Ny karikaturstrid?

Det er visst ikke bare muslimer som blir opprørt over karikaturtegninger og ytringsfrihet viser det seg. Også israelere har et noe anstrengt forhold til disse tingene.

Den israelske amassadøren Miryam Shomrat klager nemlig Dagbladet inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) på grunn av denne karikaturen av gledessprederen Ehud Olmert.

Finn Graff tegner Ehud Olmert

Personlig synes jeg denne karikaturen er å gå litt vel langt i det den sammenligner Israels statsminister Ehud Olmert med den artige fyren Amon Götz, leirkommandant i Buchenwald, som likte å sitte på balkongen og skyte på fangene under ham.

Den godeste Götz brukte nemlig ikke krigsskip, tanks, raketter og bomber mot de sivile og uskyldige fangene, kun en og en kule i sin terrorisering. Ehud Olmert derimot bruker alt IDF har av avanserte våpen og våpensystemer.

I tillegg sender israelske barn hilsner over grensen til Libanon. Ikke papirhilsner eller hilsen per e-post, neida, hilsen skrevet på bomber er hva israelske barn sender. Og det synes Min Mening er minst like grotesk som Götz sin makabre lek.

israel2

Men uansett hvordan man vrir og vrenger på det så er dette et spørsmål om ytringsfrihet og pressefrihet. Selv om dette kanskje er fremmedord i israelsk krigsfilosofi så er det ikke det her i Norge.

Kanskje er det noe med klimaet i midtøsten som gjør at folk derfra har problemer med ytringsfrihet og pressefrihet...

Kommentarer:
Postet av: Martin

En svært usaklig sammenligning, Knut. Men fordomsfull og kynisk usaklighet bør vel ytres, så lenge det er i ytringsfrihetens navn?Har kommentert på forrige innlegg forresten.

26.07.2006 @ 00:41
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Hva er det som er usaklig? Olmerts bruk av IDF eller Götz bruk av rifle?

26.07.2006 @ 01:22
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Thor F.

Det blir nok ingen ny karikaturstrid av dette. Det er ikke på langt nær nok sprengkraft i at hvite Israelere reagerer på en karikaturtegning. Da handler det om kunnskaps- og historieløshet må vite. Ingen skal få kritisere Israel, for urett ble gjort mot jødene for 60 år siden. Det er logikk jeg ikke forstår meg på. På den annen side; da det er en svartmusket araber som kritiserer en karikatur - da snakker vi trussel av ytringsfrihet.

26.07.2006 @ 01:57
URL: http://tvilsommetanker.blogspot.com
Postet av: Alf Ivar

Jeg kjenner jeg blir voldsomt opprørt av det bildet med barna som signerer bombene. Tenk å bruke barn på denne måten. Vold avler vold. Dette er grunnen til at det *aldri* blir fred i dette landet. Ungene blir fostret opp med at den andre parten er fienden som skal knuses for en hver pris.Stakkars unger som blir så til de grader hjernevasket.

26.07.2006 @ 08:46
URL: http://www.tronsmo.com
Postet av: Martin

Å sammenligne en sadistisk kalblodig nazist som drepte jøder uten at han var i krig med dem, med en jødisk leder for et land som er i krig med palestinere og/eller islamister. Det er en svært urettferdig og ensidig vinkling som ikke hører noe sted hjemme.Bildet under derimot provoserer meg også. Det er helt sykt at det Israelske millitæret lar ungene tegne og skrive på bombene på den måten. Det er helt forkastelig og minner en nok en gang på at det finnes ingen god side i denne konflikten. Det er mye ondskap både på jødisk og muslimsk side.

26.07.2006 @ 11:34
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Martin

Har skrevet et innlegg om karikaturen.

26.07.2006 @ 12:36
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Alf Ivar: Enig med deg i at det opprører veldig å se barn gjøre slikt.Martin: Den jødiske lederen er også den lederen som har ansvaret for at barn sender hilsener på bomber. Som jeg skrev så synes jeg det er minst like grotesk som Götz sin lek.Innlegget ditt er også besvart ;)

26.07.2006 @ 14:26
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Arild Holta

Det er nødvendig å forsvare den grad av frihet som finnes i områder.Det går ut over uskyldige og skyldige. Det er grusomt og forferdelig tragisk.De som er mest skyldige er den parten med minst frihet som vil sette ned den andre partens frihet.Israel er ikke et helt fritt land, på samme måte som Norge. Mulig de er litt mer liberale enn Norge og i så måte litt mer lik Venstre. I araberverdenen er det imidlertid mye mindre frihet.Ofte undrer jeg meg over slike som deg, Knut. Dere skyter dere i foten og forstår ikke dette, ruset av klappene på skulderen."Liksom-rasjonelle."Jeg synes det er viktigere med foten enn klappene på skulderen.Ellers synes jeg i ytringsfrihetens navn at skrullinger skal få vise syke tegninger og bilder.

26.07.2006 @ 19:41
URL: http://r-b-v.net
Postet av: Knut Stian Olsen

Innlegget mitt her er ingen kritikk av tegneren Finn Graff eller Dagbladets trykking av dem, men en kritikk av at Israel vil forsøke å kneble ytringsfriheten her i landet.Israel er nok ikke så liberale som du later til å tro Holta, Israel er like erkekonservative som republikanerne er under Bush. De har lite til felles med liberale verdier...I tilegg har de begrensninger i pressefriheten. Pressefolk som kommer til Israel må undertegne en avtale om begrenset ytringsfrihet...

27.07.2006 @ 00:58
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1687087