Uvanlig kjøring og hvitt fosfor

En amerikansk soldat skjøt og drepte minst tre uskyldige personer i går, inkludert et barn. Jeg skal ikke kritisere soldatens handlinger her, for de amerikanske soldatene lever under et svært høyt press.

Men det jeg vil nevne her er de uttalelsene som amerikanske offiserer litt høyere opp i systemet kommer med. De er det verdt å se litt nærmere på. For i følge VG så sier major Steve Warren: "En amerikansk soldat som beskyttet kjøretøy på vei til den amerikanske basen i Baquba åpnet ild mot en bil han mente kjørte uvanlig."

Kjørte uvanlig??? Er det vanlig praksis i den anerikanske hæren å trene opp soldater til å skyte på biler som kjører uvanlig? En litt merkelig uttalelse synes jeg for hva er da uvanlig kjøring? Er det kanskje vinglete kjøring, eller å kjøre litt fortere eller saktere enn vanlig, er det å være flere i bilen uvanlig? Dette synes jeg amerikanerne burde enten opplyse om eller la være å bruke som unnskyldning i det hele tatt.

Men Warren gir seg ikke med dette, han sier videre: "Dette er en beklagelig, tragisk hendelse som ikke ville skjedd dersom tilhengerne til Abu Musab al-Zarqawi ikke hadde brukt bilbomber." Denne uttalelsen kunne Steve Warren ha spart seg for. Akkurat som om al-.Zarqawis bruk av bilbomber rettferdiggjør drap på uskyldige sivile som tilfeldigvis kjører bil på en litt uvanlig måte.

Mener Warren at al-Zarqawi heller burde bruke de samme "konvensjonelle" våpnene som amerikanerne selv bruker, hvitt fosfor for eksempel, i sin krig mot de amerikanske styrkene?

En amerikansk soldat som tjenestegjorde i Falluja sa i en dokumentar for litt tid tilbake til den italienske TV-kanalen RAI: "Fosfor brenner levende skapninger. Faktum er at det smelter vekk alt kjøtt ned til beinet. Jeg så de brennende kroppene til barn og kvinner. Fosfor eksploderer og danner en sky. Alle innen en omkrets på 150 meter rundt bomben dør." Jepp, dette er amerikansk dobbeltmoral på sitt beste. De kritiserer bruk av bilbomber mot sivile mens de selv bruker jagerfly og hvitt fosfor mot den samme sivilbefolkningen. Dokumentaren ligger i følge VG ute på RAIs nettsider.

God bless America!!!

Kommentarer:
Postet av: Morten

Ja, god bless!Mer om fosforbombene her, og dokumentaren på engelsk finner du her.

22.11.2005 @ 14:38
URL: http://www.dragni.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Takk for linkene...

22.11.2005 @ 14:47
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

At Bush sier at Gud ba han gjøre ditt og datt er det mest kvalmende som noen gang har kommet ut av kjeften på den tullingen.

27.11.2005 @ 19:24
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/420419