Oppskrift for narkotikarekrutering

"Høye priser og begrenset tilgang er de tiltakene som virker best. Vi ber om en avgiftsøkning, spesielt på øl. Regjeringen legger for stor vekt på skadeomfanget av rusbruken. Vi mener vi må se mer på alkoholprisene, sier generalsektrær Anne-Karin Kolstad i Actis" (VG-Nett)

Dette er en klar oppskrift for å få ungdom over fra alkohol til andre rusmidler. I dag kan du få et gram hasj til rundt 50-lappen, en tablett med ecstacy til 100-200 kroner eller ett gram amfetamin til 200-300 kroner og hvis man øker avgiftene for å begrense tilgangen til øl for unge mennesker vil man bare skyve dem over på andre stoffer som er like lett å få tak i og betydlig billigere og gir større ruseffekt for den samme summen med penger.

Og det er vel ikke det Actis vil er det vel? De vil vel ikke ha flere narkotikabrukere?

Tilgangen til narkotika vil nemlig ikke endre seg slik at det blir vanskeligere å skaffe selv om man øker avgiftene på alkohol. Snarere motsatt. Markedet for disse stoffene vil bli større. I tillegg kan det jo nevnes at også smuglersprit og hjemmebrenning vil kunne få en oppsving med høyere priser på øl.

Alt i alt er det en tap-tap situasjon om Actis får det som dem vil...

Kommentarer:
Postet av: abonym bekjent

la de sette opp alkohol prisene for da begynner vi smugle og tjene penger!

23.10.2006 @ 17:48

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2447041