Det norske folk vil innskrenke ytringsfriheten

- En undersøkelse Aftenposten refererer til som Norsk Respons har utført blant nordmenn viser at hele 60 prosent av befolkningen aksepterer innskrenkninger i yttringsfriheten og at så mange som 69 prosent godttar overvåkning av internettbruk.
- Jeg synes det er litt underlig at det er så mange av oss som godtar innskrenkninger i det som vi ser på som selve grunnsteinen i vårt fria demokrati, nemig retten til fri ytring.
- Det denne undersøkelsen viser til er om det skal være innskrenkninger i retten til å komme med uttalt oppfordring til terror. Jeg vil ikke under noen omstendigheter miste den retten jeg har til å oppfordre til terror, selv om det er svært usannsynlig at det blir en problemstilling i overskuelig fremtid.
- For lovgivende makt, politi og påtalemyndighet blir det også et definisjonsspørsmål hva som er terroroppfordring og hva som er en støtte til frihetskamp. Det som i noens øyne vil fortone seg som en frihetskamp kan i andres øyne være en oppfordring til terror, og hvem har da egentlig rett?
- Jeg vil ha den retten til å støtte og oppfordre til hva jeg vil og jeg kommer til å gjøre det om det skulle bli en slik situasjon uavhengig av hva lovverket måtte si om den saken.
- Jeg er av akkurat den samme oppfatningen når det gjelder rasismeparagrafen og forbudet mot nazistiske partier. Slike elementer bekjempes faktisk best med åpenhet og viten om enn med fornektelse og bind for øya.

- Noe annet som kom frem i denne undersøkelsen er at ikke bare vil flertallet av nordmennene innskrenke ytringsfriheten, de vil også at mennesker som er mistenkte for terror skal ha et svakere rettsvern enn andre.
- Justisminister Knut Storberget sier ifølge Aftenposten at han ikke vil utelukke at politiet kan få videre fullmakter i kampen mot internasjonal terror, mens Frank Aarebrot sier ifølge Aftenposten til Dagbladet: "Det er oppsiktsvekkende mange som vil gi politi og påtalemyndighet langt mer vidtrekkende fullmakter for å bekjempe terror enn i dag."
-
Det er en viss fare for at slike utvidede fullmakter kan gå på rettsikkerheten løs for helt vanlige og lovlydige borgere og det er også problematisk for en rettsstat som jo Norge er.
- Jeg mener at innenfor det norske rettssystemet skal ALLE ha de samme rettighetene uavhengig av hva de er mistenkte for. Man er som kjent ikke skyldig før motsatte er bevist og det er kun domstolene som skal avgjøre om noe er bevist eller ikke.

Kommentarer:
Postet av: ronny

syntes lov boka begynner og bli alt for tykk som den er.jeg er helt i mot flere tilleg til lovboka og da dem begynner og rre ytringsfriheten har det gtt litt vel langt mener jeg.det er greit med grenser men det fr da vre ei grense p grensene !

24.10.2005 @ 04:16

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/329242
Innskrenke ytringsfriheten

- En undersøkelse Aftenposten refererer til som Norsk Respons har utført blant nordmenn viser at hele 60 prosent av befolkningen aksepterer innskrenkninger i yttringsfriheten og at så man...

782
24.10.2005 @ 18:06