TV2-nyhetene er preget av show og sirkus

Dawy Wathne kaller et lønnstilleg på 16000 kroner for et knusende nederlag. I følge Nettavisen sier han dette etter at lønnsforhandlingene var i land: "Hele resultatet er et knusende nederlag." Videre sier Wathne: "Tilbudet ble akseptert for å unngå en arbeidskonflikt. TV 2-ledelsen leker med dette med TV 2-kulturen. Hvis de torpederer TV 2-kulturen, er det de som taper."

Etter disse uttalelsene fra Davy Wathne så er det i hvertfall en ting som står ganske klart for meg og det er at den TV2 kulturen Wathne snakker om rett og slett er en grådighetskultur som ikke hører noe sted hjemme. Journalistene i TV2 er de som har den nest høyeste lønna av alle journalistene i Norge, kun slått av journalistene i Dagens Næringsliv, allikevel så syter de over 16000 kroner i årlig tillegg.

Klubbleder Jarle Mindor Marøy sier til Nettavisen: "Enkelte i organisasjonen har tre funksjoner, vi er som et kinderegg, og vi gjør enormt mye. Derfor hadde vi fortjent tillegget." Jeg kan vanskelig se at TV2-journalistene gjør en jobb som tilsier at de skulle ha så mye bedre betalt enn sine kolleger i NRK all den tid NRK har en atskillig høyere kvalitet på sine nyhetssendinger enn det TV2 har.

TV2-nyhetene er preget av show og sirkus.

Kommentarer:
Postet av: Andreas

Joda TV2 nyhetene er preget av sjåv å sirkus, jeg ser heller nyheter på nrk, om jeg ser nyheter på TV i det hele tatt.Jeg aner ingenting om lønna til journalistene i TV2, men det jeg vet er at det tilegget de ba om er for småpenger å regne i forhold til hva eierne tok ut i utbytte fra TV2 i fjor.Lønstilegget de ba om ville gitt ekstra utgifter for TV2 å ca. 8 millioner kroner, mens det ble tatt ut 260 millioner i aksjeutbytte fra kanalen i fjor.Altså de som ikke jobbet i bedriften fikk 260 millioner de som skaper verdiene i bedriften får nå usle 4,5 milloner ekstra det er 1/57 av aksjeutbyttet i fjor....

23.11.2005 @ 12:43
URL: http://erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Vel kan man kritisere eierne for å ta ut såpass i utbytte, det er jeg enig i, men det fritar ikke journalistene i TV2 for kritikk alikevel...

23.11.2005 @ 12:52
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Andreas

Fritar og fritarJeg skjønner veldig godt at de som jobber å skaper verdiene i en bedrift også vil ha sin del av overskuddet.Om eierne og sjefene ønsker at arbeiderne skal vise måtehold bør de starte med seg selv.

23.11.2005 @ 13:26
URL: http://erbest.com
Postet av: August

Jeg antar det er refleksen som slår ut her Andreas. Alltid støtte arbeidstakerne mot de fæle arbeidsgiverne....Arbeidskraft er faktisk ikke den eneste innsatsfaktoren i produksjonen av de fleste varer og tjenester. Alle innsatsfaktorer får sin avlønning. Arbeidskraften får sin gjennom lønn. (Og dette reguleres jo delvis med å match tilbud og etterspørsel, slik at arbeidskraften får betalt det den bidrar med på marginene. (Ellers ville man jo ansatt flere)). Kapitalen får sin avlønning tilsvarende, men sitter også med større risiko.Jeg har sjelden sett fagforeninger foreslå lavere lønn ett år bedriften ikke tjener penger...

23.11.2005 @ 13:47
Postet av: October

En del av overskuddet, sier du?Får de ikke lønn da? Det er jo på en måte en del av overskuddet, dersom man ikke vil ha både i pose og sekk, og både kreve fast bestaling (som en vanlig kostnad for bedriften) og krave overskuddet.

23.11.2005 @ 13:48
URL: http://october.motime.com
Postet av: Trond

Nå syntes jeg heller fokuset burde være på hvor lite fornuft TV2 bidrar med i samfunnsdebatten. Hvis NRK er ARK så er TV2 garantert FRPtv.Dette hadde ingenting med debatten å gjøre, men jeg følte at jeg måttte si det allikevel.

23.11.2005 @ 14:47
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Martin

Det er tydelig at du ikke liker FRP =PTV2 har jo faktisk ikke baare møkk. De har jo mye debattprogrammer f.eks. og også en del kulturprogrammer i helgene.Men klart, iforhold til Nrk...

23.11.2005 @ 15:01
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Trond

Debattprogrammene på på Tv er ikke annet en milig møkk. Så på svensk Tv for noen dager siden,. Kan kkke annet enn å si. SE TIL SVERIGE. Det var kvalitet det og det inntresante er at de har ikke parti som FRP på samme størellse. Pussigg det der.

23.11.2005 @ 16:50
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Martin

Nei men de har tross alt venstreorienterte partier som har blitt veldig strenge på innvandringen, fordi nå har de allerede tatt inn så veldig mange. Håper noen av venstrepartiene ( og høyrepartier og sentrumspartier for den saks skyld )her også skjønner det snart.

24.11.2005 @ 07:11
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Martin

Til Trond: Mitt inntrykk er helt klart at debattprogrammene på svensk tv er mye mer interresante.

27.11.2005 @ 19:22
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/424713