Igjen svikter psykiatrien i Oslo

Så skjer det igjen i psykiatrien i Oslo. En schizofren mann på 39 år er overlatt til seg selv så å si hele tiden. Han er for frisk til å komme på institusjon, men samtidig for syk til å bo hjemme alene uten daglig tilsyn. Han får besøk av hjemmehjelp en dag i uken men trenger daglig oppfølging for å holde seg i aktivitet og ikke bli sittende alene og ensom i en leilighet.

Familien til 39-åringen motsatte seg at han skulle flytte alene i egen leilighet, men løfter om tett oppfølging gjorde at de likevel tilslutt godkjente det. De sier at resultatet i dag ikke er så ille som de fryktet, men at det er blitt mye verre og at situasjonen forverres for hver måned.

Dette kan selvsagt ikke psykiatrien i Oslo (eller andre steder i landet) være bekjent av. Likevel blir ingenting, eller i hvertfall alt for lite, gjort overfor denne pasientgruppen i Norge. Man skulle tro at psykiatritjenesten i Oslo hadde lært noe de siste årene hvor vi har hatt minst to drap utført av psykisk syke mennesker, men det ser desverre ikke slik ut. Og hvor mange er det ikke som har tatt sitt eget liv i påvente av tilfredsstillende behandling? Det vet jeg ikke, men jeg er ganske sikker på at det er et stort antall mennesker.

 

kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/oslo/article1085833.ece


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/147617