteskapet mellom én mann og én kvinne er den rette og gode ramme om det seksuelle samliv og det etiske grunnlag for kontaktforumets arbeid.

Nå er det ikke den homofiles sexualitet som trenger en reorientering, det er disse "nestekjærlige" kristne som trenger å reorientere sitt syn på mennesker og menneskers liv og sexualitet. Mennesker er ikke en homogen gruppe der en type sexualitet  og en måte å leve på er den eneste rette. Menneskets sexualitet er mangfoldig og alle er like naturlige som den heterosexuelle.

Det vi trenger er å reorientere disse "nestekjærlige" kristne menneskene til å virkelig skjønne hva nestekjærlighet går ut på...

Også publisert i Anti-Konservativt forum

Kommentarer:
Postet av: Grensels

Et femukers kurs som en begynnelse. S et par r som pbyggingskurs. Jeg tror ikke det ville vrt nok, men det ville vrt en start. En munk og en nonne kunne holdt foredrag om homofil praksis blant kristne. Jeg tror det ville blitt veldig populrt. Halleluja!

22.10.2006 @ 19:43
URL: http://utengrenser.blogspot.com
Postet av: Nicolas

Problemet er jo at det er nr sagt like vanskelig reorientere en kristen som en homofil. Det ene er et tilfelle av hjernevasking, det andre er et tilfelle av biologi. Men nr sagt like vanskelig f til, skulle jeg tro.

22.10.2006 @ 20:45
URL: http://ars-ethica.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Nicolas: Ja jeg tror nok du har rett, desverre...!

23.10.2006 @ 00:14
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Marion

Et pirkete, dog vennligsinnet innspill: Jeg tror med fordel du kan poengtere at ikke alt som kan forekomme av menneskelige seksuelle preferanser er like naturlig (nr det gjelder skille greit fra ugreit syns jeg personlig at "what consenting adults do in private is nobody else's business" er et greit sted starte), ellers risikerer du bli tatt til fordel for dem som sidestiller homofili med diverse ulovligheter. Ellers vil jeg tro det er flertall her i landet blant folk som tror p Gud for at homofili er helt greit. Hr for eksempel p Bjrn Eidsvg: Ein fr elska mens ein kan.

23.10.2006 @ 09:35
URL: http://www.marion.blogg.no
Postet av: sverre

Jeg forstr ikke helt hva som er problemet med homofil reorientering. Mange mennesker har sikkert vrt heterofile og siden blitt homofile. Hvorfor er det s galt viss noen nsker g andre vei. Toleranse er faktisk tolerere at andre har rett til mene noe annet enn meg. Det er det like mye av i kristne miljer som i ikke-kristne. Jeg liker ikke meningstyranni og latterliggjring av andres overbevisning.

01.11.2006 @ 23:16
Postet av: Martin

Til Sverre: Godt skrevet.

04.11.2006 @ 11:41
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Blomstrende Finn deg selv

De har ulikt verdisyn og meninger - men str sammen i kampen for barn rammet av aids. "Blomstrende Finn Schjll og biskop Ole Kristian Kvarme er blant kjendisene i Unicefs kampanje."


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2436737