Har Jostein Gaarder skylda for synagogeskuddene?

Den jødiske skribenten Mona Levin bommer stygt på målet når hun igjen angriper Jostein Gaarder for hans kronikk i Aftenposten for en tid tilbake. Mona Levin mener det er Gaarders kronikk som er skylden i skuddene mot den jødiske synagogen i Oslo tidligere denne uka.

Det er selvsagt feil.

Mona Levin er rystet over det økende jødehatet.
Mona Levin (Foto: Bjørn S. Delebekk)

Kanskje Mona Levin har en svært kort hukommelse, men jeg synes da tydelig å huske at Israel bombet og drepte rundt 1000 sivile libanesere i sommer og denne bombingen er nok en mye større utløsende faktor for hva angrepet på synagogen gjelder enn Gaarders kronikk.

"Når en internasjonalt anerkjent forfatter som Jostein Gaarder skriver sine kronikker, legitimerer det på en måte et slikt hat. Nå ser vi resultatene" sier Mona Levin til Aftenposten. Ja Levin, vi ser resultatet av Israels vanvittige bombing av uskyldige i Libanon, ikke av Jostein Gaarders meningsytring.

Mona Levin sier videre: "Jødiske barn blir trakassert på skolen. Jødene i Norge har blitt utsatt for en rekke angrep i det siste, og nå disse forferdelige skuddene mot synagogen. Det har vært forbløffende stille rundt dette. Det virker ikke som om alle de ellers så ivrige samfunnsdebattantene bryr seg noe særlig denne gang"

Det er selvsagt forferdelig trist at jødiske barn og jøder generelt blir mer trakasert nå enn tidligere. De burde ikke blitt det i det hele tatt, ingen andre heller for den saks skyld. Poenget er at man ikke kan legge skylden på Gaarder for denne økte trakaseringen, men på Israles blodige bombing i Libanon og deres fortsatte krigføring i og folkerettsstridige okkupasjon av Palestina.

Det er det, Mona Levin, som utgjør hovedproblemet når det gjelder økt antisemittisme i Norge og verden forøvrig i dag...

Kommentarer:
Postet av: Grensels

S sant, s sant. Og nr mer sant skal sies s er det Mona Levin som fremstr som den som ikke bryr seg. Den israelske regjeringen har i rtier terrorisert den palestinske befolkningen, men hrte vi et eneste pip fra den gode Mona da? Vi hrer det fortsatt ikke.

24.09.2006 @ 17:00
URL: http://utengrenser.blogspot.com
Postet av: Grensen gr ved terrorisme.

Amos Keppler Ingen by, intet sted, intet landSyk konspirasjonstenker som aldri har ment at staten Israel skulle vrt opprettet.I dag fr imamer og SINTEF-forskere svar fra Anders Romarheim fra Institutt for Forsvarsstudier:"Romarheim mener teoriene har grobunn i tre ulike miljer: Den ekstreme venstresida som sammen med den arabiske verden er preget av sterk anti-amerikanisme, samt nettsamfunn som er generelt skeptisk til alt som media melder."Det virker som om all verdens skrullinger graviterer mot hverandre om dagen.

Postet av: Shiite Mufti of Tyre Ali Al-Amin

http://switch3.castup.net/cunet/gm.asp?ai=214&ar=1273wmv&ak=nullhttp://www.memritv.org/Transcript.asp?P1=1273Lebanese Shiite Mufti of Tyre Ali Al-Amin Harshly Criticizes Hizbullah for Its Conduct in the Recent ConflictLytt p denne kloke mann Stian. Han har forsttt mye mer enn alle venstreekstremister i Norge.

Postet av: Betrakteren

N br det vel presiseres at Levin ikke sa at Gaarder hadde skylden, selv om nettavisen fikk det til virke snn. Hun sa at han bidro til en stemning, noe som selvflgelig kan diskuteres.

24.09.2006 @ 18:39
URL: http://betrakteren.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Du fra Lillehammer uten egne meninger: F deg et nick s andre kan se at det er den samme personen som poster hver gang s det ikke bare er jeg som ser det...

24.09.2006 @ 19:49
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Shoaib

Knut Stian Olsen: Det er flere som fr besk av denne herren (?) fra lillehammer, dessverre er han ikke alltid (faktisk aldri) s nye p at det han poster har noe sammenheng med trden(e) han poster i.

24.09.2006 @ 22:52
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg har sett det Shoaib. Det er et ord for snne: Bloggtroll kalles de:O)

24.09.2006 @ 23:11
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Ronny Kjelsberg

Angende lillehamringen s gr hun(?) p omicronline.org under navnet "Anne Olsen", og har i det siste holdt seg til det. Vi har forvrig hatt det mye moro med henne over lengre tid.

25.09.2006 @ 09:09
URL: http://www.omicronline.org/site
Postet av: Knut Stian Olsen

Du tror det er samme person?

25.09.2006 @ 14:32
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Anne Olsen

Takk for de hyggelige ord Ronny

26.09.2006 @ 05:17
Postet av: Ronny Kjelsberg

KSO: Jeg er rimelig sikker p at det er samme person. Enkelte av klipp-og-lim-innleggene er s og si identiske.Anne: N er det ikke sikkert det er _med_ deg vi ler :D

26.09.2006 @ 12:44
URL: http://www.omicronline.org
Postet av: Anne Olsen

Men det er moro sette seg inn i den venstre-ekstremistiske visjonen om hvordan Norsk utenrikspolitikk br fres.Gleden er penbart gjensidig.

03.10.2006 @ 02:20
Postet av: Anne Olsen

Ronny Kjelsberg AKP-ml Stay behind mulvarpene til AKP-ml skal de til Libanon?Eller driver de skytevelser p Aker brygge ?http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.1111821Da Norge i 1978 sendte den frste kontingenten med FN-soldater til Libanon hadde AKP (m-l) srget for at flere av soldatene som meldte seg frivillig var AKP-ere.


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2136589