SV vil rasere velferdsnorge

Under overskriften "SV har hemmelig kuttliste" bringer VG i dag opplysninger om hvordan SV vil skaffe "nye penger til gode formål". Der foreslår en arbeidsgruppe i SV at man bl.a skal innførere skatt på barnetrygd, fjerne kontantstøtten, øke egenandelene i helsevesenet, kutt i sykelønnsordningen etc.

Jeg merker at jeg blir litt "pissed off" når jeg leser hva SV foreslår for å skaffe penger til gode formål. SV har da altså tenkt å kutte i en masse gode formål, rasere velferden, for å finansiere andre gode formål i stedet for å bygge videre på den velferden vi har i dag. Dem det vil ramme aller hardest er de som har det trangt fra før, nemlig barnefamiliene.

SV har i mange år beskyldt FrP for å ville rasere velferdstilbudet vi har i Norge i dag, men de opplysnngene VG kommer med i dag viser jo at den største trusselen mot norsk velferd i dag er nettopp SV selv og det mest skremmende er at dette partiet faktisk sitter i regjering i dag.

---

Oppdatering:

Hele rapporten finner dere ved å følge denne linken (pdf-format)

Kommentarer:
Postet av: Conad

Interessant, selvom det er (om VG har rett) forslag fra ett utvalg. Det er jo ikke sikkert at noe av dette vil påvirke SV's politikk.Men, det er uventede toner fra den kanten.

23.01.2006 @ 09:04
Postet av: Morten

At det i det hele tatt har eksistert et slikt utvalg i SV kommer på meg som lyn fra klar himmel. Så er det ikke bare du som er sjokkert...

23.01.2006 @ 09:48
URL: http://www.dragni.no
Postet av: Morten

Forøvrig: http://www.sv.no/nyheter/nyheter/dbaFile100407.html"En arbeidsgruppe av fagfolk med løs tilknytning til SV har laget en rapport om hvordan man kan redusere offentlige utgifter på en sosialt ansvarlig måte. Noen av forslagene er kontroversielle og vil nok ikke bli arbeidet videre med, mens andre fortjener å bli utredet grundigere."

23.01.2006 @ 10:09
URL: http://dragni.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Takk for link Morten...

23.01.2006 @ 10:12
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: tea

Dette er jo helt absurd mann! "SV vil kutte støtten til enkelte prosjekter og heller backe opp helt andre ting". Omprioritering, fyttigrisen det er stygt! Reneste DDR!

23.01.2006 @ 11:51
Postet av: Martin

Dette er ikke annet enn frastøtende og hyklersk.

23.01.2006 @ 11:52
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

tea: Kanskje du kan forklare hvordan man har tenkt o "omfordele" til andre god formål UTEN at det skaper mye mer byråkrati etc. Og hvorfor omfordele fra de som har det vanskeligst fra før?

23.01.2006 @ 13:10
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Vegard

Dette er jo bare løse tanker i en utredning.Det eneste kuttet SV har programfestet er kutt i kontantstøtten.Og som det også står i linken til Morten noen av forslagene vil det ikke bli arbeidet videre med mens noen fortjener en bedre utredning.Men å si at SV er en større trussel mot velferden en FRP synes jeg er å dra det litt vel langt.

23.01.2006 @ 14:37
URL: http://v-litangen.blogspot.com/
Postet av: Trond

Skulle ha likt å sett et borelig parti lage en slik løs gruppe. Da hadde sv skreket om kaldere samfunn og gud vet ikke hva.

23.01.2006 @ 19:50
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Det har du nok helt rett i ja Trond... :O)

23.01.2006 @ 20:12
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Conad

Men hvorfor har de holdt det hemmelig at de har nedsatt en slik gruppe. At ikke jeg visste det er forsåvidt helt naturlig, men når Morten Drægni her sier "at det i det hele tatt har eksistert et slikt utvalg i SV kommer på meg som lyn fra klar himmel" er vel noe spesielt siden han sitter som leder i Oslo SU?Hva er problemet med å jobbe i åpenhet?

23.01.2006 @ 23:31
Postet av: Knut Stian Olsen

Et godt spørsmål Conad... Hvofor ikke være åpne???

24.01.2006 @ 00:34
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: October

Hei igjen. Har blitt manglende tid til blogging og denslags i det siste, grunnet jobbsituasjon. Men jeg er nå for tiden tilbake en stund!Så til dette. Jeg har skrevet om saken her:http://october.motime.com/post/538162At SV har tatt inn over seg, i alle fall delvis og internt på sentralt plan, at det er en veridabel ubalanse i budsjettpolitikken på lang sikt. Det skal de berømmes for. Det er strengt tatt bare FrP igjen, der nå.Derfor må en del grep vurderes. Det kan skje på inntektssiden, men det har sine svakheter det også - men det var uansett ikke utvalgets mandet.Mandatet var å se på utgiftssiden. Det er ingenting omtrent i budsjettet som ikke er områder som er politisk prioritert fra Soria Moria-erklæringen.Det er med andre ord mange begrensninger i hva de kan gjøre. En del infratruktur må være på plass, og man kommer ikke unna å vurdere nedskjæringer i velferdsordninger. Ikke fordi vi blir fattigere i Norge, men fordi det blir stadig flere som blir netto mottagere fra staten.At de vurderer drastiske forslag i et utvalg som skal peke på slike, og trekke opp til debatt - er ingenting å leke sjokkert over. Det er strengt tatt fornuftig.

25.01.2006 @ 18:59
URL: http://october.motime.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/639759