Ap-koden - Frp-koden og Martin Kolberg

"Si én ting, og gjøre noe annet. Angripe de svake, men selv fremstå som offer. Snakke om de svakeste og prioritere de rikeste. Gjøre én ting i opposisjon og noe helt annet når man har makt. Ignorere fakta når det ikke passer til politikken." (VG-Nett)

Dette er Martin Kolbergs definisjon av den berømte Frp-koden. Jeg synes det høres minst like mye ut som Ap-koden. Man bør være forsiktig med å kaste litt for store steiner i glasshuset Kolberg...

"Blir en person eller parti angrepet kan det utløse sympati for dem som blir angrepet. Hva tenker du om det?" spør VG Kolberg. "Det får stå sin prøve, for vi kan ikke ta taktiske hensyn i denne saken. Jeg har ikke merket noe sympati etter at han har hengt ut meg, så det der tar jeg litt rolig," svarer han.

Du er ikke så veldig sympatisk selv Kolberg, kanskje det har noe med saken å gjøre at du ikke merker noe til sympatien etter Hagens angrep på deg? "Fagbevegelsen, fagbevegelsen, fagbevegelsen" var ikke så veldig sympatisk ovenfor alle trygdede, sosialklienter, pensjonister, arbeidsløse, hjemmeværende, uorganiserte og andre som ikke er tilknyttet ditt hellige mantra...

Martin Kolberg mener at Frp rir to hester i politikken. Det har han rett i. Men hva med Kolberg selv? Hva eller rettere sagt hvem rir han? Gerd-Liv Valla!

Kommentarer:
Postet av: Martin

Du kan få sagt det, Knut. FRP og AP er bare to ytterligheter i norsk politikk. Vi trenger å styrke sentrumspartiene!Håper flere skjønner det med tiden..

25.05.2006 @ 13:31
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Med sentrum mener du Venstre ikke sant ;O)

25.05.2006 @ 13:37
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

..og Krf.Hehe ;)

25.05.2006 @ 14:05
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Thor F.

Kommer litt sent dette svaret, men men. Man ser det man vil se. Frps støtte til Oslopakke 3, som innebærer ytterligere 20 år med bomring i Oslo og Akershus, er et eksempel på at Frp handler annerledes når i maktposisjon enn hva som ble uttalt når i opposisjon. Synes Kolbergs agenda er god, jeg. Og enkel. Frp opererer langs et simpelt mønster; kritikk mot minoriteter for å skape blest om eget parti (uavhengig om angrepet har særlig relevans for konteksten), for så å innta offer-rollen og innkassere sympati når kritikken kommer. Hva hadde Frp vært uten minoriteter som innvandrene? Trolig aldri større enn 10 prosentpoeng.Festlig at du nevner "uorganiserte" blant de som visstnok ikke kommer særlig godt ut av det iht Kolbergs fokus på fagbevegelsen. Uorganiserte er mennesker med mulighet for å bidra til alle arbeidstakeres beste, men som velger å være gratispassasjerer. Den seirene fagbevegelsen vinner er seire for alles rettigheter - de uorganiserte inkludert. Er det dermed grunn til sympati overfor denne gruppen? Nei. De er bevisste unnasluntrere.Jeg finner deg også litt merkelig at du nevner de øvrige gruppene. Samtlige der nyter godt av velferdsstaten. Hva disse gruppene hadde tjent på et Frp-styrt samfunn ser jeg rett og slett ikke. I et i større grad markedsstyrt samfunn, som Frp-samfunnet vil bli, vil de svake (som man kan kategorisere de gruppene du never som) tape.Kommentaren om Valla er bare pubertal og flau.

03.06.2006 @ 17:32
URL: http://tvilsommetanker.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

At mange velger å være uorganiserte har ingen ting med det å være gratispassasjer. Jeg tror de fleste som velger å være uorganiserte gjør det forde de ikke vil støtte samrørepolitikk mellom fagbevegelse og politisk parti. Hadde fagbevegelsen vært partipolitisk uavhengig tror jeg flere ville organisert seg...Jeg vet ikke om du la merke til hva jeg skrev, men jeg forsvarer ikke Frp,s politikk, hvis du trodde det, jeg sier bare litt om mitt syn på Kolberg og steinkasting i glasshus

11.06.2006 @ 20:36
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1344985