Strandhandel på Bygdøy

- De rødgrønne er ordentlig på farten med å bruke statens penger og det allerede før de er i regjering. Det saken handler om er selvsagt Jens Stoltenberg og co sitt "kjøp" av strandtomten til Vaske-Bakke eller Svein Erik Bakke på Bygdøy for 30 millioner kroner. Nærmeste nabo til tomten er badeplassen Huk. Jens Stoltenberg sier til Dagbladet: "Det var min idé - jeg kom på det da jeg leste en avisartikkel om at Bakke ville selge".


- Jeg synes denne koalisjonen med Stoltenberg i spissen går litt vel langt over streken når dem begynner å øse ut av statens penger allerede i god tid før de kommer inn i regjeringskontorene. De gambler faktisk på at de skal klare å komme til enighet på Soria Moria, for hvem er det som skal betale for denne moroa hvis de ikke klarer å bli enige om et regjeringssamarbeid?
- Bakke sier til Dagbladet: "Jeg har prøvd å selge villaen to ganger tidligere, men fikk ikke pengene jeg var lovet. Denne gangen er jeg sikker på å få det jeg skal ha". Jeg tror ikke at Bakke skal føle seg for sikker denne gangen heller for hvis ikke de rød-grønne blir enige på Soria Moria så blir det ikke noe av dette kjøpet.


- I tillegg til det at de ikke ennå har blitt enige om en regjeringsplatform så bruker de statens penger på en måte som, for å si det mildt, er meget tvilsom og som er med på å undergrave tilliten vi som borgere skal ha til at det regjeringen foretar seg skjer under lovlige og kontrollerbare former.
- Til Aftenposten i dag sier statssekretær i Miljøverndepartementet, Øyvind Haabrekke, dette: "Når det gjelder kjøpet på Huk, er dette et grovt overtramp i forhold til normale spilleregler for bruk av Statens midler. Her betaler man hele regningen over bordet uten at det er gjort noen vurdering på myndighetssiden. Hverken Miljøverndepartementet eller Direktoratet for naturforvaltning har vært koblet inn. En normal prosess hadde vært forhandlinger mellom stat og eier med offentlig innsyn. Det har ikke skjedd her".
- Jeg slutter meg til denne kritikken. Hvis det viser seg at det blir normen å bruke av statens midler uten offentlig innsyn så er det meget uheldig, men desverre ikke noe overraskende med Arbeiderpartiet ved roret.


Kommentarer:
Postet av: Alf Ivar

Jeg stiller meg helt og holdent bak din kommentar "ikke noe overraskende med Arbeiderpartiet ved roret".Vi får de ungene vi fortjener, sies det. Vi vil raskt se at vi får de politikerne vi fortjener også. Dette vil vi se når bl.a SV skal begynne å bestemme utenrikspolitikk, forsvarspolitikk, skattepolitikk osv.Jeg gremmes. Vi har ved valget satt hele vårt forhold til vår viktigste utenrikspolitiske samarbeidspartner i fare. Vi har satt hele forsvaret vårt i en enda verre posisjon enn det var før valget. Og ikke minst - vi kommer til å oppleve et økt skattepress som kommer til å føre til forverret konkurranseevne i forhold til utlandet, fare for norske arbeidsplasser osv.Jeg vet jeg høres ut som en dårlig taper men... Hvordan i all verden kunne det norske folk finne på å stemme ut en regjering som på de aller fleste områder har ført Norge til nye høyder? Skatter og avgifter for folk flest var på tur ned. Arbeidsplasser ble skapt. Næringslivet blomstret. Folk var optimistiske.Jeg er meget skeptisk til den politikken som vi nå vil komme til å få.

24.09.2005 @ 16:00
URL: http://www.tronsmo.com
Postet av: akbar

Jeg stemte ikke på denne regjeringa, men synes dette var lurt. Huk er et frimoråde for ti tusenvis av mennesker. Nå blir det større. Eiendommen har vært ute til salgs en stund, det foreligger en takst og måten det har skjedd på nå kan vel ikke være så gal. Det som måtte være av avtaler forutsetter sikkert Stortingets godkjennelse. Et viktig areal, ikke så aller værst pris på det stedet, god reklame for den kommende regjeringa.

24.09.2005 @ 22:05
Postet av: Knut Stian Olsen

Dårlig reklame spør du meg. Det minner mest om kommunistmetoder den måten de bestemte seg for dette på, uansett hvor god ideen er. Jeg skal vedde ganske mange kroner på at alle ideene til Stoltenberg ikke er gode. Hva da?

24.09.2005 @ 22:10
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

Jeg var i utgangspunktet skeptisk til dette kjøpet jeg, også. Men etter å ha lest argumentene mot i denne bloggen har jeg snudd, og tror nok at dette er et godt kjøp for Norge.

24.09.2005 @ 23:16
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Trond

Det jeg stiller meg skeptisk til er hvordan man kan forhandle slike ting før de har kommet i regjering. En annen tting er at det gamle stortinget sitter til ut i oktober, så det er fortsatt det gamle stortinget som gjelder. Åpne standsoner er greit nok det, men man kan ikke bare ta seg til rette fordi saken er god.

25.09.2005 @ 01:50
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Lasse:Jeg er ikke mot selve kjøpet jeg heller, men måten det har blitt gjort på er av en litt tvilsom karakter

25.09.2005 @ 08:06
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: svein harald hellstrøm

hva er det egentlig regjeringa har tenkt og bruke den til da??

26.09.2005 @ 11:28
URL: http://sveiners.weblogg.no
Postet av: Trond

De har tenkt å oppne den for allmennheten. Humoristiske nå er at han personen som forsøker å hindre hele kjøpet er også er Arbeiderparti mann.

27.09.2005 @ 12:03
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: sveiners

men det står vel et hus der oxo etttesom jegt har forstått, hørt noe om hva som skjer med det da?? kan virke litt kaotisk og dårlig planlagt pengebruk dette

29.09.2005 @ 11:48
URL: http://sveiners.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/249590